Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem AMD RyZen 5 již v dubnu

Nikdo ti taky nediktuje co si máš koupit. Já jen říkám, že to co tvrdíš je zaslepenecký nesmysl. Řízek je dobrý CPU a zřejmě jeho životnost bude lepší, než dnešních i5 a i7, které mají přinejlepším 8 threadů, tj. "neplnotučných" - což JE problém. Oproti tomu Řízky mají 8 plnotučných core (a k tomu 16 threadů - k tomuto jsem ovšem velmi skeptický, protože výhoda SMT je využitelná jen zčásti a zejména ne při hraní.)

Domnívám se, že Intel zareaguje posunem, tj. že i5 budou 4C/8T a i7 budou plnotučné 8C minimálně, což odsuzuje současné (drahé) intel CPU do role laciných procesorů, DX12 rovněž akcentuje paralelizaci, takže za rok či dva může být situace (i s ohledem na situaci na konzolovém trhu) úplně jiná. A právě proto se pro výkonné grafiky hodí daleko více Ryzen.

Co se týká "výkonu na jedno jádro", typicky to je do 10% rozdílu, a v hrách se to projeví (pokud vůbec) pár FPS - a s ohledem na to, že to jsou starší hry, nebude rozdíl moc velký, potažmo to nebude hrát roli, protože jestli dosáhneš 160 nebo 150FPS, to je vcelku jedno.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality