Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak uložit fotky aby se neztratily (jako z disku, karty apod.)

Mam k tomu jeste jednu poznamku:

Koupi tri starsi disky a na kazdy ulozi jednu kopii fotek, za 10 let prijde a fotky na prvnim disku budou mit jinou velikost nez na druhem disku a na tretim disku taky jinou. A ted by rad vedel, ktery z tech disku je OK a ktere byly spatne a fotky (soubory) jsou porusene a pokud mozno, aby tech 30GB fotek nemusel prochazet a hledat vady v obraze?

Samozrejme existuje reseni, fotky usporadej tak, abys mel treba slozku 2016 a v ni vsechno co bylo doted, na konci roku vytvoris 2017 a pridas nove fotky a dalsi rok zase tak, aby se to co je uvnitr slozky nemenilo a bylo na vsech tech discich stejne. Ke kazde slozce vytvoris kontrolni MD5 soucet. Za 10 let pak proste jen zkontrolujes, na kterem disku, pravdepodobne na vsech bude kontrolni soucet sedet a soubory se nijak nezmenily.

:-)

Jinak jak uz bylo receno, zalohy dat = HDD, klidne SATA, starsi PATA jen pokud nejaky sezenes levne nebo se ti vali doma. HDD nekupuj ty same ze stejne serie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny