Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem neda sa dostat do windowsu

Dobrý deň,
včera večer som instaloval rutinny windows 10update po nainstalovani som si spustil mafiu 3 a pocas hry sa mi pc freezol -bzučiaci zvuk +farebne pásiky od hora na dol po celej obrazovke nebolo by to prvy krat tak som sa nato vybodol a šiel spat dnes rano vstanem a po boote jak sa mi zobrazilo windows logo a loading a potom ako to ma hodit tam kde zadam heslo tak ma to hodi len do čiernej obrazovky a nemožem nič. čo com spozoroval je ze pri boote mi zmizlo logo gigabite co je moja motherboard +tam boli tie vysvetliky ako sa dostat do biosu miesto toho tam mam len pasiky 2 zelene, ked som stalcil f2 tak ma to akoze hodilo do biosu ale videl som len cistu modru obrazovku s cervenym pasikmy ,dalej pri boote sa mi niekolko krat vypne a zapne akokeby napajanie do mysky a klavesnice pretoze svieta a potom nie pri tom kde sa ma davat heslo napr numlock sa vypne a neda sa zapnut i ked klavesnica svieti ako keby to nebolo v tom rezime zadvania hesla ,ked pc natrvdo vypnem dostanem sa do win 10 boot option a tam som skusal boot repair zakladny nic to neurobilo a teraz som vpodstate v safe mode z ktoreho som usudil ze mi ide aj grafika cpu aj disk a ram.este mozem skusit hodit pc do factory rezimu ale predtym by som rad pocul nazor niekoho skusenejsieho dik.

Předmět Autor Datum
Podle popisu, pujde o HW poruchu. # V prvé řadě, bych se pokusil v BIOSE najít a použit funkci "Rese…
WPShell 13.10.2016 11:47
WPShell
do biosu sa nemozem vobec dostat kedze ked stlacim f2 tak tam mam len modru obrazovku miesto biosu p…
legnic 13.10.2016 12:16
legnic
UPDATE: nasiel som doma staru grafiku nahodil som to tam a na prvu pokus to vsetko hned islo takze c…
legnic 13.10.2016 13:15
legnic
Starsi GRAFIKA muze mit mensi spotrebu|Vykon W, tak stale zustava pochyb funkcnosti zdroje. Jestli j…
WPShell 13.10.2016 13:18
WPShell
Update 2:zdroj bol dost lacny zostava je stara 2roky posledny rok vydava zdroj taky vrzgajuci zvuk n…
legnic 13.10.2016 13:24
legnic
Ako prvé vyskúšaj inú grafickú kartu, prípadne ju vyber a skús integrovanú, ak takú máš.
nekteri 13.10.2016 11:56
nekteri
grafiuku som uz vyskusal inu a ide to, teraz mam otazku ze ako zistit ci je na vine grafika alebo zd…
legnic 13.10.2016 15:40
legnic
tak si puč zdroj od kamaráda
snco1301 13.10.2016 16:08
snco1301
na blizku momentalne nemam nikoho kto by mi to mohol pozicat ,ale mam zo stareho pc zdroj ale len 40…
legnic 13.10.2016 16:18
legnic
Keď chceš niečo skúšať, tak použi komponenty, na ktoré sa môžeš spoľahnúť. Keď tam dáš starý zdroj a…
sakraforte 13.10.2016 18:13
sakraforte
rozmyslal som nad kupou noveho zdroja aj grafiku napr. https://www.alza.sk/seasonic-ss-500et-f3-d290… poslední
legnic 13.10.2016 19:30
legnic

Podle popisu, pujde o HW poruchu.
# V prvé řadě, bych se pokusil v BIOSE najít a použit funkci "Reset Default', ktera nastavi BIOS na vychozi hodnoty, pres 'napájení , nastavení etc', zkontrolovat na stránce výrobce, zda-li existuje jeho novější verze.

# Jestli problém pretrvava, pres pruhy na obrazovce muze stat prakticky cokoliv, někteří (systematicky ) hned uvadi Grafickou Kartu, ale takové pravidlo neexistuje, problém muze byt problém 'napajeni', napajeci profil v 'BISOS, ZDROJ', nebo i RAM, Chipset|NBridge.

Co teda dělat ?
# Mimo kontrolu BIOSU, by hodně napomohlo zkusit každou HW část zvlášť, zvlášť ZDROJ, ZVLÁŠŤ Grafickou kartu.
TiP~ Maš-li PC 'desktop' a CPU s iGP (CPU s integrovanym grafickym chipem), tak vysun grafickou kartu (u PCIe slotu je většinou taková malá páčka, kterou stiskni před vydáním GK) z PC a PC spusť jen na iGPU|APU bez grafické karty, jen s 1x RAM (zkus i více tzv DIMM slotu pro tu RAM).

Existují i LIVE nástroje na identifikaci problému typu Ultim Booot CD.
• Ultime Booot CD na stáhnutí :www.ultimatebootcd.com
• HIREN(který jsem nebo mi byl doporučený není tqk dlouho, jednoduchý ale kompletní, "dík Lední Brtník ;-)" bootcd-on-usb-disk

do biosu sa nemozem vobec dostat kedze ked stlacim f2 tak tam mam len modru obrazovku miesto biosu pri boote a bohuzial nemam integrovanu grafiku ani iny pc kde by som vyskuksal komponenty ale stymi pruhmi to sa mi stalo uz aj tak 10krat v priebehu poslednyych par mesiacov vzdy som to restartoval len a islo to aj ked boli tie pruhy na zaciatku bootu teraz ale to zrazu nejde a myslim ze to suvisi stym ze sa mi to stalo potom ako som updatol akurat ten windows a mozno sa tam nieco dochrumalo pritom.

UPDATE: nasiel som doma staru grafiku nahodil som to tam a na prvu pokus to vsetko hned islo takze co z toho vlastne vyplyva usmazila sa mi grafika alebo co prene snou je ked v safe mode som mohol bez problemom spustit hru akurat ze tam boli tie zelene pruhy? da sa ta grafika nejak opravit alebo je to na vyhodenie?

Keď chceš niečo skúšať, tak použi komponenty, na ktoré sa môžeš spoľahnúť. Keď tam dáš starý zdroj a nepôjde to, tak čo si sa dozvedel ? Nový zdroj za 40 ? Grafickú máš za 200 a napájaš ju nejakým šuntom..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru