Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android a Ios

Zdravím, chcem si kúpiť nový mobil. Doteraz som mal xperiu z3 a bol som s ňou spokojný. Keďže som nikdy nemal iphone napadlo ma že zainvestujem do iphonu 7. Chcel by som sa spýtať ak tu je niekto kto sa vyzná vo všetkých mobiloch či sa to oplatí? Neviem totiž či tie veci čo všetci zfanatizovaný jabĺčkari tvrdia sú platia. Inak som chcel zakúpiť xiaomi mi6 čo práve vyšla alebo huawei p10 čo sú v mojom pohľade lepšie smartphony. Predom ďakujem za všetky inteligentné odpovede :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Za me je ifon predrazena zbytecnost ktera snad v nicem vyrazne nepredci android (teda krom "social s…
Dwane Dibbley 22.04.2017 16:37
Dwane Dibbley
A co majitelia BMW, audi A8, Maserati, 250m2 domu s pozemkom dalsich 1500m2...to su tiez ovce? Sak m… nový
shiro 23.04.2017 09:33
shiro
Po x letech jsem si poridil fungl novej telefon (iphone 7) a naprosta spokojenost. Jelikoz uz jsem n…
icepower32 22.04.2017 16:39
icepower32
Tak ted by me zajimalo, co je na androidu tak strasne sloziteho a ucelneplniciho. Mimoto po zkusenos…
Dwane Dibbley 22.04.2017 16:46
Dwane Dibbley
Viz odpověd od "jege" dole, nemíním se tu pouštět do nekonečných flame wars, pouze jsem napsal svůj… nový
icepower32 23.04.2017 11:20
icepower32
Huawei P10 nebrat. http://pc.poradna.net/f/view/1709340-huawei-podvad i-zakazniky-s-founem-p10
RedMaX 22.04.2017 22:13
RedMaX
Nabývám dojmu,že žádný nový foun s Androidem nebrat. Čím dál horší. Šel bych do iOS. nový
kozakl 23.04.2017 08:35
kozakl
Moje osobní zkušenost s iOS (iPad) je taková, že to co umí, umí skvěle, ale uživatel musí přijít na… nový
jege 23.04.2017 10:13
jege
... tolik peněz ... vždyť nyní dáš balík peněz už i za nový Android. Navíc stejně s očesanou možnost… nový
kozakl 23.04.2017 10:31
kozakl
Tak samozřejmě, pokud se srovnává nový Samsung S8 a spol. s iPhone 7, tak je to cenově prašť, jak uh… nový
jege 23.04.2017 10:47
jege
Tiež som mal Z3.. A pred niekolkými rokmi by som ti poradil iPhone.. Ale android už nielenže dobehol… nový
takala 23.04.2017 14:47
takala
Optimalizace (rychlost, výdrž), dlouhodobá podpora (ne půl roku, když se stane zázrak, tak rok), zby… nový
Potkan007 23.04.2017 15:18
Potkan007
Zvlastni. Mam androida rok vyroby 2014 a vcera mi dorazil upgrade na android 6. A ani se neseka po t… nový
Dwane Dibbley 23.04.2017 16:05
Dwane Dibbley
Co je to za konkrétní telefon? Až neskutečně dlouhá podpora, ale stejně, v dubnu 2017 vyšla aktualiz… poslední
Potkan007 23.04.2017 17:29
Potkan007

A co majitelia BMW, audi A8, Maserati, 250m2 domu s pozemkom dalsich 1500m2...to su tiez ovce?
Sak maju drahe veci, ktorymi sa ukazuju. Preco niesu tiez ovce? Preco len iphonisti?

Maval som android, ale lagujuci OS po urcitej dobe a ine haluze tomu OS vlastne ma donhali svojho casu ku kupe iphone 5, ktoru som nikdy neolutoval.
Ano, veci tam funguju inac, no system je aj v najnovsej verzii, vzhladom k hw telefonu, stale primerane rychly. Vsetko tam funguje systemom "proste to ide tak, ako clovek caka ze to pojde"

Maval som windows phone, ale ten bohuzial skoncil ako skoncil...

Pracovny fon mam huawei p8 lite (8core, 2GB RAM), takze mam s cim porovnavat. Nepisem ako zaslepeny jablckar.

Na hracickovanie s androidom - alternativne ROM a nasledne riesenie pripadnych problemov z toho vylyvajucich, drbkanie sa s ikonkami, themepackami a podobnymi blbostami nemam cas. Mam rodinu a kopu inych veci co je potrebne riesit. Nie blbosti, ze akej farby budem mat listu s hodinami...
Z toho clovek vyrastie a zabavne je to pre 12r+ pubertiakov.

Po x letech jsem si poridil fungl novej telefon (iphone 7) a naprosta spokojenost. Jelikoz uz jsem na iOS zvykli, tak me stejne nova verze prekvapila. Jinak v rodine jede pouze Android a nechtel bych to ani zadarmo.. je to otazka preferenci, mam rad jednoduche veci, ktere plni svuj ucel.

Tak ted by me zajimalo, co je na androidu tak strasne sloziteho a ucelneplniciho. Mimoto po zkusenostech s opravou mcbuku kdy apple pomalu zaletuje a zabetonuje cely notebuk jen abys to musel tahat do jejich servisu kvuli kdejake hovadince kterou u nejablecneho vyrobku zvladne i opice po mozkove mrtvici mi to moc jednoduse nepripada.

Moje osobní zkušenost s iOS (iPad) je taková, že to co umí, umí skvěle, ale uživatel musí přijít na to, jak se to dělá. Všechno, co uživatel potřebuje, již Apple vymyslel a vymyslel to dokonale. Všechno ostatní je problém, buď to nelze vůbec nebo velice komplikovaně. U Androidu lze udělat jednu věc deseti různými způsoby a u každé značky trochu jinak, ovšem často lze řešit i dost nestandardní situace, které by u iOS moc řešit nešly.

Pokud jsi z moderní generace, která nemá problém s cloudem, online věcmi a pod., potřebuješ omezenou množinu funkcí a bezproblémové používání jednoduchých věcí a nevadí Ti za to zaplatit dost vysokou cenu, tak běž do iPhone, jestliže preferuješ spíše lokální úložiště, chceš mít telefon víc pod kontrolou a občas na něm dělat i nestandardní věci, a to všechno za většinou podstatně nižší cenu, ovšem s rizikem občasného zaškobrtnutí i u jednoduchých věcí, bež do Androidu.

Já osobně bych si iPhone koupil na vyzkoušení za předpokladu, že by stál 1/2 současné ceny, ale s ohledem na výše uvedené + riziko ztráty, odcizení nebo náhodného poškození, tolik peněz za něj nedám.

Tak samozřejmě, pokud se srovnává nový Samsung S8 a spol. s iPhone 7, tak je to cenově prašť, jak uhoď, ovšem u Androidu má zájemce mnohem více možností najít kvalitní telefon za dobrou cenu. Třeba teď manželce nastavuji Nubii Z11 Mini S, který má za 8.000 Kč naprosto parádní parametry a na běžné používání je naprosto dostatečný.

Tiež som mal Z3..
A pred niekolkými rokmi by som ti poradil iPhone..
Ale android už nielenže dobehol iPhone ale ho aj predbehol..
Samozrejme ak si kupíš android za 200€ tak sa ti časom môže začať zadrhávať a bude oproti iPhonom zaostávať.. Ale ak sa rozhoduješ medzi Top Modelmi tak sa najdu mobily ktoré iPhone porazia..
Do čínskyh mobilov(okrem Huawei) by som ja nešiel.. A ak ti nepríde škaredý design Xperii XZ tak choď do nej.. Kedže si so Z3 bol spoko..
Inak asi samsung S7/S7 edge je to najlepšie čo si môžeš teraz kupiť..

Design iPhonu 7 je už vyslovene škaredý oproti ostatným modelom, obzvlášť kvôli veľkým rámikom. A jedine v čom je stále lepší je optimalizovanosť, rýchlosť(ale nieje to veľký rozdiel) a výrazne lepší marketing a značka samozrejme

Takže za mňa nejaká vlajkova loď Androidu(ak chceš ušetriť tak choď do minuloročných modelov, niesu o moc horšie a cena už trochu kleska)

Optimalizace (rychlost, výdrž), dlouhodobá podpora (ne půl roku, když se stane zázrak, tak rok), zbytková cena při prodeji. Tři důvody, proč jsem po dvou telefonech s Androidem zkusil iPhone.
Ano, dal jsem za iPhone 7 přes 21 000. To je, co lidi vidí, konkurence už ale vlajkovými modely cenu dorovnala a tím, že Apple drží cenu vysoko dlouhodobě, ne jen prvních pár měsíců, se drží vysoko i cena použitých telefonů, takže až ho budu prodávat, peníze zaplacené navíc se mi vrátí. Galaxy S4 mě stál 17 700 a za necelé dva roky byla průměrná cena použitých kusů 3500 až 4000, já ho prodával dva měsíce za 5000 a nakonec jsem ho udal, ale jen díky spoustě příslušenství a dokonalému stavu.

Druhá věc, dlouhodobá podpora a tím, že si jeden výrobce řeší hardware i software, jsou aktualizace dostupné po představení. Zkušenosti z Androidu mám relativně špatné, koupil jsem si HTC s Androidem 2.3.6, vyšel Android 4, půl roku slibovali, že vyjde aktualizace, nakonec vyšla verze 4.0.3, tou dobou už byl ale systém zase o pár verzí dál, ty už na můj telefon nedorazily, protože HTC uvedlo nástupce a tím pro ně loňský top model přestal existovat. Koupil jsem Galaxy S4 s Androidem 4.něco, vyšly na to snad dva updaty, představili Galaxy S5, stal se zázrak, ještě po jeho uvedení dostala S4 aktualizaci na Android 5 a tím to zase skončilo. Výrobci telefonů s Androidem se tak nějak snaží, dokud je ten telefon aktuální, jak představí nový model, přejdou na postoj "chceš nový systém, kup si nový telefon". Tátovi jsem koupil po kamarádovi zachovalý iPhone 5S, telefon z roku 2013 a před pár dny instaloval aktualizaci systému.

Co je to za konkrétní telefon? Až neskutečně dlouhá podpora, ale stejně, v dubnu 2017 vyšla aktualizace na systém z prosince 2015, to není dobré.
Zrovna o rozhledu bych prosil pomlčet, měl jsem Symbian, Maemo, chvíli BB, WP (+ Windows 10 Mobile), Android, iOS, aktuálně přemýšlím, že bych koupil Android na pokusy a jelikož se o telefony zajímám přes 10 let, určitou dobu i jako moderátor fóra o mobilech, projde mi rukama spousta zařízení. Ze všech těch systémů mi bylo nejsympatičtější Maemo 5 na Nokii N900, škoda ho. Nenapsal jsem ani slovo o tom, že se Android seká, napsal jsem, že výhodou iPhonu je optimalizace - rychlost a výdrž, což si vyvrátit nenechám. Reakce telefonu s ohledem na hardware a výdrž v porovnání s kapacitou baterie jsou výtečné.
Androidí telefony byly HTC Sensation, Samsung Galaxy S4, ve své době špička na trhu, mezi tím pár levnějších na hraní. iPhony řeším 5S a 7. Galaxy S4 byl stejnou generací jako iPhone 5S a co do podpory není problém si ten telefon jít klidně dnes koupit, že je to finančně nesmysl, když SE stojí o tisíc korun víc, je jiná věc, výrobce ho stále podporuje. Kde je Galaxy S4? Dávno zapomenutý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru