Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zapojeni 5.1 reproduktoru

ano prelidnena je :)

Fazu a nulak vsetky zariadenia vnutorne beru ako rovnocenne (resp. mali by, a neni ziaden dovod na to aby ich nebrali ako rovnocenne).
Ochranny vodic sa pripaja napr. len na obal zariadenia, ak ma zariadenie kovovu kostru, apod (kovove casti prichadzajuce do styku s uzivatelom) - je to ochrana na to aby sa na kovovy obal v dosledku nejakej poruchy nedostala faza (ak sa dostane, tak nastane rana a vybije to istic, aj normalny 16 Amperovy, lebo skrat faza->ochranny) a tym to akoze chrani.

Trojzilovu predlzku zapojis tak ze ochranny kolik zapojis na ochranny kolik. Zbytok je nepodstaty, normalny clovek to ale zapoji 1:1 (lavy na lavy atd), preistotu lebo svet je plny debilov co do toho budu strkat kadejake selfmade killer devices.
A dvojzilova predlzka to by snad malo byt uplne zakazane (ptz bud nezapojis ochranny kolik vobec co je zle, alebo ked ho zapojis tak sa vystavis riziku ze to niekoho zabije ked sa to strci do starej rozdvojky, co je tiez zle).

A uz som pisal vseobecne problem brumu a zemnej slucky nezavisi len od vedeni, moze vznikat aj u 3zilovych rozvodov, napr. v spojeni s antenou...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny