Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako zachovat opravny efekt pri pokazenom CRT monitore ?

Pouzivam tento monitor: http://www.manualslib.com/manual/307829/Philips-10 9b40.html#manual
Nesvieti mu jedna farba. Niekedy to naskoci spat ale vacsinu casu nie. Zistil som, ze ak zozadu monitora (tam kde je vyrite logo Philips, obrazok sa mi nepodaril vygooglit) zatlacim smerom dovnutra monitora, naskoci to spat a drzi to pokial na to tlacim.
Lenze monitor je daleko od steny, ze by som tam nastrcil medzi neho a stenu nejake domace teleskopicke naradie. Rozoberat to nechcem, lebo potom to nedam dokopy. Ako mozem teda nonstop vytvarat mechanicky tlak na zadnu cast monitora, aby nebol pokazeny ?

Ak si budete zase robit zarty, napisem do Kutilskej, mozno by sa dalo vyhotovit nejake zariadenie s natiahnutou gumou. Cervenou su pevne kovove casti s uskami pre gumu. Zltou je guma.

Předmět Autor Datum
Tak ako si to nakreslil to drzat nebude, musel by si to spojit aj vpredu. Mozes to zaviazat spagatom…
MM.. 27.07.2016 10:59
MM..
kablami som uz kyval a nereaguje to nato. kryt len tak otvorit nemozem lebo tam niesu skrutky a je t…
IT_lamiak 27.07.2016 11:04
IT_lamiak
I tato kancl TN šunka by byla daleko lepší! Na ten kabel se musíte podívat, jako na ostatní konektor…
ms 27.07.2016 11:11
ms
Myšlenka je to dobrá, ale fakt stojí za to tu částečnou mrtvolu resuscitovat? Vzhledem k úhlopříčce…
Kachlík 27.07.2016 11:22
Kachlík
No a co ze bude tenky spagat vpredu? Scrollovanie vsade funguje. Alebo pohnes hlavou, aspon ti nestv…
MM.. 27.07.2016 13:54
MM..
A co to se sbírkou ostatního elektrošrotu odnést konečně do Sběrného dvora?! Všem by se ulevilo! Nor…
ms 27.07.2016 10:59
ms
Někdy bývá zlomený kabel do grafiky,jinak vyhodit.
kozakl 27.07.2016 11:04
kozakl
nějaká guma / zahradní lepicí páska bude tlačit jen na hrany toho zadního krytu, nebude mít přítlak…
lední brtník 27.07.2016 11:24
lední brtník
je to síce starina, nepoznám ho, ale niektoré tie nové lcd majú katastrofálny vyblednutý obraz, chýb…
čitateľ 27.07.2016 12:23
čitateľ
ale niektoré tie nové lcd kdo kde tady mluví o LCD?
jirka44 27.07.2016 16:21
jirka44
Já jsem psal o alternativě, navíc dnes na LCD s CCFL narazí leda ve frcu. Tazatel ovšem má úchylnou… poslední
ms 27.07.2016 18:25
ms

Tak ako si to nakreslil to drzat nebude, musel by si to spojit aj vpredu. Mozes to zaviazat spagatom dookola kolo celeho monitora :D Normalne je otvorit to a najst ten studenak. On ten blby spoj moze byt aj na VGA kabli, tak si to skontroluj aj tam ci to nereaguje na jeho kyvanie a ci nemas v niktorom konektore zatlaceny pin dovnutra.

kablami som uz kyval a nereaguje to nato. kryt len tak otvorit nemozem lebo tam niesu skrutky a je to tak urobene aby sa to nedalo tak lahko otvorit. bojim sa ze tam nieco ulomim

okolo celeho monitora to zaviazat nemozem, ved by to islo cez plochu obrazovky. a ak by som to skusil len na tie kraje kde nie je sklo, vysmyklo by sa to asi

I tato kancl TN šunka by byla daleko lepší! Na ten kabel se musíte podívat, jako na ostatní konektory! Dá se provést i taková věc, že se vyzkouší jiný kabel, nebo stávající na jiném monitoru/sestavě. Co když to bude třeba GK?
Jo, monitor lze i vyfotografovat.

Myšlenka je to dobrá, ale fakt stojí za to tu částečnou mrtvolu resuscitovat? Vzhledem k úhlopříčce je u plochých monitorů ekvivalentní 17', akorát asi bude problém sehnat 4:3. (http://stilcomp.cz/repasovane-monitory/lcd-19/prof esionalni-19-lcd-monitory-dell-1907fp-ultrasharp-4 3-%28id-E198%29.html nebo http://www.levne-notebooky-pc.cz/lcd-monitory/lcd- monitory/lcd-19/klasicky-minitor-43-lcd-19-tft-fuj itsu-siemens-p19-3 není až tak velká suma…)

A co to se sbírkou ostatního elektrošrotu odnést konečně do Sběrného dvora?! Všem by se ulevilo! Normální jedinec by, pokud by mu to vůbec stálo za to, vypojil ze sítě, aspoň půl hodiny počkal, sundal zadní kryt a podíval se, zda tam není něco uvolněno - konektor, atd. Obzvláště oblast patice elektronového děla té elektronky.
Poznámka: Jak psáno výše, prvotní je kontrola kabelu a konektorů. Jen mi nedošlo, co jste zač.

nějaká guma / zahradní lepicí páska bude tlačit jen na hrany toho zadního krytu, nebude mít přítlak ve tvém místě, kde máš philips.
rozdělat to nechceš, aby ses podíval na co vlastně tlačíš.
normální jedinec jde na brigádu, ať nemusí být odkázaný jen na resuscitaci starých šunek.

po tvém minulém threadu, kdes dostal funkční tip na redukci sd/usb a místo toho ses rozeřval, že ty si představuješ něco jiného, je nejlepší tě se všemi dotazy poslat do prdele.

Já jsem psal o alternativě, navíc dnes na LCD s CCFL narazí leda ve frcu. Tazatel ovšem má úchylnou zálibu ve sběru všelijakého elektrošrotu. Kdyby ty prachy místo toho věnoval do kancl sestavy na moderních komponentech, tak mu ještě zbude.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru