Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft - lži a podvody

Microsoft ruší neomezený OneDrive, lidé ho totiž používali

---

Ve zkratce o co se jedna, Microsoft pred rokem slibil neomezeny cloud za prachy a jeste predtim vymamil z lidi ruzne osobni udaje, emailove adresy apod. vymenou za navyseni kapacity uloziste One Drive. Me pridali 7GB, ted ovsem zjistili, ze to lidi docela pouzivaji a tak vsechny sliby a zaruky, ktere dali rusi, neomezeny cloud uz nebude, hezky kdo chce cloud, tak bude tvrde platit a bezni uzivatele zadarmo budou osekani na pouhych 5GB.
Jenom upozornim, ze cinske Mega nabizi 50GB zdarma, takze kdo pouziva OneDrive muze zauvazovat nadtim prejit k nim. Myslim, ze je uplne jedno, jestli vam data budou prohlizet cinani nebo americani.

Zdroj: diit.cz
Předmět Autor Datum
Mega nabizi 50GB zdarma Sám používam dobrý cloud, 50GB zdarma je dosť slušné, download neobmedzený…
Joxy 04.11.2015 17:59
Joxy
cinske Mega Samozrejme. Budem si davat data k cinanom. Niekto si zabudol vybrat lieky na recept.
wam_Spider007 04.11.2015 18:48
wam_Spider007
Myslim, ze je uplne jedno, jestli vam data budou prohlizet cinani nebo americani.
Depaje 04.11.2015 18:54
Depaje
Ty jsi zas profik... Sifrovani neznas?
MaSo 04.11.2015 19:04
MaSo
naivitu poznas?
wam_Spider007 04.11.2015 23:16
wam_Spider007
haha, pokud pustis sva data nekam do internetu mimo vlastni lokal, tak je naprosto jedno kam.
RedMaX 04.11.2015 19:11
RedMaX
• Tusim ze MS pouziva sifronavy s PFS (outlook je chraneni Transport LS, pro one drive si nejsem jis…
CoCoChanel 04.11.2015 19:37
CoCoChanel
Čili jinak, popišme si to bez emocí. Nabízelo se něco zdarma. Ten, kdo to nabízel zjistil, že se mu…
Dale Cooper 04.11.2015 20:33
Dale Cooper
Ne, ne, nikoliv. Jsou to dve ruzne veci, ktere Microsoft takticky zastira v jednu, nakonec nikoli pr…
RedMaX 04.11.2015 22:02
RedMaX
Ty vole, nemusíš psát takové blogy, přece o nic nejde. Ad 1) Jasně, jsou uživatelé právem nasraní, t…
Dale Cooper 04.11.2015 22:19
Dale Cooper
Me neprijde uplne dobry ani tvuj primer, jiste MS nic na vecne casy nesliboval, ale tohle je vychcan…
RedMaX 05.11.2015 00:02
RedMaX
Teď ti nerozumim: - Canonical zjistil, že se jim to nevyplácí a že to zruší, tak je to pro tebe "OK,…
Moas 05.11.2015 08:19
Moas
Opravdu nedochazi, ale pokud jsi me komenty opravdu cetl a stale nechapes, neznam zpusob jak ti ty r…
RedMaX 05.11.2015 17:12
RedMaX
Já to četl a působí to na mě tak, žes očekával, že ti někdo dá ZDARMA NAVĚKY gigabajty v cloudu jen…
Moas 06.11.2015 08:14
Moas
Aha, samozrejme, me se predevsim nelibi forma, jakou to Microsoft dela, neco jineho prave beru, kdyz…
RedMaX 06.11.2015 15:37
RedMaX
To same treba Google, nedovedu si predstavit, ze by Google ted prisel a rekl, omezujeme free na 1GB…
kmochna 06.11.2015 16:48
kmochna
Používám svůj cloud (tzv. OwnCloud :-D), kapacita podle koupených disků.
JR_Ewing 05.11.2015 09:32
JR_Ewing
Nerozumiem tej hysterii. Boze zijeme v komercnom svete, vsnad si nikto nemysli, ze niekto bude robit…
fleg-sk 05.11.2015 10:08
fleg-sk
Boze zijeme v komercnom svete, vsnad si nikto nemysli, ze niekto bude robit nieco zadarmo. Ne zcela…
M-Pol 05.11.2015 12:26
M-Pol
Na hardware, který nemám doma nespoléhám. Tečka. Nabízet prostor v Cloudu není levná záležitost. Mu…
Flash_Gordon 05.11.2015 11:52
Flash_Gordon
Aspoň se nemuseli hloupě vymlouvat na pár šílenců, co to opravdu přehnali. Je to typická Microsoftí…
TarasBulba 05.11.2015 12:11
TarasBulba
Dve veci vo svete IT su blud. Zadarmo. Neobmedzene miesto, ci konektivita.
fleg 05.11.2015 12:24
fleg
nevim jak uz vam to vysvetlit jinak nez uz jsem to udelal pripad 1. nic zdarma nebylo, Office 365 j…
RedMaX 05.11.2015 17:11
RedMaX
ad.1- office 365, to číslo evokuje jeden rok. tak jako je hájemství dat u nových podmínek - to mi př…
kmochna 06.11.2015 08:43
kmochna
http://www.lupa.cz/clanky/microsoft-meni-podminky- u-onedrive-i-office365-neomezene-uz-se-nekona/ poslední
lední brtník 06.11.2015 22:48
lední brtník

Mega nabizi 50GB zdarma

Sám používam dobrý cloud, 50GB zdarma je dosť slušné, download neobmedzený a upload tiež. Som spokojný. Appka je aj na Android.
Dal by som 10/10 len som zvedavý do kedy tých 50GB bude zdarma. Microsoft si zase serie do huby.

Čili jinak, popišme si to bez emocí. Nabízelo se něco zdarma. Ten, kdo to nabízel zjistil, že se mu to zdarma nevyplatí, tak to zpoplatnil. MS není dobročinná organizace, MS není někdo, kdo něco jako musí dávat zdarma a podobně. To srovnání s chodníky v tom článku kulhá na obě nohy.
Samozřejmě, to, že se to uživatelům nepozdává je legitimní a tito mají právo nad tím hořekovat. Stejně jako MS upravit podmínky svých služeb. Já bych to tak nedramatizoval.
Ostatně, kde je psáno, že to čínské Mega to za rok nezpoplatní taky?

Ne, ne, nikoliv.
Jsou to dve ruzne veci, ktere Microsoft takticky zastira v jednu, nakonec nikoli prvne, proste typicka neseriozni firma jakou MS vzdycky byl.

1. Microsoft pred rokem nabidl uzivatelum placenych Office 365 neomezene uloziste zdarma s vidinou toho, ze to nalaka uzivatele, aby odesli od konkurence a presli k nim. To se skutecne stalo a kdyz Microsoft vidi kolik klientu mu to prilakalo a kolik uzivatelu zacalo jejich uloziste pouzivat, prichazi se zdrazenim sluzeb. Nastvani uzivatele tak po roce musi bud zaplatit vic nebo resit prechod jinam. Uzivatele jsou pravem nastvani, protoze diky velkohubym prohlasenim MS s timto absolutne nepocitali. Jiste je ale pravda, ze MS ma pravo upravit podminky svych sluzeb, nicmene od MS je to vyslovene neferovy a neseriozni pristup, ktery me ale v pripade teto firmy nijak neprekvapuje.

2. Microsoft nabizel myslim 5GB uloziste zdarma a k tomu delal ruzne akce diky kterym slo uloziste navysit. Takze ja mam pocit, ze jsem dostal 7GB za emailovou adresu, na kterou MS muze posilat reklamni nabidky, pak vim, ze to zase v ramci nejaky akce kdyz si lidi zalozili novy ucet navysoval na 25GB a potom taky clovek mohl dostat 0,5GB za to, ze jim sehnal dalsiho uzivatele a tohle mohl i nekolikrat opakovat. Proste dalo by se rict, ze ten clovek pro ne pracoval a dohoda byla takova, ze nedostaval penize, ale zdarma prostor na ulozisti navic. No a tohle vsechno se ted rusi a lide co neplati budou zase na tech 5GB jako na zacatku. Ono urcite to MS bude mit nejak pravne podchyceny, takze v pravnickym zargonu to podvod neni, asi by se melo spravne rict, ze je to jen velka sprostarna, ale ja pravnik nejsem a pro me je to proste lez a podvod od MS.

Mimochodem mam na OneDrive nahrano asi 2,5GB, nevim ted jestli jsem u nich mel 12GB nebo 15GB, ale proste porad se i do 5GB limitu vejdu v pohode, takze vubec nic nemusim resit, ale to mi nevlivnuje muj nazor, ze jsou to pekny svine.

Co se tyka konkurence, tak uz jsem to zazil Ubuntu One: nic po me nechteli, zadne klienty jsem jim neshanel, proste jsem se zaregistroval a pouzival. Potom Canonical rekl, podivejte, neuspeli jsme, nas model se nechytil a sluzba je ztratova, budeme to muset zrusit, omlouvame se, ale neda se nic delat. Naprosto OK, zadne mlzeni, na rovinu rekli, ze to nezvladli, dalo se to v pohode akceptovat.
Wuala nabizela 1GB zdarma, taky proste byla sluzba zdarma, nezvladali to, zrusili to, nedalo se nic delat, ikdyz v tomhle pripade si myslim, ze to byla taky snaha o vychcanost, aby lidi presli na placeny model.
Mega zase nabizi 50GB zdarma, je mozne, ze bude nabizet dal nebo treba to snizi nebo zkrachujou co ja vim, stat se muze vsechno. Nicmene nikdo tady nelaka uzivatele takovym zpusobem jako MS a nedela z nich blbce s naprosto nesmyslnopu vymluvou, ze neomezene uloziste nedokazeme utahnout, protoze nam sem par uzivatelu nahravalo stovky GB, tak proto snizujeme beznym uzivatelum jejich 7GB az 25GB uloziste na 5GB. Fakt jestli tohle nekdo muze obhajovat, tak nevim co si o takovem cloveku myslet.

Ty vole, nemusíš psát takové blogy, přece o nic nejde.
Ad 1) Jasně, jsou uživatelé právem nasraní, to jim neupírám. Taky si o tom lze myslet cokoli, proč ne. Je však výsostné právo MS s nabízenou službou naložit, jak uznají za vhodné.
Ad 2) Nevím, mám v tom mraku asi 300 MB dat.
V podstatě je mi to jedno, ať to stojí třeba litr na měsíc.
Spíš mi přijde hoooodně přitažené přirovnání s tím chodníkem, jak je v tom původním článku. Vlastník chodníku je něco jiného, než komerční firma. Připadá mi to takové socialistické, podívejte se na ten zlý MS, on si dovolil službu, která byla dosud zdarma, zpoplatnit! Jak si to může dovolovat, přece to musí být pořád zdarma! Mělo by se s tím něco dělat!
Edit:
Třeba si otevřeš hospodu. Napíšeš tam, že od devíti do dvou se žere za pade (abys nalákal lidi) a je jedno kolik. Začne ti tam lézt celé město, všichni zaplatí pade a žerou, jako kdyby týden nejedli. Přestane se ti to vyplácet. Co uděláš? Zpoplatníš to víc a lidi se budou moci zjančit. Většina ti tam bude ale chodit dál, páč vaříš dobře. Část bude brblat furt, část odejde jinam.
Tak takhle bych to asi viděl.
Jen mimochodem? On MS někde sliboval, že to bude zdarma na věčné časy a nikdy jinak?

Me neprijde uplne dobry ani tvuj primer, jiste MS nic na vecne casy nesliboval, ale tohle je vychcanost, ktera nasere uz proto, ze jit na obed do hospody naproti je mnohem jednodussi nez migrace dat z jednoho uloziste do druheho.
Jestli me vytanul na mysli nejaky primer, tak jsou to stejny grazlici od Sony, kteri prodavaji smartphony s zcela zretelnou podstatou, ze Xperia M4 Aqua je vodotesna, jejich dubajsky obchod umisteny v mori zcela jasne navozuje dojem, ze s telefonem se mohu koupat, kdyz si ho mohu jit koupit do obchodu umistenem na morskem dne a ve vysledku ti malym pismenkem do kupni smlouvy napisou, ze je to vlastne jen vodeodolne a ponorit to lze maximalne na 5 minut do destilovane vody. Je to proste neco co slusny clovek neudela a slusny prodejce se snazi zaujmout potencionalniho zakaznika ferovejsim pristupem nez to dela Sony nebo Microsoft.

Teď ti nerozumim:
- Canonical zjistil, že se jim to nevyplácí a že to zruší, tak je to pro tebe "OK, žádné mlžení, na rovinu řekli"
- MS zjistil, že se jim to nevyplácí a že to zruší, tak jsou pro tebe "lháři a podvodníci"

Nebo co mi nedochází?

Já to četl a působí to na mě tak, žes očekával, že ti někdo dá ZDARMA NAVĚKY gigabajty v cloudu jen za to, že mu pošleš svou mailovou adresu. A protože tě mám za člověka se zdravými názory a přehledem, tak mi to nesedělo.

Jakákoliv cloud služba zdarma může být zítra za peníze (v lepším případě) a nebo nemusí být dostupná vůbec (a data v kelu). Akceptace této premisy je nutnou podmínkou využívání jakýchkoliv služeb zdarma. Fakt nerozumím tomu, jak si někdo může myslet, že to, za co firmy platí tisíce dolarů měsíčně, může ON mít navěky zdarma jen za poskytnutí nějakého mailu někomu...

Aha, samozrejme, me se predevsim nelibi forma, jakou to Microsoft dela, neco jineho prave beru, kdyz nekdo nic neslibuje, nedela ze sebe nejvetsiho machra pod Sluncem, proste udela nejakou sluzbu a omezeni je defakto jasne, neruci za to, ze to bude naveky a neco jineho je, kdyz Microsoft slibuje hory doly a ve chvili, kdy to lidi zacnou pouzivat, tak to vychcane zpoplatni. Zrovna treba se podivej na to Mega, kdyby se chovali jako Microsoft, tak velmi pravdepodobne uz jim moc novych klientu neprichazi, uz jsou na trhu pomerne dlouho a da se predpokladat nejaka stabilni zakladna uzivatelu, takze uz to ala Microsoft meli zpoplatnit. To same treba Google, nedovedu si predstavit, ze by Google ted prisel a rekl, omezujeme free na 1GB a zbytek bude zpoplatnenej, bud bych musel migrovat nekam jinam nebo bych si musel aspon gigo dokoupit, protoze fakt je, ze diky Android mobilum a spouste navaznych sluzeb uz jsem na Google docela zavislej, presto nic, zase se nejsprostejc chova Microsoft, a neni to nahoda, Microsoft se takhle vychcane chova kontinualne.

To same treba Google, nedovedu si predstavit, ze by Google ted prisel a rekl, omezujeme free na 1GB a zbytek bude zpoplatnenej, bud bych musel migrovat nekam jinam nebo bych si musel aspon gigo dokoupit, protoze fakt je, ze diky Android mobilum a spouste navaznych sluzeb uz jsem na Google docela zavislej, presto nic, zase se nejsprostejc chova Microsoft, a neni to nahoda, Microsoft se takhle vychcane chova kontinualne

:-D to jsi toho zažil málo. můj prohlížeč na desktopu je momentálně banovanej sráčem na translatoru, u ms si to dovolil na serepetičkách na w10 o seznamu nemluvě. a já odmítnul jak nabídku g, tak nabídku ms- takových gest už bylo.

Nerozumiem tej hysterii. Boze zijeme v komercnom svete, vsnad si nikto nemysli, ze niekto bude robit nieco zadarmo.
Navyse prevadzkovanie takehoto systemu a jeho udrzba stoji mrte vela penazi to sa zadarmo ani neda robit.
Akykolvek system prevadzkovany isty cas zadarmo skor, ci neskor prejde na plateny model.
Akonahle by nam poradna prestala prinasat zisky z reklamy (co sa raz moze stat, kedze si blokujete reklamy) a prestane nas bavit to dotovat z vlastnych penazi bude spoplatnena tiez. A to bude reciiii ako sme vas oklamali...(snad sa toho nezijeme).
Skuste robit nieco zadarmo, skuste to robit dlhodobo a tlacit do toho vlastne peniaze, ktore samozrejme beriete vlastnej rodine (ktora o tom ani nevie).
Takze zaverom...zdarma vam nikto nic neda a ked ano vzdy je to len docasne a neskor to bude urcite spoplatnene.
Vynimkou je nasa poradna tak sa modlite nech tam to este nejaky ten rok vydrzi;o).

Na hardware, který nemám doma nespoléhám. Tečka.

Nabízet prostor v Cloudu není levná záležitost.
Musíš mít úložiště, disky, konektivitu atd....
Průběžné rušení společností, které nabízely on-line obsah je staré, jako internet sám.

No a zrovna Microsoft je extra pověstný rušením podpor a služeb.
A to i těch, které uživatelům fungují dobře, ale Microsoft dojde k závěru, že zaříznutím podpory
a následným prodejem "nové verze" vydělá víc.

Nikdo se potom nemůže podivovat, když už Čína, či Rusko začli raději pracovat na vlastním operačním systému.
Prostě jim došla se skandály M$ trpělivost.

Já se jen podivuji nad tím, jak se někdo podivuje.
Nic zdarma neexistuje, kromě některých nadšeneckých softwarových produktů, protože samotné
kopírování (téměř) nic nestojí a o tom lze tak nějak prohlásit, že zdarma je.

Ovšem, cokoliv hardwarového už zdarma být nemůže (nebo alespoň ne v takovém rozsahu, jako některý software).

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru