Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nahrávání obrazovky s využitím bezeztrátové interframe komprese videa

To se nedá určit obecně, záleží na vlastnostech toho videa. Jestli obsahuje dynamické scény s množstvím pohybu, nebo statické scény, čistý obraz, nebo trochu zašuměný apod. V krajním případě je každý snímek videa unikátní, tj. liší se v každém pixelu. Tento případ mám otestovaný na videu o délce 1 min, které bylo natáčeno z ruky na mini-dv kameru (obsahuje mnoho pohybu a šum). Vlastní kodek zde poskytuje mírně horší výsledek, než Lagarith (asi o 1,5 %). Nejhůř je na tom kodek Camstudia - cca 3x větší velikost, než Lagarith a rychlost kódování byla nejnižší. V těchto případech nemá interframe komprese žádný význam. Se svým kodekem jsem se aspoň snažil dosáhnout přibližně výsledků intraframe kodeků, což se zhruba podařilo. Stačí ale pár míst v obraze, které jsou mezi snímky beze změny a zlepšení se hned projeví.

Chtěl bych upozornit, že připravuji verzi 1.2, která přináší významné zrychlení a řeší správné dekódování v editoru Vegas. Jak budou stránky SourceForge plně v provozu (měly výpadek), tak projekt aktualizuji a dám vědět sem pod článek.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články