Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak znovu spojit Ethernet kabel

Pytlik ma samozrejme pravdu a vy dvaja sa chodte hanbit do kuta. Profici a takto idu blbnut userov. Samozrejme pajkovany spoj, lepeny a alebo len tak spojene kable moze fungovat (mam vyskusane), ale...
- naco ucit uzivatelov robit taketo prasaciny ked existuje ciste riesenie
- takto zbastleny spoj byva casto nestabilny a nachylny na rusenie, kto potahal km kablov a zazil uz na ethernete svoje vie ake dolezite je byt pri budovani na sieti precizny
- okrem haluzenia spoja sa samozrejme moze znizit jeho prenosova kapacita, z FD mas zarazu HD a zo 100Mb razom 10.
- nehovorim uz o tom, ze takyto spoj chyta "duchov" snad aj zo vzduchu. Zazil som uz par veci medzi nebom a zemou, kde pomohla len vymena kabla.
- vela veci zalezi od kvality kabla. Mal som uz v ruke FTP kabel, kde som nevedel na 60m spravit 100Mb FD a pritom vsetko bolo podla normy. Opat pomohla vymena kabla za iny, kvalitnejsi.
- nakoniec podla vasich prikladov by sme tu mohli radit userom napr to, ze pastu na procesor netreba (ono to naozaj funguje), chladic sa da lepit aj sekundovym lepidlom (aj to som uz robil), skrina nepotrebuje ziadny wind tunel a zdroj staci vsade 350W (aj to funguje po urcitu hranicu).
- stalo sa mi, ze na par mestrov mi fungoval kabel kde boli jednotlive piny zapojene haj-buj a absolutne len tak alebo, ze kabel fungoval len an urcitych druhoch sietoviek, na inych sa hlasil fyzicky pripojeny, ale nic cez neho neslo a na dalsich sa dokonca sietovky ani fyzicky nevideli a hlasili odpojeny kabel. Este stale tvrdite, ze to nie je obcas alchymia a ze standardy netreba dodrziavat?

Kto zazil vyrobu pigtailov v casoch ked sa este nerobili a vsetlo sme si robili doma sami vie, ze dobry pigtail musel byt co najpresnejsie zmerany na n-nasobok vlnovej dlzky, ktoru prenasal a pri ich vyrobe sa pouzivali pravitka. Kto to odflakol mal obcas funckny, obcas nefunkncny a obcas polofunkcny pigtail. Podobne veci sa mozu diat a deju aj pri ethernetoch, takze naozaj by som neucil ludi robit taketo prasaciny.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny