Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Doménový uživatel jako administrator vlastního PC (Windows Server 2016)

Tak ještě jednou: pokud chceš KONKRÉTNÍMU uživateli nastavit KONKRÉTNÍ PC s admin právy, nic jiného než jmenný seznam kombinací computer-user ti nezbývá. Nikdo kromě admina domény totiž nemůže rozhodnout, který PC patří kterému uživateli, LEDA by se počítače jmenovaly nějakou odvozeninou od uživatele, tj. např. uživatel Matlafous měl PC pojmenované PC-Matlafous (zde máš ovšem problém, protože hostname může být dlouhé max. 13 znaků) - pak by to šlo relativně jednoduše naskriptovat.

Druhá varianta, tedy že všem doménovým stanicím nastavíš admin práva pro nějakou grupu (např. contoso_users) má nepříjemnou vlastnost v tom, že si uživatelé navzájem uvidí na lokální data, protože admin má kontrolu a přístup do profilů jiných uživatelů, a to i přes síť.

Proč do toho neustále pleteš doménového admina a server je mi záhadou, o doméně a jejích právech tu přece není vůbec řeč a "administrovat" doménu takovým způsobem je hodně amatérské - doporučil bych do toho nešahat do doby, než pochopíš alespoň základní záležitosti a/nebo si přečteš odpovídající literaturu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny