Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Doma mám nejlevnější UPC a je nesrovnatelně spolehlivější. ADSL máme od roku 2008 v práci. 1 pracov…
Nol 23.07.2016 11:34
Nol
Co se týká kopírky, není lepší si rozjet jednoduchý SMTP server v práci?
Jan Fiala 23.07.2016 12:32
Jan Fiala
Kdysi jsem uvažoval o smtp serveru i pro stanice. Jen jsem si nebyl jistý kudy do toho. Jediný počít…
Nol 23.07.2016 14:16
Nol
Na NASu neni problem rozjet SMTP server. Treba tve synology ma primo balicek s nazvem Mail server. T…
Jan Fiala 23.07.2016 19:23
Jan Fiala
O tom balíčku Mail server vím. Nahlídl jsem do manuálu a měl jsem pocit, že je to pouze POP3. A mám… poslední
Nol 24.07.2016 15:35
Nol

Doma mám nejlevnější UPC a je nesrovnatelně spolehlivější.

ADSL máme od roku 2008 v práci. 1 pracoviště, kde jsem je cca 800m od ústředny. ( Brno venkov ). Většinu času to vcelku běží. Dřív jsem musel volat na podporu tak 1x za 3 měsíce, a většinou to nějak rozchodili. Naprostá katastrofa začala loni na konci léta připojením většího zákazníka. Technická podpora na nás doslova kašlala. Malá firma s 10 PC pro ni v ten moment nebyla důležitá.
Letos na jaře jsme na tomto pracovišti přešli na VDSL s novým modemem Comtrend 3026. A najednou to po stejném kabelu jelo zpočátku kolem těch 20Mb/s. Po pár týdnech to klesalo a už jsme na 8 Mb/s. Na podporu jsem musel volat jednou těsně po připojení VDSL. Od té doby ne. Zatím se zdá, že je to celkem stabilní. Dokonce dokážeme odeslat maily s přílohou.
Důrazně varuji před používání smtp.iol.cz. Oni jich mají několik, ale všechno je to zoufalost. Věčně jsou někde na blacklistech. Najděte si jiné smtp. Píšeš v množném čísle, takže předpokládám, že se jedná o firmu.

Edit: osobně preferuji kabelovku. Ovšem ty jsou jen ve větších městech. Nedostanou se tam, kde stačí natáhnout dvojlinku.

Edit2: poslední zážitek s podporou jsem měl asi před měsícem. Máme v práci postarší chytrou kopírku Minolta C200. Ta kromě jiného umí naskenované dokumenty poslat mailem. Bohužel není možno zadat smtp server jako text. Musí se zadat IP adresa. Po několika letech fungování to přestalo chodit. Technická podpora nebyla schopna mi říct IP adresu, kterou bych měl používat a když jsem jim sám řekl, co jsem zjistil pomocí ping, netušili, jestli mi to mohou potvrdit, nebo ne. S touhle novou IP adresou to teď zase jede. A já už vím, kde mám hledat příště, až kopírka přestane odesílat maily.

Kdysi jsem uvažoval o smtp serveru i pro stanice. Jen jsem si nebyl jistý kudy do toho.
Jediný počítač v síti, který je trvale zapnut, je server s účetnictvím ( Windwos server ), a zálohovací NAS. Fungujeme bez domény a bez sdílení na serveru. Na něm běží pouze SQL a účetnictví. Stanice s účetnictvím přistupují k serveru jako klient server. Všechny stanice i server mají neveřejné IP adresy.
Ani nevím jaký smtp by byl vhodný. Těch sw, které nabízí google, je dost. Do MS serveru se mi nechce vrtat. Ten instalovala externí firma a jsou tam asi věci, které ( kdybych to uměl ) udělal trošku jinak.
Mám pocit, že udělat v této síti smtp server, může připoutat pozornost. Nejsem si taky jistý jak udržet smtp stále aktuální, aby se nedostal někam na blacklist.
Jeden z mých starých nápadů byl zkusit smtp na tom NASu ( Synology DS508+ ), ale nebyl jsem si jistý a dělat pokusy na něčem, co se ve firmě používá není dobrý nápad. Navíc na tom Synology není poslední verze OS.

Nejsem si úplně jistý v kramflecích.

Do značné míry problém smtp vyřešil přechod webu a mailů do GoogleApps. Na stanicích nyní používáme smtp google a to je výrazně spolehlivější. V podstatě jediný problém se smtp nyní zůstal na Minolta C200. Tam jsem nedokázal nastavit smtp google i s autentikací. Na počítačích jsem s tím neměl problém. Tady jsem to nerozchodil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru