Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Apple iPhone 6S Plus 64 GB

Dobrý den, píšu ohledně svého bez pár dní rok starého iPhonu 6S Plus 64 GB. 10 měsíců fungoval bez problémů, bohužel na začátku listopadu při napájení najednou přestal fungovat. Černá obrazovka, na nic nereagoval (přestože baterie měla při poslední kontrole více než 90 %, takže vybitý nebyl), na žádnou kombinaci tlačítek a nic prostě. Do nějakého rozdělávání mobilu jsem se radši nepouštěl (ztráta záruky). Odeslal jsem ho tedy do Alzy.cz, kde byl zakoupen. Po měsíci a dosti neochotném jednání mi bylo pouze sděleno, že iPhone nemohl být přijat do reklamace, protože nebyla vypnuta služba Find My iPhone (to je parádní informace po měsíci bez telefonu, co tam tedy dělal, chytal prach na poličce a podívali se na něj cca předposlední den lhůty?! To stačilo říct po dni, a zavolat a do 5 minut by bylo hotovo, hlavně, že chtěli 150 telefonů a emailů). Otřesné jednání. Nyní tedy řeším, co dělat - Vánoce a nový rok na krku a já na iPhonu měl všechno, od fotek, důležitých poznámek, spárované banky až po takové to osobní pohodlí (již několikátý iPhone). Chci se tedy zeptat, nevíte, co dělat? Se ztrátou dat jsem se už horko těžko smířil a nakonec je i sám odstranil, ale kdyby ten přístroj alespoň fungoval!

Po připojení k iTunes mi program hlásí, že iPhone je v režimu zotavení a před použitím v iTunes bude třeba ho obnovit. Provedl jsem tedy vymazání obsahu (a nyní už i vypnul na tomto zařízení Find My iPhone přes internet) a pokusil se o obnovu iPhonu. Bohužel se mi objevila tabulka, že "iPhone "iPhone" nelze obnovit. Vyskytla se neznámá chyba (6)." Další tabulka zní "Vyskytla se neznámá chyba (0xE80000065)". Na mobilu se jen rozsvítí Apple logo a prázdná nenaplněná linka (po odpojení od PC zhasne). Na internetu jsem se dočetl, že chyba 6 může být v nějakých programech, které blokují iTunes - nicméně NTB i stolní PC mám skoro čistý (jen Avast, Office, Google Chrome apod.) a ostatní Apple zařízení fungují normálně.

Mobil je prostě mrtvý a jediná jeho činnost je rozsvícení Apple loga po pokusu o obnovu přes iTunes. Opravdu nevím, co dělat, jsem dost zoufalý. Čekat další měsíc s výhledem na oduševnělý vzkaz nějakého technika je dost nejisté a depresivní. Proto vás žádám o každou radu, zkušenost atd. Děkuji moc

Předmět Autor Datum
pokud si jeste neprekrocil tu rocni zaruku, tak to nedavej do alzy ale do applu, tam jsou lidi ochot… nový
Ebbri 10.12.2016 08:25
Ebbri
Reklamovat musíš u prodejce. Pokud si na vlastní pěst zvolíš servis,tak to Alza nemusí akceptovat. nový
kozakl 10.12.2016 09:10
kozakl
Nemusíš, jediné, co musíš, je reklamovat v autorizovaném servisu. V Alze sami doporučují je obejít j… nový
Potkan007 10.12.2016 09:45
Potkan007
A nějaká rada, jak to vyřešit sám doma, asi není, že? nový
musculus 10.12.2016 10:52
musculus
Zkusil bych stáhnout a nainstalovat nejnovější iTunes, pak bych stáhl IPSW poslední nebo předposledn… poslední
jen procházím 10.12.2016 15:37
jen procházím

Zkusil bych stáhnout a nainstalovat nejnovější iTunes, pak bych stáhl IPSW poslední nebo předposlední verzi přímo na model Iphone 6S Plus:
http://www.redmondpie.com/download-ios-10.1.1-ipsw -links-for-iphone-ipad-ipod-touch/
zde je starší verze: http://www.redmondpie.com/download-ios-10.1-ipsw-l inks-for-iphone-and-ipad-final-version/

Potom postupovat podle tohoto návodu:
http://www.redmondpie.com/ios-10-beta-download-rel ease-date-features-update/
Když to dobře půjde, tak by měl být instalován čistě nový nebo nejnovější iOS (záleží na volbě verze z odkazu), potom půjdou obnovit data ze zálohy, pokud záloha byla alespoň jednou vytvořena.
Pokud si nebudete vědět rady s postupem (je to v angličtině) tak dejte vědět, v tuto chvíli nemám čas přepisovat postup ale navečer by to šlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru