Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Energetická chytrá sít

Mimochodem, dříve se používaly jako "záskokové" zdroje, než naběhl ten opravdový dieselelektrický agregát, motorgenerátory se setrvačníkem.
Problémem je Zákon zachování energie a tím i plynoucí ztráty.
Příklad - ekoteroristická fotovoltaicka "elektrárnička" (kde na výrobu článků se spotřebuje více energie než dokáže v ideálních laboratorních podmínkách za svou životnost vyrobit, hlavně když je to "eko"):
- podle instalovaného výkonu, kdy skutečný získaný výkon je v našich podmínkách: P(skutek)=P(eko)/10, je pracovní napětí malé.
- ze střechy, kde je to obvykle instalované, se to musí nějak "dostat" kam je třeba, tj. akumulátorovna, vyšší teplota akumulátorům nesvědčí. Zde nastupuje protieko fyzikální veličina značená "J". Takže buď tlusté fláky Cu, nebo vyšší transportní napětí, kdy se i vyrovnají výkyvy panelů a může se regulovat podle křivky účinnosti panelu. Takže ztráty.
- nabíječ + akumulátor + měnič na sinus a napětí rozvodné soustavy nn. Takže opět ztráty.
- nutné řízení, to také spotřebuje energii. Panely je nutno při vyšších teplotách nějak chladit, při větším množství a vysokých teplotách i nuceně.

Decentralizované zásobování obyvatelstva el. energií není nic nového, to vynalezl už jistý Edison. A jen dražší měniče dokáží vyrobit skutečný sinus průběh srovnatelný se synchronním generátorem.

Ekoteroristickou verbež nemám v oblibě, "eko" tunely nejsou jen u nás, ale v celé EU, kdy zelená pakáž infiltrovala výkonnou a legislativní moc, pochopitelně hlavně pro svoji moc a rozkoš z ní - viz Katka Jau Jau a Bursík a peníze - viz Jindřichovice, kdy lidovecký ministr přiklepl bezúročnou nenávratnou dotaci svému kámošovi a potažmo ekoteroristické pakáži okolo něj. A tu "srandu" jsme platili my. Že ekoprasata a jejich podniky se zabývají "ekologickou recyklací" větrníků z NSR s končící provozní činností tak, že to vyvezou za jásotu zdejších ekomagorů k nám, to snad nemá cenu ani zmiňovat, hlavně když je to "eko".

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články