Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ethernet

dobrý den, chci se zeptat, zda mi nebude vadit na notebooku přítomnost pouze 10/100 lan co se týče rychlosti připojení k internetu. týká se to jen zpomaleného přenosu dat mezi třeba dvěma počítači doma, nebo se to týká i rychlosti internetu? dále - jak dostat do odkazů vyhledaných googlem možnosti PŘELOŽIT u každého odkazu? nejde mi to nastavit. bud tam ta možnost u odkazů není, nebo tam je jen slovo archiv. předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Tobě někdo nabízí připojení k internetu rychlejší než 100 Mbps?
Wikan 07.07.2013 13:30
Wikan
ne, nenabízí, ale v recenzích notebooků se tomu hodně diví, pokud nemá ntb gigabit lan.
jaromirliberec 10.07.2013 17:14
jaromirliberec
To je nejaky starsi notebook? Ne, nebude ti to vadit. Pokud budes pripojeny kabelem, stejne nebudes…
Jan Fiala 07.07.2013 13:31
Jan Fiala
starší notebook ne, JE TO AKTUÁLNÍ NABÍDKA, je to hp pavilion g6. koukal jsem na recenze a není hluč… poslední
jaromirliberec 10.07.2013 17:22
jaromirliberec

To je nejaky starsi notebook?
Ne, nebude ti to vadit. Pokud budes pripojeny kabelem, stejne nebudes mit rychlejsi internetove pripojeni nez 100Mbps. A pokud nemas gigabitovy router, stejne se rychleji k routeru nepripojis.
A pokud budes pripojeny pres WiFi, tak to je zase neco uplne jineho nez limit, ktery jsi zminoval

starší notebook ne, JE TO AKTUÁLNÍ NABÍDKA, je to hp pavilion g6. koukal jsem na recenze a není hlučný a nezahřívá se (procesor b960, 7670m). teploty na klávesnici do 40 st. C. Hluk i v max. zatížení ok. ale má jen 10/100.

Přes wifi ne. z toho záření mě bolí hlava. mám to opakovaně odzkoušeno. takže kabelový internet ... asi. NEBO USB 3G MODEM. ted řeším následující otázky: 3g usb modem není wi-fi, to můžu mít v notebooku klidně vyplé? Ethernet zásuvka ve zdi je vlastně kabel ze střechy domu, kde se to připojuje stejným způsobem jako usb modem a do stejné sítě? Přípojný bod na střeše, ze kterého vede kabel do wifi kaváren a je tak rozveden internet v daném prostoru, se připojuje do stejné sítě a stejným způsobem jako 3g usb modem? Jak se liší mobilní sít (gsm) a sít 3g, gprs, umts, cdma nebo je to v základu totéž?Je pro usb modem energeticky náročnější (elektromagnetické pole kolem modemu) se připojit k internetu v porovnání s mobilem, který se připojuje k internetu a je v klidu (tzn. nejedu s mobilem třeba v autě)?W fi je jen prostředník aby se ušetřilo za kabely a ethernet přípojky, tedy co je zdrojem internetu pro wifi sít? je to mobilní sít nebo jiná?

jINAK PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚD.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru