Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Set-top box - záznam a následná editace nahraného videa v PC

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně dnešních set-top boxů. Dříve jsem vlastnil set-top box Evolve Mercury DT-2030, který umožňoval přes USB na flash disk nahrávat a bez problému jej pak připojit k počítači a tam záznam dále zpracovat/editovat. Nicméně před týdnem dosloužil a jelikož dříve vlastněná CRT TV také byla již poruchová, pořídil jsem si novou LG 32LH530V. Ta už má sice vlastní integrovaný tuner a také možnost nahrávat na externí HDD, nicméně nahraná videa kvůli LG kódování již nelze dále zpravovat ani přehrávat na PC.
Nevíte, třeba i z vlastní zkušenosti, zda stále existují set-top boxy (který bych si k TV připojil), které umožňují nahraný pořad pak bez problému zpracovat na PC? Nebo i set-top boxy toto již dnes neumožňují (například je též již záznam kódovaný a přehratelný pouze na něm)? Děkuji za případné tipy či odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jo některé Činské stb to ignorují. Takže se mrkni na no name stb.
jezekhifi 22.04.2017 21:13
jezekhifi
co dnes neni cinske? :-) Co je bez kryptovani nahravek, tak vseobecne linuxove pristroje = nejlip ne…
lucifer 22.04.2017 21:43
lucifer
Díky za tip. Nicméně teď jsem si u jednoho typu všiml (Zircon FIRE), že má u specifikace informaci "…
Citrus06 22.04.2017 23:02
Citrus06
u zirkon fire to reklama nieje,zirkon fire nahráva do nekodovaného videa,ale ostatné zirkony a jeho… nový
audax 23.04.2017 09:41
audax
co dnes neni cinske? Já se bavil o Čínských značkách.
jezekhifi 22.04.2017 23:05
jezekhifi
treba jako Philips? :-) BTW - nekupoval bych nic bez podpory .h265 a CI slotu, ta budoucnost pozemn… poslední
lucifer 23.04.2017 10:58
lucifer

Díky za tip. Nicméně teď jsem si u jednoho typu všiml (Zircon FIRE), že má u specifikace informaci "nekódované nahrávání do TSV formátu - možnost přehrání v PC".
1) Může se jednat o skutečný fakt nebo to je jen reklamní blbost, protože to nemůže být už možné (kvůli těm autorským právům, jak píše jezekhifi)?
2) V případě koupě tohoto set-top boxu, menší technická otázka - lze ho vůbec zapojit tak, aby v pořádku komunikoval s výše uvedenou TV (tj. anténa do STB a ze STB pak do TV)?

u zirkon fire to reklama nieje,zirkon fire nahráva do nekodovaného videa,ale ostatné zirkony a jeho premenované verzie alma s CI slotmi nahrávajú kodovane,resp. všetky programy,na ktorých je nutné použiť kartu nahrajú zakodovane a nahrávka spustená v pc alebo inde vyvolá chybovú hlášku "nepodporovaný formát"....zirkon fire má normálny anténový vstup/výstup a aj antenna troughput-výstup,takže sa dajú zapojiť ďalšie dva prijímače alebo ďalšie stb boxy s CI slotmi etc,samotný zirkon fire nemá CI,takže sa ne ňom nedajú chytať programy,ktoré vyžadujú dekodovaciu kartu alebo tvz.cloaked SCAM,to má zabudované lnapr. zirkon dvbt2_hd alias alma 3000hd....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru