Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Radeon Vega má výkon mezi GTX 1070-1080

Dalo se čekat, že někdo FE verzi otestuje také ve hrách, ti kdo nečekali na Vegu, dobře udělali.

Před několika dny AMD uvedla Radeon Vega Frontier Edition. Jelikož jde o úplně normální grafickou kartu s čipem Vega, dají se na ní, stejně jako na podobných kartách Nvidie, také hrát hry. Hraní je také oficiálně podporováno, kartu lze přepnout do "Gaming" režimu, ovládací obrazovka ovladačů zčervená jako u klasických herních Radeonů a můžete hrát. To udělal první majitel, který kartu otestoval. Dle jeho vlastních slov, na Vegu čekal dlouho, a proto si koupil FE edici za 1200 liber. Chce ji do malého, herního PC ke 4K televizoru. V podstatě ho nyní lituji, že věřil bláhovým slibům AMD, že čekat na Vegu se vyplatí ... mohl hrát už dávno s "mini" verzí GTX 1080 Ti a byl by "vysmátý". Výkon Vegy je totiž celkem nízký ... na dnešní dobu.

Obr

Předmět Autor Datum
Klasicky bobrova newska pozdě, nepřesně a ještě se zavádějícím komentářem.
touchwood 29.06.2017 16:35
touchwood
Větší sračku jsem v životě nečetl.. Obr jede! :-D
Eessencia 29.06.2017 23:00
Eessencia
To jako vazne breci u referencky, ze ma mizerny chlazeni a neni OC?
Dwane Dibbley 30.06.2017 07:25
Dwane Dibbley
Koukam pod zpravickou seslost AMD fans. :-D Ovsem pokud se to za mesic potvrdi a vykon RX Vega asi…
RedMaX 30.06.2017 12:18
RedMaX
Hele, mně to je celkem jedno, já si tyhle karty kupovat nehodlám. Nicméně tady porcuješ medvěda, kte…
touchwood 30.06.2017 13:28
touchwood
AMD slibovalo highendovou kartu a highend je zcela jasne GTX1080Ti. Tudiz cokoli niz bude zklamani.…
RedMaX 30.06.2017 20:25
RedMaX
AMD slibovalo highendovou kartu a highend je zcela jasne GTX1080Ti. Link?
touchwood 02.07.2017 10:35
touchwood
Něco k tématu...pctuning.tyden.cz
sambilionk 03.07.2017 14:17
sambilionk
A ten výrobce je kdo? Je zajímavé, jak se ti dva mamlasové (však vy víte kdo) přetlačují se svými "z…
touchwood 03.07.2017 14:35
touchwood
Tak znovu, pro "tače". :-) Výrobní náklady na kartu jsou vysoké a AMD ji nemůže prodávat za 499 USD…
RedMaX 03.07.2017 15:16
RedMaX
Mně ale zajímá nějaký relevantní link na zdroj informací. A tím zcela jistě nemyslím hobbywebík typu…
touchwood 03.07.2017 15:36
touchwood
Vzdyt si procti DIIT, kde se tomu venuje no-X a ten je sice taky fanousek, ale neplaca jako DD a opr…
RedMaX 03.07.2017 15:43
RedMaX
Pročetl jsem, nikde jsem nenašel jedinou konkrétní zmínku o pozici výkonu Vegy. Znova upozorňuju, že…
touchwood 03.07.2017 20:44
touchwood
Tohle napsal DD "Objevily se analýzy výkonu VEGA FE. Spoustě lidí (včetně nás) se zdá prostě značně…
jezekhifi 03.07.2017 18:59
jezekhifi
Lze jak tiskne, ale to on dela porad. v profesionálních aplikacích má VEGA FE velmi slušný výkon a…
RedMaX 03.07.2017 20:13
RedMaX
Kurna já nevím komu mám věřit.. OBR lže, podle tebe i DD, tak který redaktor napíše pravdu??
jezekhifi 03.07.2017 21:03
jezekhifi
No OBR casto silne prehani a obcas ohyba informace, aby se mu to hodilo. Napriklad jeho testovani, k…
RedMaX 03.07.2017 22:18
RedMaX
Souhlasím se vším. DD je naprosté dno. Takový pomatený manipulátor se jen tak nevidí. Obr je spíše t…
Jakro 05.07.2017 22:11
Jakro
Já to vidím opačně - u Obra je problém v tom, že jeho manipulace je sofistikovanější a odhalí ji dal…
touchwood 06.07.2017 09:56
touchwood
No dobře, tak si to nějak zesumírujme pro grafickokartoidního BFU s relativně nabitou peněženkou, kt… poslední
L-Core 15.07.2017 07:35
L-Core

Koukam pod zpravickou seslost AMD fans. :-D

Ovsem pokud se to za mesic potvrdi a vykon RX Vega asi o neco optimalizovanejsi nez ted, bude na urovni GTX1080, tak to bude totalni propadak a mimo brecicich fanousku AMD se budou ostatni smat az se budou za bricho popadat. Navic je docela malo pravdepodobne, ze RX Vega sahne na cenovku GTX1080, takze by to bylo opravdu silene, ze se mi tomu nechce ani verit: Vega by vic zrala energie, byla drazsi a pomalejsi, a z OBRova pohledu chapu, ze uz ted strasi nejhorsim scenarem, ktery ale neni nepravdepodobny. Uvedomme si, ze AMD celou dobu slibuje highend kartu a teda kartu aspon na urovni GTX1080Ti!

Hele, mně to je celkem jedno, já si tyhle karty kupovat nehodlám. Nicméně tady porcuješ medvěda, který ještě běhá po lese.
BTW nevím nic o tom, že by AMD něco slibovalo, tím spíše úroveň GTX1080Ti. A jestli ti přijde normální (a zde má dobrý postřeh aDDmin), že karta na 1,6GHz s více ROPs má prakticky stejný výkon jako Fury na 1GHz a polovinou ROPs, tak zřejmě kouříš kvalitní matroš.

Prostě tady pěstuješ zelenej hype že to je fail, ačkoli ta karta ještě pořádně není vydaná a otestovaná.

edit: hop... http://diit.cz/clanek/radeon-vega-frontier-edition -nema-aktivni-tile-based-rasterizer

AMD slibovalo highendovou kartu a highend je zcela jasne GTX1080Ti. Tudiz cokoli niz bude zklamani. Karta sice neni vydana, ale AMD uz na vydani pripravuje fanousky vic jak trictvrte roku, hned po vydani mainstreamoveho Polarisu, zacalo AMD slibovat highend kartu a je jasna obava, aby to nebyl highend minuleho leta. :.(

On si nikdo ani fanousci NVidie nepreje (snad vyjma OBRa), aby to byl fail, protoze ikdybych chtel poridit neco z pristi generace NVidie, tak mi je jasne, ze cim hur dopadne Vega, tim vyssi nastreli NVidia ceny. Tudiz snad kazdej normalni clovek si preje, aby Vega mela prijatelnou cenu a byla alespon mezi GTX1080 a GTX1080Ti nebo spis atakovala 1080Ti.

Tak znovu, pro "tače". :-)

Výrobní náklady na kartu jsou vysoké a AMD ji nemůže prodávat za 499 USD jako stojí GTX 1080

Výkon finální Vegy RX bude na úrovni GTX 1080

Je teda uplne jedno, ze:

Vega RX nikdy neměla soupeřit s GTX 1080 Ti

Situace je preci jednoducha, bud bude RX Vega vykonem jako GTX 1080 a potom musi stat maximalne 500 USD, aby si ji nekdo krome par zamilovanych koupil.

Nebo bude RX Vega drazsi priblizne tich 650 USD a potom musi podat vykon na urovni GTX 1080 Ti nebo jen o krapet mene, aby si ji nekdo krome par zamilovanych koupil.

A to radeji nezminuji spotrebu grafik, protoze to uz je ted jasne, ze RX Vega adekvatne vykonou kartu NVidie neda spis naopak, takze s ohledem na drazsi provozni naklady by RX Vega mela byt levnejsi nez konkurence, aby si ji nekdo krome par zamilovanych koupil.

Ikdyz mame jeste mesic do vydani, tak uz ted muzeme rici, ze situace na poli grafik vypada prachbidne, tezko dojde na podobny scenar jako u procesoru IntelxAMD, kde AMD konkurenci vyslovene zaskocila a ktery jsme si prali i u grafik kvuli celkovemu snizeni pomerne vysokych cen.

Vzdyt si procti DIIT, kde se tomu venuje no-X a ten je sice taky fanousek, ale neplaca jako DD a opravdu tomu rozumi. On tam samozrejme nepise to co OBR, ale v podstate se dostanes k temuz: RX Vega asi bude draha a asi nebude mit vykon GTX 1080 Ti. Takze tentokrat docela verim, ze si OBR nevymysli, ale ty jeho informace jsou skutecne. Samozrejme je jasne, ze on je idiot a tak z toho ma nejspis radost.

Pročetl jsem, nikde jsem nenašel jedinou konkrétní zmínku o pozici výkonu Vegy. Znova upozorňuju, že jsme ve stavu, kdy hodnotíme nehotový, možná ne zcela funkční a finální, produkt.

Je dost možné, že AMD zopakuje průser jménem HD2900XT. Ale taky to může dopadnout úplně jinak - to se teprve uvidí.

Tohle napsal DD

"Objevily se analýzy výkonu VEGA FE. Spoustě lidí (včetně nás) se zdá prostě značně podivné, že karta s tak silnými parametry a 13 TFLOPS udávaným výkonem, dosahuje v herních aplikacích výkonu jen o málo lepšího než stará FURY X a to i když bereme do úvahy že jde o profi kartu. Důvod toho všeho byl velmi rychle nalezen při zkoumání, jak VEGA vlastně nyní zpracovává obraz. Přišlo se na to, že klíčové části čipu a architektury VEGA nejsou v tuto chvíli vůbec aktivní! A vzhledem k tomu že celá inovovaná GCN architektura, tedy NCU, kterou VEGA používá, je na nich postavená, není se tak v případě prezentovaného výkonu už čemu divit. Souběžně se potvrdilo, že neexistují v tuto chvíli pro uživatele žádné herní ovladače optimalizované pro VEGA! Zatímco v profesionálních aplikacích má VEGA FE velmi slušný výkon a poloviční cenu proti stejně výkonné Quadro kartě konkurence, v herních testech je výkon, jaký je proto, že žádné herní ovladače pro VEGA nejsou! Karta funguje jen proto, že AMD upravila základní vrstvu ovladačů pro FIJI (FURY) tak, aby VEGA alespoň běžela. Nicméně použit je ten stále ten úplně původní rozeznávací ovladač z ledna! Ano, součástí aktuálních ovladačů pro VEGA, se kterou nyní VEGA FE vyšla a je testována, je herní ovladač verze 17.1, který nemá naprosto žádné optimalizace pro VEGA a jen ji rozeznává. Výkon VEGA FE tak neukazuje nic z toho, na čem AMD pracovalo posledního půl roku v případě ovladačů proVEGA a AMD si to zjevně schovává na uvedení RX VEGA.

Současně testované vzduchem chlazené VEGA FE karty nikdy neběžely na plný potenciál. Testeři si všímají podivných výkyvů spotřeby i frekvencí i o mnoho desítek Wattů a MHz během provádění testů, jako by zkrátka část čipu nejela. Současně chladič není příliš dobrý a takty karty tak místo 1600MHz jen lehce překračují 1400MHz a často jsou i níže. V kombinaci s tím že prokazatelně není SW podpora pro základní funkce a optimalizace VEGA, je tak už jasné, proč jsou výsledky, jaké jsou. Ale je pravdou a musíme to znovu zdůraznit, že AMD prostě říká, že VEGA FE není herní karta a nemá zatím žádné optimalizace pro hry.

Celá situace tak ukazuje zatím na spíše marketingové selhání (nebo je to součást většího plánu?) AMD, kdy prostě byl uveden produkt, který být uveden nejspíše ještě neměl a AMD jej nechává žít vlastním životem a kazit dojem z produktu, který představí až za měsíc. Současná měření evidentně vůbec nemohou demonstrovat jeho výkon a možnosti. Z obchodního hlediska se ale zdá, že tah vyšel. Radeon VEGA FE se prodávají skvěle a jak jsme předpokládali, zejména polo i profesionálové mají o kartu s tímto profi výkonem a možnostmi za polovinu ceny srovnatelné konkurence velký zájem."

http://www.ddworld.cz/aktuality/graficke-karty-gpu /amd-nedalo-radeon-vega-na-recenze-a-nechalo-zkazi t-prvni-dojem-testy-vega-nedavaji-smysl-html-2.htm l

Lze jak tiskne, ale to on dela porad.

v profesionálních aplikacích má VEGA FE velmi slušný výkon a poloviční cenu proti stejně výkonné Quadro kartě konkurence

To je taky lez, dostava Vega FE od Quadra na prdel.

Ano, součástí aktuálních ovladačů pro VEGA, se kterou nyní VEGA FE vyšla a je testována, je herní ovladač verze 17.1, který nemá naprosto žádné optimalizace pro VEGA a jen ji rozeznává.

Jasne, tak proc aktivovali v ovladacich herni rezim, to dela z AMD totalni debily a tomu neverim, spis myslim, ze DDebil lze a vi jako vzdy hovno.

---

Ale je to fakt jedno, za mesic (ne)vyjde RX Vega a pak se to (ne)rozlouskne.

No OBR casto silne prehani a obcas ohyba informace, aby se mu to hodilo. Napriklad jeho testovani, kdy na test pouzije zamerne verzi programu, o ktere se vi, ze si nerozumi s konkretnim procesorem, kterej chce OBR potopit. To je pro OBRa typicke, on nelhal, ale jeho informace je lidem uplne na nic, kdyz si kazdej aktualizoval ten program a hned dostal uplne jiny vysledky.

DD lze jako kdyz tiskne a nicemu nerozumi. A protoze je to uplnej kreten, tak z diskuzi pod jeho clankama maze vsechny informace, se kteryma nesouhlasi anebo jim nerozumi. Tohle nikdo jinej na ceskym netu a asi ani na svete nedela, opravdovej vul, co nema obdoby.

Chod na DIIT, tam pise no-X take fanousek AMD, ale ten je zdaleka nejlepsi, protoze maximalne o nejake informaci co se mu nehodi, dela ze nikdy neslysel, ale jinak co napise, to sedi.

No dobře, tak si to nějak zesumírujme pro grafickokartoidního BFU s relativně nabitou peněženkou, který nevyžaduje nějaká extra vysoká rozlišení (max fullHD, klidně i menší), ale jde mu spíše o vysokou kvalitu zobrazení ve hrách… jaká by měla být dnes jeho volba? Pořád GTX 1070?

(…jo, píšu o sobě :-), zatím mě nic netlačí, ale výhledově uvažuji o novém stroji. Dnes mám 770/2GB)

Jsem spíše fanda nV než ATI/AMD. nV mi odešla jen jedna, 8800/640MB, ATIny dvě (před cca 10-15 lety). CPU jsem měl vždy Intel, kromě prvního 386SX (IBM?) před čtvrtstoletím.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru