Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s monitorem?

Zdravím, koupil jsem si monitor LG 27UD68-W. Na internetu jsem četl o backlight bleed, input lagu atp. Měl jsem asi i kliku, protože backlight bleed prakticky nemám, jen lehce v pravém dolním rohu, ale vůbec nic hrozného. Žádný dead pixel, input lag taky naprosto dostačující pro mne. IPS glow tu sice je, ale ten je normální a nevadí mi. Barvy jsou úžasné, vše prostě paráda. První dva dny jsem si opravdu užíval, 4K je úžasnost. ALE, zde je můj dotaz, protože přece jenom nic není úplně bez vady. Včera jsem byl na internetu a všiml jsem si, že když bílou plochu celého monitoru, tak vpravo dole je bílá taková lehoulince do modra a vlevo nahoře zas lehce do žluta. Prostě bílá není po celé ploše úplně stejná. Vím, že je to nakonec jen na mě, jestli s tím dokážu žít, což určitě, protože jinak je ten monitor úžasný a normálně si toho nemám šanci všimnout, ale zajímá mne názor, zda je to vůbec normální a nebude se to třeba zhoršovat? Přece jenom, moc tento problém neznám. BLB nebo dead pixely nebo clouding nebo banding tak nějak znám, ale tohle je prostě jak kdyby při bílé obrazovce bila pravá strana lehce jiného tónu bílé bravy než levá. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Jestliže cena toho monitoru je taková,jak je na internetu uvedena - vysoko přes desítku,tak rozhodně… nový
kozakl 28.02.2017 07:27
kozakl
Na 4K IPS monitor se vším, co má, se mi zdá cena kol 13000 celkem dobrá. Jinak já nevím, možná jsem… nový
Jatka 28.02.2017 07:54
Jatka
Tak nelíbí ... buď je to v pořádku,nebo to jsou nepodstatné věci,co zmiňuješ. Proto,když zmiňuji mož… nový
kozakl 28.02.2017 08:16
kozakl
Ano nelíbí, nějaký problém? Jak by se mi to asi mohlo líbit. Monitor je po (téměř) všech směrech par… nový
Jatka 28.02.2017 09:00
Jatka
Ano,sice jsem nepochopil jádro pudla (dotazu),ale respektuji. nový
kozakl 28.02.2017 09:13
kozakl
Nevim, co ti poradit. Tezko rict, nikdy jsem nic takoveho nevidel a teda nevim, zda se to muze zhor… nový
Redmarx N 28.02.2017 09:55
Redmarx N
Děkuji za odpověď. Žít s tím dokáži. Je mi ale divné, že prostě všechny barvy, včetně šedé jsou napr… nový
Jatka 28.02.2017 12:37
Jatka
Tak pokud je to jen jas a ten nadech je temer nepozorovatelny, coz jsi predtim nerekl, tak to bude f… nový
Redmarx N 28.02.2017 14:09
Redmarx N
Ked menis polohu hlavy tak sa to meni? Preco by sa to malo zhorsovat? nový
MM.. 28.02.2017 14:30
MM..
Bohužel, doufal jsem, že by to byl glow, ale bohužel :(. Nevím, ale právě jsem přišel na to, že s tí… nový
Jatka 28.02.2017 15:45
Jatka
Hmm, tak monitro si asi nechám. Ukázal jsem to kamarádovi a prej se mu to nezdá a já na to seru. Pěk… nový
Jatka 28.02.2017 16:25
Jatka
Co sa mu nezda? Ked je polovica obrazovky inej farby tak chod monitor vymenit. Ja som este polovicu… nový
MM.. 28.02.2017 17:00
MM..
Nemění se to pohybem hlavy ani trochu. Když bych měl říct, tak cca 30% plochy je víc světlá než zbyt… nový
Jatka 28.02.2017 17:37
Jatka
Neviem ja by som to asi siel vymenit. Tazko povedat ked to nevidim. (ale nejake male rozdiely jasu n… nový
MM.. 28.02.2017 17:42
MM..
Ono to taky muze bejt jen vada kusu, muze to vymenit za jinej kus a treba to bude lepsi a kdyz ne, t… poslední
RedMaX 28.02.2017 20:14
RedMaX

Na 4K IPS monitor se vším, co má, se mi zdá cena kol 13000 celkem dobrá. Jinak já nevím, možná jsem to napsal zle, ono to v provozu není vidět, jen když se zaměřím, tak to vidím a teď když nad tím přemýšlím, bravy jsou jedno, je to spíš tak, že vrpavo dole je monitor lehce světlejší, což by mohlo souviset s tím lehkým bleedem právě v těch místech. Já to nafotím až přijedu z práce a ukážu, ale zkoušel jsem tu celobílou a na fotce to není vůbec vidět, ale zkusím to pak ofotit a poslat, každopádně díky za názor, i když se mi vůbec nelíbí :D.

Ano nelíbí, nějaký problém? Jak by se mi to asi mohlo líbit. Monitor je po (téměř) všech směrech parádní a má jednu menší vadu. Jediné, co mě zajímalo bylo, zda se to u IPS stává, že bílá není úplně stejná po celé ploše, ačkoliv barvy a černá jsou na velmi vysoké úrovni nebo zda se to může časem zhoršit. Místo toho se dočkám odpovědi reklamovat nebo vrátit. Ne, jak jsem již psal, skutečně se mi odpověď nelíbí.

Nevim, co ti poradit.

Tezko rict, nikdy jsem nic takoveho nevidel a teda nevim, zda se to muze zhorsovat.

Monitor je na ty parametry (IPS, 4K, 8bit-10bit+AFRC, 27") velmi levny, tak mozna je dani nejaky bazmek panel a proto to tak je, taky nevim jak az moc je to videt. Normalni to ale neni, maximalne se stava, ze neni uplne rovnomerne podsvetleni a pak je to na bile plose nekde tmavsi a nekde svetlejsi, ale ze by to melo hazet barevny odstiny to slysim prvne.

Pokud to nechces reklamovat, tak s tim asi budes muset zit.

Děkuji za odpověď. Žít s tím dokáži. Je mi ale divné, že prostě všechny barvy, včetně šedé jsou naprosto rovnoměrně OK, ale jak je to bílá (či hodně světle šedá) barva, tak je vpravo dole prostě světlejší oblast. To s těmi odstíny jsem možná špatně napsal, ono to je vidět jenom velmi lehce, ale je to tak, že jak je to světlejší, tak to na mne působí takovým modrým nádechem, kdežto lehce tmavší část zase působí lehce do žluta. Nemůžu však říct, že to je nějak markantní nebo tak, to zas vůbec. Spíš bych tedy řekl, že je lehce jiný jas vpravo dole než na zbytku obrazovky, ale zase jen u té bílé je to znát. Jak jsem psal, při jakýchhkoliv činnostech to jinak nezaznamenávám, takže to pro mě opravdu není deal breaker, ale například když otevřu chrome, tak je to lehce vidět. Zkusím pak ještě vyfotit a kdyžtak mi řeknete názor, pokud mhou poprosit, ale nejsem si jist, jak to bude viditelné na fotce. Jinak jak píšete, na takový monitor je ta cena velmi dobrá, prodávají ještě jeden se stejným panelem, ale má lepší stojan, USB a USB-C a stojí už 16500,-, což mi za ty cca 4000,- nestálo. Prozatím každopádně moc děkuji za odpověď.

Tak pokud je to jen jas a ten nadech je temer nepozorovatelny, coz jsi predtim nerekl, tak to bude fakt jen nerovnomernost podsviceni, u takhle levneho panelu uplne normalka. Mam pred lety kupovane IPS Fujitsu za 14K a ted jsem si koupil kancelarske EIZO IPS za 10K a presne v rovnomernosti podsviceni vidim velky rozdil, EIZO je EIZO, ikdyz jen kancelarska rada.

Bohužel, doufal jsem, že by to byl glow, ale bohužel :(. Nevím, ale právě jsem přišel na to, že s tím žít nedokážu. Prostě to nejde. Kdyby to byl jen rožek, ale teď vidím, jak mám obraz rozdělený prakticky na dvě poloviny. Hrozně mne štve, že to na fotkách nemohu zachytit. není tam vidět ten rozdíl, ale to je hrůza jak jsou dva rohy jinak barevně na tom. Asi ho do mallu zavezu zpět ve 14 dnech a počkám na jiný monitor, i když mě to hrozně mrzí. Byl opravdu skvělý, jen tohle mi to ale hodně zkazilo. Nechápu, že jsem si toho nevšiml dřív, buď jsem byl slepý, nebo jsem se prostě jen pořádně nedíval. :( Bohužel už i když mám barvy, tak si všímám, že napravo jsou světlejší než nalevo. Je to až k nevíře :/.

Hmm, tak monitro si asi nechám. Ukázal jsem to kamarádovi a prej se mu to nezdá a já na to seru. Pěkně mě to štve, ale nemám vůbec na nic náladu a balit se mi s tim nechce tak to holt musim vydržet. NJe to levnej monitor, tak co byh od toho nechtěl :). Každopádně díky za odpovědi všem.

Nemění se to pohybem hlavy ani trochu. Když bych měl říct, tak cca 30% plochy je víc světlá než zbytek. Ale při hraní nebo filmech to nevidím vůbec, je to vidět jen prakticky ve webovém prohlížeči, kde mám strany monitoru bílé a prostě je vidět, že ta pravá je lehce světlejší než levá. Asi to vezmu jako daň, za jinak velmi dobrý monitor :/.

Ono to taky muze bejt jen vada kusu, muze to vymenit za jinej kus a treba to bude lepsi a kdyz ne, tak holt jinej monitor. Taky bych to sel vymenit. Jinak pokud si to clovek nenechava posilat pplkem, tak je dobry zakladni odzkouseni monitoru primo na prodejne. Na pozadani nechaji vsude.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru