Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Co dělat, když zákl. deska nevidí disky (tip)

Pridam vlastni zkusenost s deskou Gigabyte, mela moznost pripojit 6 SATA disku, bylo jich tam 5 + mechanika a jeden disk se prestal v BIOSe hlasit a ve Windows nebyl videt. Vymenil jsem kabliky, ale disk byl "vazne vadnej". Disk jsem dal do jineho pocitace a najednou byl OK. Divne, ale pripojil jsem do toho pocitace dalsi disk, takze jich tam bylo zase 5.
Po case asi mesic "odesel" dalsi z disku, ktery uz tam byl, ne ten novy, takze byl na jinem SATA konektoru. Vymenil jsem kablik, ale disk byl "vazne vadnej". Disk se stejne jako prvne nechtel vubec detekovat v BIOSe. Pripojil jsem ho do jineho pocitace a disk byl OK.
Jenze ten disk jsem v tom pocitaci potreboval. Pripojil jsem ho zpatky a zase v BIOSe nic, tak jsem vypojil jiny disk, ktery tam byt nemusel a najednou vse slapalo OK.
Deska Gigabyte proste umela jenom 4 SATA disky + mechaniku, ikdyz konektoru mela 6. V manualu samozrejme bylo, ze by melo jit osadit vsech 6 SATA konektoru, ale neslo. Soudruzi v Gigabyte nekde udelali chybu. Co z toho plyne je zrejme. :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality