Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Evropa spustila Galileo, alternativu amerického GPS

Evropská unie po mnoha letech příprav zahájila provoz navigačního systému Galileo. Aktuálně je v provozu 18 družic, zbývajících 12 by mělo být vypuštěno do roku 2020. Galilea zatím nepodporují téměř žádné navigace a mobilní telefony, ale to se postupem času změní. Podporu by dokonce zpětně měly dostat některé čipsety od Snapdragonu, hlavně ty z posledního roku. Galileo může doplňovat GPS a zrychlovat a zpřesňovat určení polohy. Podobně se už dnes využívá ruský GLONASS, i když většina lidí asi ani neví, že ho také používá, protože GPS se v podstatě stalo synonymem pro satelitní určování polohy. Hlavní praktickou výhodou Galilea je vysoká přesnost přibližně na jeden metr. Jinak jde samozřejmě o to, aby se snížila závislost Evropy na cizích řešeních...

Předmět Autor Datum
Ta "politika" Apple. :-) Nové Macbooky jsou přijímány poměrně rozporuplně a navíc uživatelé hlásí p…
Kráťa 19.12.2016 09:31
Kráťa
Absolutně nechápu, co to má společného s navigací. Zvláštní řešení a až se mi tohle narve do počítač… poslední
Potkan007 19.12.2016 19:48
Potkan007
Super! Jen doufám, že OnePlus vydá update s novým firmwarem co nejdříve. :-)
001-skola 19.12.2016 10:56
001-skola
Já se ptal na supportu a prý nemají o tom, že by takovej update měl být od "ROM Teamu" žádné zprávy.
Rainy 19.12.2016 14:25
Rainy

Ta "politika" Apple. :-)

Nové Macbooky jsou přijímány poměrně rozporuplně a navíc uživatelé hlásí problémy s výdrží, která mnohdy ani zdaleka nedosahuje udávaných hodnot kolem 10 hodin. Apple se k tomu postavil velmi zajímavě. S novou aktualizací systému odstranil ukazatel zbývajícího času do vybití baterie, a to i pro starší Macbooky. Firma tvrdí, že ukazatel uživatele zbytečně mate, protože se zbývající čas odhaduje vždy podle aktuální aktivity a vytížení. To ale problém samozřejmě neřeší.

Absolutně nechápu, co to má společného s navigací.
Zvláštní řešení a až se mi tohle narve do počítače, docela mě naštvou. Ukazatel zbývajícího času považuju za velice přínosný, když jsem ve škole na celý den a potřebuju taktizovat s baterkou.
Překvapuje mě nízká výdrž, Apple pro mě byl zatím synonymem snadno dosažitelné deklarované výdrže v porovnání s konkurencí nabízející stejné číslo. Můj MacBook se na udávaných 12 hodin dostane i po dvou letech bez větších problémů a bez přehnaného šetření s jasem na polovinu, zapnutým podsvícením klávesnice. Když jsem na něm dělal v Android Studiu, dostal jsem se na 9 až 10 hodin a když začnu cíleně šetřit, vyskočí zbývající čas na 20:00 (víc neumí ukázat) a reálně to opravdu odpovídá, to pak jdu večer domů a mám přes půlku baterky.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru