Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows prohlížeč fotografií

Dobrý den, zvykl jsem si na Windows prohlížeč fotografií v tom smyslu, že po pravé straně od fotografie / obrázku jsem měl jakési nástroje (ořez atd.). Nyní jsem si přeinstaloval windowsy a tyto nástroje tam již nemám. Mám stále Win 7. Neví někdo jak tam ten panel dostat? Nerad bych otevíral fotografii po fotografii a ořezával to v malování.

Děkuji, zde ještě přikládám obrázek, kde se panel vyskytoval.

zdef.png

Předmět Autor Datum
Ahoj, to co potřebuješ je Windows Fotografie, ne jen prohlížeč. To bys měl najít v Windows Essential…
exiton 05.05.2013 12:28
exiton
Ano, to je přesně ono co jsem měl na mysli. Už stahuji, ještě sem hodím report, jak jsem dopadl. Dík…
Martin-- 05.05.2013 12:37
Martin--
Dostal jsem se do stádia, kdy jsem to nainstaloval, ale když rozkliknu fotku, najedu na "Otevřít v p…
Martin-- 05.05.2013 12:56
Martin--
Doklikat se ručně.
karel 05.05.2013 12:57
karel
já to napsal spatne, windows fotogalerie,ne fotografie, omlouvám se. Měl bys to mít i ve start- vše…
exiton 05.05.2013 13:21
exiton
Windows fotogalerie, nainstalováno, ale je to strašně složité. Vyberu fotky, musím importovat, čekat…
Martin-- 05.05.2013 13:44
Martin--
no když opomeneme tedy windows program, určite je spoustu programů na upravu fotek a to freeware. Já…
exiton 05.05.2013 14:09
exiton
No oříznutí a plno dalších fíglů zvládne i plno free programů,třeba IrfanView. Já používám i Zoner P… poslední
Karel04 05.05.2013 14:18
Karel04

Ahoj, to co potřebuješ je Windows Fotografie, ne jen prohlížeč. To bys měl najít v Windows Essential pokud tam je. Pokud ne, stáhneš si to zde:

http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-live/es sentials-home

Poté by se ti měl nainstalovat daný program W Fotografie, ve kterém je již více možností a ne jen prohlížení. Více informací pak najdeš na stránkách Microsoftu:

http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-vista/w orking-with-digital-pictures

Konkrétně co tě zajímá je zhruba ve 3/4 stránky, je tam i náhled který zřejmě popisuješ (já to nyní nainstalováno nemám tak nevím přesně), ale asi myslíš toto:

res2.windows.microsoft.com

já to napsal spatne, windows fotogalerie,ne fotografie, omlouvám se.

Měl bys to mít i ve start- všechny programy. Chtěl jsem to teď sam ozkoušet a nainstalovat si jen tu součást z windows essential, nicméně nefunguje mi ani fotogalerie ani moviemaker... Ale naistalováno obojí mám a i v otevřít v programu ta položka "Fotogalerie" je, možná to tobě pujde, já musim vymyslet proč to nejde a jestli jde jen instalovat (což by mělo) pouze tu část. Já to ale nepoužívám a proto jsem to měl odinstalováno od začátku celé windows live essential.

Windows fotogalerie, nainstalováno, ale je to strašně složité. Vyberu fotky, musím importovat, čekat. Není to přímo pro mě, je to pro mojí známou, která v počítačích není tak vzdělaná, tudíž pro ni je to takové obtížnější. Dříve to měla tak, že si jen označila fotky, dala náhled jen procházela fotky a měla tam ten postranní panel. Nakonec teď z ní vylezlo, že měla Visty a teď má Win 7. Dá se tam nějak vrátit ta Vistová verze?

no když opomeneme tedy windows program, určite je spoustu programů na upravu fotek a to freeware. Já mám starší verzi zoner photo studio a tam je to velmi jednoduché. Díval jsem se po netu, ze nabízejí free verzi 13: http://mujsoubor.cz/sprava-a-uprava-fotografii/zon er-photo-studio-free-13

Součástí je editor, kde se klikne na jedno tlačítko, vybere oblast na oříznutí, klikne se pravým tlačítkem a je to, pokud by vám nevadilo, ze budete mit jeden program navíc :) Jinak ja prostředí a složitost Fotogalerie windows neznám, protože to nepoužívám a dám přednost pohodlnějšímu programku jak jsem uvedl no.

Jestli tam jde dát něco z vista, vygooglil jsem něco takového, ale nezkoušel jsem:

windows-live-fotogalerie-

píšou tam, že je vyžadována verze vista nebo 7 a je to r. 2011 (stažitelnej soubor má 160MB, oproti 1,2M co jste stahoval předtím na sedmičky,tak možná to jiné je)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru