Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Intel spustí prodej desktopových procesorů "Broadwell" v polovině roku.

Nečekám žádný velký nárůst výkonu, ale zase o něco nižší TDP.
Je příjemné, že snad dosavadní desky patici LGA1150 po aktualizaci BIOSu budou použitelné.

http://pctuning.tyden.cz/component/content/article /1-aktualni-zpravy/33557-intel-spusti-prodej-deskt opovych-procesoru-broadwell-v-polovine-letosniho-r oku

Zdroj: pctuning
Předmět Autor Datum
Vykon procesoru stoupa o jednotky(u) procent(a). Vicemene pro cloveka, ktery ma Sandy Bridge stale n…
RedMaX 05.03.2015 19:08
RedMaX
broadwell nema mat narust vykonu ale znacne znizeny odber, ptz je to neco jak haswell ale v menej-na…
MM.. 05.03.2015 19:31
MM..
Tak s AMD to nema nic spolecne uz od Sandy Bridge, kdy jim Intel neodvratne ujel a vicemene AMD rezi…
RedMaX 05.03.2015 20:16
RedMaX
AMD ma tiez dostatocne vykonne CPU, nema to ziaden suvis. Zmena architektury bola medzi ivybridge a…
MM.. 06.03.2015 02:13
MM..
nepotrebujem si doma ratat drahu vsetkych vesmirnych telies Jiste na samohrajce mam i3 T3220 (snad…
RedMaX 06.03.2015 21:51
RedMaX
Preco by som tie veci robil? :)
MM.. 07.03.2015 02:44
MM..
Intel_Tick-Tock P.S> ja som si to tick tock ani neuvedomoval, ale cistou nahodou som mal dnes meetin…
MM.. 06.03.2015 02:21
MM..
Ano s tím souhlasím. Bohužel se už několik let výkon procesorů se nijak nezvyšuje tak jako dřív. To…
MM_tank 08.03.2015 15:20
MM_tank
Tak vykonu neni nikdy dost, ale ty OS s tim zase tak nekoresponduji. Je otazka, jestli lze neco nove…
RedMaX 08.03.2015 16:16
RedMaX
Zrovna z windows store je mi na blití. Musím si založit nějaký pochybný účet, k tomu, abych si vůbec… poslední
Líčko 08.03.2015 16:56
Líčko

Vykon procesoru stoupa o jednotky(u) procent(a). Vicemene pro cloveka, ktery ma Sandy Bridge stale neni zadny duvod k upgradu. Samozrejme kdo si porizuje tak jako tak nove PC, tak nema moc co resit, pokud zase Intel nepodela lepeni ochranneho obalu a nebude se to prehrivat.

Duvod pro skoro nulovy rust vykonu je jasny, Intel uz nikdo netlaci k honbe za vykonejsimi procesory, tady je aspon videt, jak dulezite AMD ve sve dobe bylo pro vyvoj procesoru!

Ale aspon se mi libi, ze Intelu stale zatapi ARM v nizke spotrebe procesoru, ikdyz Intel naskok ARM pomalu dohani, ve vykonu neni sance, ze by ARM nekdy dokazala se k Intelu snad jen priblizit.

broadwell nema mat narust vykonu ale znacne znizeny odber, ptz je to neco jak haswell ale v menej-nanometrovej technologii. Ono urcite potesi ked mas vykon i7 ale zere to o XY% menej apod, t.j. nemusis tolko chladit. Neviem ale teraz zhlavy detaily ze o kolko presne to ma byt setrnejsie.

P.S. a nema to nic spolocne s AMD, je to normalny "cyklus" vyvoja u intelu, ze pri prechode na ine nm sa nemeni hned cela architektura CPU, ale postupne jedno za druhym.

Tak s AMD to nema nic spolecne uz od Sandy Bridge, kdy jim Intel neodvratne ujel a vicemene AMD rezignovalo a konkuruje Intelu jen s low-endem do i3.

Tak je vcelku zrejmy, ze pokud je Haswell 22nm a tedkon je to same na 14nm (Broadwell), tak to bude mit nizsi spotrebu a tim padem nizsi narok na chlazeni za predpokladu, ze tam neco nezvrzou (jako uz se to stalo).

Spis jsem poukazoval na to, ze je to dalo by se rici ctvrta generace CPU (Sandy Bridge, Ivy Bridge, Haswell, Broadwell), kde vykon je vicemene stejny, meni se opravdu jen nepatrne.

AMD ma tiez dostatocne vykonne CPU, nema to ziaden suvis.
Zmena architektury bola medzi ivybridge a haswell, tam by mala byt vykonova zmena. Hlavne sa tam zamerali ale tusim na integrovanu grafiku, ale aj nejake nove SSE tusim apod. Nemeraj vykon CPU na hrach.
Ale vseobecne nesledujem benchmarky takze zhlavy neviem co zmenili a jak sa to prejavi na vykone coho, ani ma to netrha, ja mam vsetko pasiv (35W dualcore PC a baytrail NB), nepotrebujem si doma ratat drahu vsetkych vesmirnych telies :)

nepotrebujem si doma ratat drahu vsetkych vesmirnych telies

Jiste na samohrajce mam i3 T3220 (snad to pisu spravne), je to IvyBridge s 35W TDP.

Ale vem si, ze si budes chtit pres OCR vytvorit e-knihu nebo kodovat video do x265 nebo nedej boze prevadet hlas na text a najednou je ti jakykoli vykon malo a nepocitam, ze by si nekdo domu porizoval nejaky Xeon ci jeste neco radove drazsiho (nakonec nemusi to byt jen doma i mensi firma si obvykle nemuze dovolit neco vyrazne drazsiho nez beznou i5, i7).

Ano s tím souhlasím. Bohužel se už několik let výkon procesorů se nijak nezvyšuje tak jako dřív. To že na to má vliv současná situace na trhu je podle mě jasné. Bohužel Intelu chybí konkurence.

Podobně je to s evolucí v operačních systémech - od Visty v podstatě nic nového kromě vzhledu. Snad ty Win 10 budou mít něco nového ne jen grafický kabát.

Tak vykonu neni nikdy dost, ale ty OS s tim zase tak nekoresponduji. Je otazka, jestli lze neco noveho do OS jeste vubec vymyslet. Ono kdyz na to koukneme do hloubky, tak v podstate nic noveho neni od Windows 2000, od tohohle systemu jsou to v podstate jen kosmeticke zmeny, ktere vyvrcholily ve Windows 7 a nasledne, uz je to jenom k horsimu. Maximalne "Store" by mohla byt dobra vec, nebot u Windows do te doby nebyly k dispozici automaticke aktualizace aplikaci, coz je na linuxu bezne. Ale tady to zase narazi na snahu MS to monetizovat, coz u free aplikaci moc nejde.

Zrovna z windows store je mi na blití. Musím si založit nějaký pochybný účet, k tomu, abych si vůbec program mohl stáhnout a ke všemu ještě se aplikace instalují jen pro konkrétní účet a instalačka ani nejde uložit a použít pro instalaci v jiném účtu / PC. Nebo jde?

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru