Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows Mobile 10 Správce úloh pres bezdrátovou síť

Mnozí z vás znáte správce úloh z Windows či jiných OS, ale existuje možnost zobrazit jej i v případě Windows mobile 10 zařízení? Ano, a to i bezdrátově, bez potřeby instalace aplikací třetích stran.

Integrovaný správce úloh pro Windows 10 Mobile bez potřeby instalace zbytečných APPs

"Správce úloh, co to je" ? Pro více informací, klikněte na tento odkaz.

• Někteří z vás jsou zvyklí, při používání Windows nebo i jiného operačního systému, sem tam při problémech, nebo zásecích, nahlédnout do "Správce úloh" :-)
• U mobilní verze Windows 10, spousta uživatelů instaluje ruzné <APPs>. Přitom existuje jednoduchý postup, jak takový "Správce úloh" spustit, a to i vzdáleně, /pomocí lokální bezdrátové sítě a sledovat přímo ve vašem oblíbeném prohlížeči na vašem PC/Tabletu :-)

JAK NA TO

Pro spuštění správce úloh v bezdrátové síti, budeme potřebovat :

• Mobilní telefon s OS Windows Mobile 10
• PC, Tablet. Nás hlavně zajímá jeho webový navigátor, kterého použijeme k funkci klienta.

NASTAVENÍ TELEFONU

http://pc.poradna.net/file/view/25717-uvodni-obraz                                                                               ovka-gif

• Na úvodní obrazovce na vašem telefonu s "Windows 10", klikněte na položku "Všechna nastavení"

http://pc.poradna.net/file/view/25697-vsechna-nata  veni-gif

• V Menu nastavení, kliňete na "Aktualizace a zabezpečení" :

http://pc.poradna.net/file/view/25716-aktualizace-                                                                                zabezpeceni-gif

• Teď se nacházíme v "Aktualizace a zabezpečení", kde zvolíme kolonku "Pro Vývojáře":

http://pc.poradna.net/file/view/25718-pro-vyvojare                                                                              2-gif

• Ulá, konečně jsme se proklikali tam kam jsme chtěli :-)
• Dle následujícího obrázku, nastavte uvedené hodnoty na "ZAPNUTO". Tyto nastavení, potřebujeme ke spojení/spárovaní, s webovým prohlížečem/klientem, mezi TELEFONEM => PC/Web_Prohlížečem..

http://pc.poradna.net/file/view/25703-zarizeni-zap  nout-png

• Teď nás nejvíce zajímá, modře označené WIFI a adresa, v mém případe - je možné, ze vaše adresa může byt rozdílná: 192.168.1.29
• A to "Spárovat"? , nebojte, k tomu se za chvíli vrátíme, to tlačítko SPÁROVAT, nám dá "PŘÍSTUPOVÝ KÓD" :-)

SPÁROVÁNÍ POMOCÍ WEBOVÉHO PROHLÍŽEČE

• Tak, teď použijeme 'adresu', která je zapsaná v MODŘE označeném "Wifi", jak jsem uváděl, v mém případě 192.168.1.29, který napište/vložíte do WEB PROHLÍŽEČE, jako na obrázku :
• Pravděpodobně uvidíte informaci o problému s certifikátem, nemusíte nic nastavovat, jen zkrátka klikněte na pokračovat ;-)
• V dalším kroku budete vybídnuti k zadání HESLA, párovacího kódu, který získáme kliknutím na "VÝŠE UVEDENÉ "SPÁROVAT" na vašem telefonu. Po klepnutí na spárovat, vám zařízení dá kód, který použijete na webové stránce kde byl vyžadován /Set Up Access

KÓD PRO SPÁROVANÍ

http://pc.poradna.net/file/view/25706-sparovani-ko  d-png

• Použití KÓDU ve vašem Webovém prohlížeči, pro "Spárovaní" /v mém případě z9G9V2:

http://pc.poradna.net/file/view/25713-setupaccess-  png

• Hurá, teď by se nám po kliknutí na SUBMIT měl na obrazovce objevit "Správce úloh" pro váš Windows Mobile 10 :))


SPRÁVCE ÚLOH Windows Mobile 10 : "ZOBRAZENÍ KATEGORIE POLOŽEK"

Kliknutím na název položky otevřete ilustrační obrázek

PERFORMANCE : Vytížení : CPU, RAM, GPU, INTERNET
• Díky zobrazenému grafu (vyšší hodnota = větší vytížení) můžete velmi lehce zjistit, čím je váš telefon vytížen, kdy si řeknete, k sakru, proč se seká, co zatím stojí, RAM, CPU, I/O? Voilà, tento graf vám dá zaručeně jasnou odpověď :-)
• Kdyz sjedete trochu níže, najdete kupříkladu i vytížení vaší "SÍTĚ" /Network, I/O

PROCESSES : Detailní zobrazení o spuštěných "Procesech/Službách" na vašem telefonu
• Zde najdete výpis, jako ve "Správci úloh" na vašem PC, ktery vám umožní vidět spuštěné aplikace/služby a jejich využití na <CPU RAM etc>, když klikněte kupříkladu na kolonku <CPU>, položky se vám automaticky seřadí podle toho, která vybranou komponentu využívá nejvíc.

DEVICES : Informace a struktura ROOT, IDs vašeho telefonu.
• Opravdu nepostradatelná položka, kde pouhým klikem, muže nahlédnout na kompletní informace o vašem telefonu <ROOT struktúře>. Tyto informace jde uložit do jednoho souboru, a to kliknutím na položku : SAVE TO FILE. V tomto TXT souboru, naleznete kompletní popis IDs vašeho telefonu, jak se říká opravdu "DO ŠROUBKU" :-)
• Co přesně můžu najít v uloženém souboru ".TXT" ?
"Ukázka zde" : DeviceTree.txt Náhled na ID/ROOT, kde pro někoho mohou být tyto informace užitečné při možných problémech, zjistit presné ID určitého prvku nebo Tree/Strom ROOT, což usnadňuje vyhledávaní podrobnějších informací a šetří čas i práci, zaleží na každém z vás, za jakým účelem správce úloh budete používat. Zde pro Lumia 920, nezbytné pro ty, co vyvíjí aplikace, pro kompilaci (DTC) známé příponou (*.dts nebo binární *.dtb), *ilustrační ukázka Tree/Stomu.

APPS : Nainstalované Aplikace na vašem telefonu /Kartě SD
• Pod touto položkou, nejdete nainstalované aplikace, které můžete na dálku ručně vymazat, ale také i přidat, spustit, zastavit.
• Kde jsem si kupříkladu vyhledal hru "HillClimbRacing"/zvolíte vaše <APP> které vás zajímá, nebo kterou jste hledali, APPku můžete spustit dálkově, tak jak ji můžete kompletně zastavit, nebo i vymazat.
/*ale zde buďte radeji opatrní a mažte opravdu jen s jistotou, že víte co mažete.

NETWORKING : Informace, možnost nastavení připojení bezdrátové sítě.
• Jak již název NETWORK napovídá, v této položce najdete informace a nastavení vaší bezdrátové site WIFI, v možnostech máte kupříkladu odpojit či připojit /CONNECT-DELETE váš telefon na určitou dostupnou Wifi sít, kde stačí napsat jen popřípadě HESLO Wifi sítě ke které se chcete připojit.

INFO: Význam používaných zkratek
: ZDE

• Tak abych to shrnul, po krátkém nastavení nám stačí spustit Webový prohlížeč a máte k nahlédnutí "vytížení a informace o vašem telefonu" :-)

  1. Mě se tento "Správce úloh" hodí, snad i vám bude užitečný, nebo vám dokáže determinovat, či nastavit nebo vypnout a zapnout určitou službu, možnost, do které by jste se bez instalace jiné APPky nedostali.
  2. Osobně tento způsob, jako amatérský vývojář mini-aplikací na platformu Windows Phone, sem tam použiju k náhledu na to, jak se vytvořená aplikace chová a podobně, v základě již totéž umí i nářadí v samotném Visual Studiu (tak jak Performance Tools). Při tvorbě samotné aplikace ale VS nemáme nainstalované na každém zařízení, a tak nemusí být vždy po ruce :-)

TiP~ Vytvoření zástupce na ploše

• Pro zjednodušení spuštění, abychom nemuseli pokaždé procházet nastavením, můžeme vytvořit "zástupce" přímo na ploše, ze kterého můžete přímo přejít ke spárovaní :-)

1) V "Aktualizace a zabezpečení: Najdete položku "Pro Vývojáře, tak jako v předchozím postupu výše.
2) Přidržte "1/2s" prst na "Pro Vývojáře"
3) Poslední krok jen stačí kliknout na zobrazenou možnost "Připnout na start"
4) Na ploše se vám vytvoří nová položka "Pro Vývojáře". :-)

http://pc.poradna.net/file/view/25719-vytvoreni-za                                                                            stupce-gif

DŮLEŽITÉ

• Celý postup funguje jen v LOKÁLNÍ/místní SÍTI, tudíž je potřeba, abyste byli s vaším telefonem připojení na <WIFI> u totožného <ROUTERU> jako vaše "PC", nebo jiné zařízení určené ke spárovaní.
• Máte-li problém s připojením typu "Nelze se pripojit, nedostupnost, blokování":
1) Dočasně vypněte váš antivirus či jiné vámi nainstalované ochranné prvky.
2) Zkontrolujte vaše nastavení brány Firewall
3) U hlášky typu neplatný "CERTIFIKÁT", hlavně žádnou paniku! ::), zadejte jen jednoduše pokračovat ;-)

http://pc.poradna.net/file/view/25720-certifikat-p  ng
4) Výpadky připojení: Mám-li v úmyslu použít nebo procházet "Správce úloh", mám nasteveno, aby se telefon nevypínal (není to ovšem podmínkou) a s výpadky jsem se setkal opravdu jen velmi zřídka.
5) Ujistěte se zda-li jste připojení na WIFI.

"Přeji vám krásné prožití dne a práci zdar !"
XoXoChanel

Komentář k článku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články