Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhlé masivní zpomalení W10 bez viditelné příčiny

Tak je to už asi definitivní...

Celé jsem to naformátoval a přeinstaloval - win se sice instaloval dlouho (ve druhé fázi té přípravy souborů se sekl) ale nainstaloval se, v pořádku se spustil. Hned po instalaci jsem mimo pár programů hned stáhl HD Tune a provedl kontroly:

SMART info vše OK až na jeden údaj (žlutý) s upozorněním, kde byla jedna jednotka něčeho chybná - ale kouknul jsem na google a prý to samo o sobě není až zas takový velký problém.

Jenže pak jsem spustil tu důkladnou kontrolu chyb sektorů a jen v prvních 7 řádcích to našlo 4 % vadných sektorů... takže mě ještě napadlo zkusit checkdisk a pak tu kontrolu provést znovu - jenže už samotný restart trval nějak dlouho a při opětovném zapínání se to nedostalo zase ani na přihlašovací obrazovku. A i spouštění instalačky (možností oprav) z flashky trvá zase dlouho jak hrom - přitom po naformátování to všechno jelo hezky :D

Tady už asi nic nepomůže - jen se chci ale zeptat: bude to opravdu tím diskem? když se mi i ta instalačka z flashky načítala dlouho? nemůže být teoreticky něco vadného na desce? - protože si vzpomínám, že jak jsem ještě v tu sobotu prováděl tu kontrolu sektorů HD Tunem, tak jich tam v těch prvních cca 10 řádcích bylo jen pár - asi 3, ne 15... Možná se dodatečně poškodily tím, že ten disk od té doby byl pořád přetížený?

https://www.alza.cz/seagate-barracuda-hdd-1tb-d449 4384.htm?catid=18851840#recenze - uvažuju nad tímto modelem

ten starý: (ale podle všeho je to prý hodně populární a spolehlivý disk - https://www.alfa.cz/product.php?eid=10516000000000 01O1X

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny