Předmět Autor Datum
Je věcí každého, zda si důležitá/důvěrná data někam ven vystaví. Já bych to nedělal. (Nepočítám pří…
L-Core 18.11.2011 11:29
L-Core
data by predsa mohli byt kryptovane, a potom by sa ti v tom nemohol hrabat nikto. Len neviem ci take… poslední
MM.. 20.11.2011 21:27
MM..
Hehe, hezky receno. Kazdopadne, kdyz je to placene, tak se do toho lidem nechce, protoze je to drah…
JR_Ewing 18.11.2011 11:32
JR_Ewing

Je věcí každého, zda si důležitá/důvěrná data někam ven vystaví. Já bych to nedělal.

(Nepočítám případy jako třeba uložené pozice her na Steamu, které se ukládají v cloudu na serverech Valve. Tohle mi fakt nevadí, pokud se v tom někdo od nich hrabe.)

data by predsa mohli byt kryptovane, a potom by sa ti v tom nemohol hrabat nikto. Len neviem ci take nieco dnes nejaky cloud poskytuje. Som uz rozmyslal ci neprihlasit patent na nejaky secure-cloud a napisat tam nejake hlody ze jak to sifrovat apod aby sa k datam nikto nedaostal :D No co MS ma patentovane ine kraviny :D Ale potom ma to preslo :D

Hehe, hezky receno.

Kazdopadne, kdyz je to placene, tak se do toho lidem nechce, protoze je to drahe (ale maji s tim "smlouvu" s poskytovatelem a jakesi zaruky) a kdyz je to zdarma, vystavuji se riziku. Tohle byl hezky priklad, i kdyz podle parametru to byl zjevne podvod od zacatku, ale vezmeme si jiny priklad:

Uzivatel ma svuj PC uz pouze virtualni, poskytovatel se najedou rozhodne silne omezit nebo uplne zrusit sluzby zdarma a mily uzivatel proste musi zaplatit, aby se ke svemu pocitaci vubec dostal.

Nene, cloud je dobry privatni, uvnitr firmy. Tam to ma opravdu jenom vyhody (krome porizovaci ceny), at si sednete k jakekoli stanici nebo notebooku, vzdycky budete mit svuj vlastni pocitac, kdyz to pouzita technologie umozni, dokonce si muzete cloudovy pocitac na notebooku odnest domu, pracovat na nem a pak ho zase vratit zpet.

Nebo si to dobre doved predstavit v OfficeParku, kde k najmu pribyde polozka "pocet pronajatych desktopu", "pocet pronajatych server". Najemnik se pak uz nebude muset vubec starat o techniku a bude vyuzivat jen sluzby.

Ale verejne sluzby?..

No nevim. Leda tak placene.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru