Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Počítač/BIOS vůbec nenaběhl

Čau,
co může znamenat, když jsem zapnul pc a na monitoru se nic nedělo, ani čtení disku neblikalo. Jen se točily ventilátory a svítila kontrolka zapnutí. Když jsem pak zmáčknul tlačítku na case pro vypnutí, pc se okamžitě vypnul. Po dalším zážehu normálně naběhl. Občas se mi stane, že trvá dýl, než se objeví logo základní desky, ale dneska se neobjevilo nic ani po pěti minutách.
Jinak, používám dva OS Win10, takže nejdříve dycky naskočí výběr systému. Nevím, jestli to s tím může souviset. Nicméně, při posledním vypnutí, se desítky zaktualizovaly, tak jestli to může být i tím..?

Díky moc!

Předmět Autor Datum
Mas v ovl.panely-energia u tlacitok nastavene "rychle spusteni"? Ak ano tak to "vypnut" len uspava a…
MM.. 03.04.2017 16:32
MM..
To mám v obou systémech povypínané. No, uvidím jak se to bude chovat do budoucna, kdyžtak téma oživí…
AlesCZX 03.04.2017 16:46
AlesCZX
Nemůže to mít něco dočinění s EFI mode? Já ten jeden systém smazal, beztak jsem ho už nepoužíval. A…
AlesCZX 03.04.2017 17:40
AlesCZX
A tohle mám v easybcd: h792mF
AlesCZX 03.04.2017 17:42
AlesCZX
Ked nevidis logo dosky tak je to HW problem. Zdroj, doska, apod. blbo nabieha, alebo nekvalitny zdro…
MM.. 03.04.2017 17:46
MM..
Tvoj problem je najskor to ze si instaloval windows tak ze bootloader je na tom druhom disku, a samo…
MM.. 03.04.2017 17:49
MM..
Už jsem to předělal a ty malý oddíly smazal a převedl. Ono totiž, když to bootuje jako efi, tak se l…
ACZK 03.04.2017 19:02
ACZK
Logo dosky sa objavuje v BIOSe a nema suvislost s tym jak bootujes. Ale ked bootujes v legacy mode t…
MM.. 03.04.2017 19:25
MM..
Je to divný, ale mě to fakt dělalo takhle, že první co se objevilo, byl výběr OS a až potom logo GIG…
ACZK 03.04.2017 22:38
ACZK
ked si kupis menej lemravy monitor tak budes vidiet to logo aj skorej :) poslední
MM.. 04.04.2017 09:12
MM..

Mas v ovl.panely-energia u tlacitok nastavene "rychle spusteni"? Ak ano tak to "vypnut" len uspava a teda ani svaty nevie jak sa to prebudi a z jakeho stavu.

Vseobecne plati ked to nenabieha ani do biosu po normalnom zapnuti tak sa zasekol bios z dovodu HW problem, doska, zdroj, RAM, apod.

Nemůže to mít něco dočinění s EFI mode? Já ten jeden systém smazal, beztak jsem ho už nepoužíval. A mám v kompu disk, který je GPT a jsou na něm zbytečné oddíly.
viz.: gH8Z0a
A když chci ten disk převést na MBR a těch oddílů se zbavit, píše mi to, že to nejde, protože by systém nenabootoval. Já myslel, že jednomu systému stačí systémový disk C a rezervováno systémem. Jak se tedy toho bordelu zbavit prosím? chtěl bych dát vše do běžnýho stavu. Ten druhý systém jsem smazal pomocí EasyBCD

díky

Ked nevidis logo dosky tak je to HW problem. Zdroj, doska, apod. blbo nabieha, alebo nekvalitny zdroj s rusenim na 5Vstby vetve zasekol chipset v S5, apod.

Oddielov sa mozes zbavit tak ze ich zrusis, ale nie vsetky mozes zrusit, a nema zmysel rusis nejaky pred C:, ptz ho stejne potom nevies presunut C. Normalne je nesahat na to, hlavne ak to je v nejakom notebooku, tak to ma zmysel (su k tomu pripadne potom aj nastroje od vyrobcu apod na zalohovanie a obnovu apod).

A ten pocet oddielov nezavisi od MBR alebo EFI bootu, takze s tym cachrujes uplne zbytocne.

Tvoj problem je najskor to ze si instaloval windows tak ze bootloader je na tom druhom disku, a samotne windows na tom prvom.
Ked v biose nastavis boot z toho prveho disku (alebo ten druhy disk uplne odpojis alebo disablujes v biose) tak win nabehne? Ak ano tak vsetko na 2.disku mozes zrusit a v biose nastav boot z prveho. Ak nenabehne tak smola.

Už jsem to předělal a ty malý oddíly smazal a převedl. Ono totiž, když to bootuje jako efi, tak se logo objeví až po výběru OS, společně s tím kolečkem jak bootuje windows.Pokud je to ale ve standardním režimu bootování, tak se logo desky objeví před windows a až pak nabíhají widle. Takže to mohlo mít něco dočinění s tím bordelem

Logo dosky sa objavuje v BIOSe a nema suvislost s tym jak bootujes. Ale ked bootujes v legacy mode tak hned na konci POST sa zas to logo zrusi, tak ho nestihnes vidiet, lebo monitor ma opozdenie. Ale keby bol problem vo Win, tak by si nieco na obrazovke videl (aspon blikajucu pomlcku alebo nejaku hlasku/BSOD/apod). preto ked to stoji a nic nevidis je skor problem v HW (doska, zdroj, alebo aj RAM blbe kontakty, moze üpomoct vybrat a znovuzastrcit apod. Alebo aj stara cmos baterka moze byt ak sa to vypina uplne z elektriky apod).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru