Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem O2 se chystá na blokování reklamy

O2 chce blokovat reklamu. Zdarma. Kde je motiv?

---

Samotny komentar za precteni ani nestoji, redaktor jednoho z velkych producentu reklamy v CR se jen trochu vyvztekal. Ale to, ze O2 premysli o tom, jak uplne neporusit sitovou neutralitu (vypnuti reklamy by bylo jen na prani zakaznika) a zaroven dat na vedomi koncovym prijemcum zisku z reklamy, ze proste nehodla nadale tolerovat to, ze se odmitaji o zisky podelit, je urcite zajimave.

Urcite i ostatni velci poskytovatele internetu v CR budou kroky O2 peclive sledovat a pokud uspeje, tak je budou rychle nasledovat.

Je jasne, ze internet se bez reklamy neobejde, na druhou stranu mnozi zacali nasazovat reklamu takovym stylem, ze ta se zacala vyznamne podilet na datovem toku internetu a ten plati prave poskytovatele, respektive jejich zakaznici, teda my co mame internet priveden do svych pocitacu. A nikdo z nas urcite nechce platit za to, ze internetem prochazi tuny reklamy vic penez poskytovatelum.

V podstate se tak vse toci v zacarovanem kruhu, to co uzivatele na internetu ctou je zivenou reklamou a uzivatele za to jinak nez sledovanim reklamy platit nechteji. Diky reklame se podstatne zvysil datovy tok, ktery by mel poskytovatel preuctovat uzivatelum, ale ti vic platit odmitaji, respektive si platit vic ani nemohou dovolit, nehlede na to, ze urcite nikdo z nas nebude platit za to, ze k nam tece reklama.

Vidim to tak, ze nakonec k nejakemu deleni zisku bude muset dojit. Osobne by mi ale nedelalo velky problem kdyby nedoslo, protoze pripadny konec komercnich poskytovatelu obsahu na internetu (tech ktere zivi reklama) by se me nijak moc nedotkl, maximalne bych na internetu travil o neco mene casu nez ted, coz by mozna bylo ku prospechu. :-D

Zdroj: mobilmania.cz
Předmět Autor Datum
Pan Kůžel nevidí, kde je motivace O2 tohle dělat, já ano. Množství dat, se kterým je O2 schopné prac…
Potkan007 27.02.2016 21:53
Potkan007
Proti samotné reklamě nic zase tak moc nemám. Proti zhovadilým scriptům, které mají i několikanásobe… poslední
Rychlohledač 01.03.2016 02:41
Rychlohledač

Pan Kůžel nevidí, kde je motivace O2 tohle dělat, já ano. Množství dat, se kterým je O2 schopné pracovat, není nekonečné, jak sám píšeš. To je animace tady, video tam a jde o data, která proudí sítí zbytečně, zákazník je nechce, načítání stránek trvá dlouho (načtení článku s reklamou je datově náročnější, než jen článku). Těch, kteří o možnostech blokování reklamy nevědí, jsou mraky. Pokud jim operátor nabídne možnost blokování reklamy, které samozřejmě nabízí pro svůj vlastní užitek, jsou nadšení.
Ono jen kompletní načtení mobilmanie, jako příkladu, trvá u mě na ADSL s AdBlockem 11 vteřin a po vypnutí 37 vteřin. Připojení se nezměnilo a rychlost prohlížení je najednou úplně někde jinde.

Proti samotné reklamě nic zase tak moc nemám. Proti zhovadilým scriptům, které mají i několikanásobek kódu oproti primárnímu obsahu už ale docela ano. Ale ISP je ISP a do obsahu nemá co zasahovat. Zvlaště ne na regulovaném (licencovaném) trhu.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru