Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem MikroTik jako SOHO router - 5 - wifi roaming

já jsem původně doma používal wireless Mesh, jenže tam je problém zkombinovat čistě bezdrátové a drátové APčka, pokud máš v LAN i další prvky (typicky switche) , které nepodporují RTSP. Asi před rokem jsem to zmigroval na tohle klasické WDS přes drátový ethernet a zrušil čistě bezdrátová AP (čiliže repeatery).

Jinak já už ani jiné domácí routery/AP ani nekupuju. Skvěle se hodí pro aplikace od jednoho domácího routříku v bytě až po poloprofi řešení zasíťování v hospodě/penzionu, kde jsou 3 oddělené sítě pomocí VLAN a velký WDS pro majitele, zaměstnance a hosty.

Jediné, co mně vadí, je trošku divně postavený firewall. Jsem zvyklý si psát vlastní ruleset a jednak mi chybí možnost změny default policy (u MKT je default ACCEPT a nelze ji změnit, samozřejmě lze řešit "terminálním" pravidlem, ale není to elegantní) a hlavně pak zobrazování všech chainů v jednom pohledu bez možnosti filtrovat a jednoduše přesunovat pravidla (opět, řešitelné v shellu, ale taky to není elegantní, když už to má vizuál).

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články