Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kamera na dialku

Ahoj, chcem sa spytat ci je mozne sledovat "z vonku" kameru co mam doma, ale som v praci a doma mam dynamicku ip je to mozne sledovat "z vonka" bez verejnej ip? hamachi nechcem. dik.

Předmět Autor Datum
Sprovoznil som DDNS od DLINK, a spustil na skúšku web server xampp ale vonka to nik nevidí len na u…
VlahoH 29.08.2016 10:20
VlahoH
jistě. Pořídíš buď VPN nebo veřejnou IP adresu.
touchwood 29.08.2016 10:40
touchwood
Takže DDNS je vlastne len premenovanie s IP na meno v LAN? VPN sú niektoré aj zdarma okrem hamachi?…
VlahoH 29.08.2016 10:44
VlahoH
Pomôže niekto? Môže byt openvpn na web server aby bol vidieť vonka?
VladoH 29.08.2016 16:25
VladoH
Prosim vas?
VlahoH 29.08.2016 17:26
VlahoH
Můžeš zkusit Teamwiever. https://www.teamviewer.com/cs/?pid=google.tv_exact .s.cs&gclid=CjwKEAjwuo-…
Lukas1982 29.08.2016 18:58
Lukas1982
Ak nemáš verejnú IP, potom Ti je "šaškovanie" s DDNS na figu... To slúži na to, aby si server DDNS v…
pme 29.08.2016 19:39
pme
Par mesiacov dozadu ma ma u jedneho zakaznika presviedcal technik do konkurencie, ze im kamery bezia…
fleg 30.08.2016 08:29
fleg
Rozbehal som už x,y (niekoľko) ip kamier, záznamníkov nvr, dvr -analóg... všetko bez verejnej ip adr…
pme 30.08.2016 18:29
pme
No ved som som uviedol, ze som tam nic take nevidel a on to skusal cez dnds, tak neviem, ci bol neja…
fleg 30.08.2016 18:34
fleg
Neviem ako to robia ostatní, aké možnosti im ponúkajú výrobcovia...Hikvision naozaj nemusím (jednodu…
pme 30.08.2016 18:43
pme
No vidis ja mam podobny pribeh s Vivotekom, raz som skusil a uz potom nikdy nic ine nemontoval...ted…
fleg 30.08.2016 18:48
fleg
Vivotek sa mne tiež páči, bohužiaľ ešte som nemal tú česť nič montovať, videl som ale. :-)
pme 30.08.2016 18:50
pme
NAT traversal poslední
čitateľ 30.08.2016 19:13
čitateľ

Ak nemáš verejnú IP, potom Ti je "šaškovanie" s DDNS na figu... To slúži na to, aby si server DDNS vždy uchoval Tvoju verejnú dynamickú IP adresu (keďže je dynamická = stále sa mení).
Potrebuješ vytvoriť spojenie P2P. Akú presne kameru máš? Možno to P2P už podporuje.

Par mesiacov dozadu ma ma u jedneho zakaznika presviedcal technik do konkurencie, ze im kamery bezia na dialku aj bez verejnej IP adresy.
Sranda bola, ze chcel odo mna forwardovat porty na Mikrotiku (gw), aj ked Mikrotik, ani ta Motorola (radio) za nim verejnu ip adresu nemala a s ISP vraj dohovoreny nebol.
Podla mna to fungovat nemohlo a ani nefungovalo, takze skusal svoj router namiesto Mikrotiku a neslo to tiez. Laboroval tam asi 2 dni a len krutil hlavou, ze inde im to ide.
O par tyzdnov som sa, ale dozvedel, ze to nejako rozbehal (nakoniec s povodnym Mikrotikom), priznam sa, ze netusim ako, ale videl som to, ze to naozaj bezalo.
Otazka teda je, ci niektore ddns sluzby nerobia kompletny tunel namiesto spravovania cname zaznamu voci ip, aj ked v kamere, kde to nastavoval mal len 3 bezne dostupne sluzby (ddns, no-ip a tretiu si nepamatam).
Kamera bol Hikvision, ale ako som povedal videl som jej webove rozhranie a nic extra nebolo (napriklad nejake vpn priamo od vyrobcu kamery).

Rozbehal som už x,y (niekoľko) ip kamier, záznamníkov nvr, dvr -analóg... všetko bez verejnej ip adresy. Buď je v kamere alebo priamo v záznamníku možnosť P2P spojenie- ako sprostredkovateľ je server výrobcu - vytvorí sa tunel a fičíš... či už na mobile, pc, ntb... všetko bez verejnej ip adresy, bez nastavovania routra, bez DDNS atď...
Jediný "problém" môže u niekoho znamenať to, že jeho video ide cez server výrobcu. Mne a ani zákazníkom to nevadí (prd o tom vedia...)

Jedná sa o druhého najväčšieho výrobcu kamier, nvr... na svete - Dahua.

Neviem ako to robia ostatní, aké možnosti im ponúkajú výrobcovia...Hikvision naozaj nemusím (jednoducho sa mi hnusí...).
Raz dávno som skúsil výrobcu Dahua a už nič iné ani neskúšam a nepotrebujem. Proste zapojím, raz-dva nastavím a ono to beží... Dokonca nepotrebujem špeciálny software, všetko krásne funguje cez webové rozhranie. Naozaj všetko.., tak ako má, žiadne zmätky a pod.
Nedávno som vymieňal ešte starý analógový záznamník (proste odišiel...) za nový DVR Dahua. Verejná IP síce bola ale dynamická (Telekom) - v DVR som nastavil DDNS výrobcu a ono to "ku*va" beží ako po masle... :-)

No vidis ja mam podobny pribeh s Vivotekom, raz som skusil a uz potom nikdy nic ine nemontoval...teda ak to zakaznik bral odo mna inak som montoval asi uz vsetko;o).
Na Vivotekoch mi bezi teraz najvacsi system, co mam zatial (50 kamier) a budem este asi 12 pridavat a vsetko to bezi ako ma...teda obcas zblbne nahravanie, ale to preto, ze okna na ktorych to bezi prestanu vidiet NASka na sieti.
A este som nemal ziadnu reklamaciu na rozdiel od kamosa, ktoreho analogy (roznych znaciek) do par rokov vzdy spolahlivo odidu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru