Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Retro: Reinstalujeme XP v roce 2014 :-)

Jsou 2 typy lidí...

1. Musí mít vše nové, protože staré věci, jsou pro ně staré = zastaralé a automaticky horší. Cokoliv, co se dnes nenastaví automaticky, nebo při nejhorším na několik kliknutí je považováno za extrémně náročně a obtěžující.

2. Jsou více konzervativní a uznávají spíše užitnou hodnotu, čili praktičnost. Nepotřebují vše nejnovější, protože to neznamená automaticky lepší a raději věnují nějaký čas i nutnému nastavení a s tím co mají jsou plně spokojeni a nepotřebují to měnit za věc pro ně uživatelsky nepřívětivější jenom proto, že je to novějšího data výroby a momentálně to frčí.

Pak jsou tady výrobci. Žádná firma by dnes na trhu nevydržela dlouho s jedním výrobkem i kdyby byl naprosto perfektní a nemusel se v ničem vylepšovat. Prostě minimálně prodejní obal a s tím spojený marketing by musel řešit. Existují sice výjimky, které se vyrábějí již hezkou řádku let beze změny, ale to je spíše výjimka. Takže je na každém, ke které skupině lidí se řadí a co je pro něj prioritní. Osobně nemám důvod ke změně a XP Pro mi ve všem plně vyhovují. Hry nehraji a stačí mi to na všechny aplikace, které používám, navíc mě to i živí. Nejsem ani nucen řešit nějaké náhrady za stávající plně funkční aplikace a investovat finance do novějších a úplně zbytečně si vše komplikovat jenom proto, že je to novější.
Takže si položím otázku. Proč bych měl řešit ty všechny problémy s přechodem na novější produkt, když nemusím, pokud mi starší stále ve všem vyhovuje? Jenom proto, že je novější a já blbější a raději budu řešit oklikama to, co mi předtím fungovalo přímo a bez problémů? Asi ano, taková je dnešní doba. Pak je tady ten klasický strašák aktualizace. Neřeším aktualizace OS, kromě SP, protože aktualizaci na aktualizaci nepotřebuji a výsledkem je pouze zpomalování předtím svižného systému.
Další důvod proč přecházet na novější OS?
Novější = bezpečnější?
Viz třeba tato zpráva v souvislosti s moderními telefony: http://ekonomika.idnes.cz/sporitelna-opet-varuje-p red-nebezpecnym-pocitacovym-virem-p4r-/ekonomika.a spx?c=A140128_093323_ekonomika_fih
Jsem zvědav, jak dlouho bude trvat, kdy bude potřeba i antiviru na TV nebo kuchyňské spotřebiče. V nejbližší době předpokládám, že se začnou vyrábět značkové batohy na telefony s dostatečně velkým displejem, čili jak pro telefon, tak pro náhradní zdroj energie a budou silně konkurovat ostatním výrobcům batohů pro volný čas :-)

Moderní totiž pro mě znamená efektivnější, uživatelsky přívětivější a hlavně nabízí něco navíc co využiji. Chaotický balast v novém kabátě přenechávám jiným, protože bez těchto uživatelů milujících všechny novinky by to také nešlo :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články