Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nastavení BIOSu krok za krokem

hm, toto je sejmuto nastavení odpovídající totálně historickému biosu, kde mimo nastavení času jsou ponechány výchozí hodnoty na "auto".

u koupených pc/ntb disketovou mechaniku nenajdu, místo toho dnes umožňují bootování z usb (usb storage detect).
pak bývá nutné kvůli pořadí bootování zkontrolovat i usb zařízení - někdy je v podmenu hdd. je to důležité kvůli zabezpečení startu z nežádoucího zařízení.
(je to naznačeno na konci článku kde je možnost hdd/přídavná karta, v nevhodném pořadí nejdřív z přenosné diskety)

když je tento článek zaměřen na bios, právě tady bych čekal že budou vidět módy sata řadiče (vím že je doplněno do instalace windows). klidně tu mohl být odkaz na stejný obrázek.

ukázka nastavení disku: režim "auto" s vypnutým 32bit přístupem (používaly biosy už od dob win3.1), s vypnutým adresováním lba (pro velikost disku nad 512mb), bez ultra dma přenosu - to tu snad ani nemělo být. (to samé pro následující cd-rom)
chápu že je to způsobeno tím, že virtuální pc tam neměl připojený žádný disk, ale pak takové nastavení nemá smysl. možná by pomohla korekce reálných údajů v bitmapovém editoru.

emulovaný bios pochopitelně nemá možnosti pro power management, což je z hlediska článku škoda.

nakonec: kdo se nechce zabývat přehazováním pořadí bootování při instalaci/při provozu, mívá ještě ihned po startu na výběr klávesovou zkratku (f8, f12 aj) pro extra boot menu. samotný bios pak může zůstat trvale nastaven na boot z pevného disku.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články