Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s WIFI internetem

Zdravím, mám poměrně vážný problém s mým internetovým připojením.
Mám zřízený wifi internet, anténa na okně, kablík do kompu přes router.
Poslední dobou jsem si začal všímat, že internet běží velmi pomalu a když jsem si zkusil změřit rychlost, tak ta byla podezřele nízká a stabilní na určité hranici.
Tak jsem napsal providerovi a optal jsem se na to, odepsal, že jsem byl přeřazen do "pomalého pásma", protože když mám plnou rychlost, kterou poskytují, tak se ode mě stahuje 35-40 Mbps dat neustále a to zatěžuje celou síť. To přeřazení dejme to chápu, nechápu ale, tu skutečnost, že se ode mě tak moc stahuje. Já tady zaprvé nedosahuje ani zdaleka takové rychlosti stahování ani když mi jde internet nejlépe a zadruhé podle screenu, který mi jejich operátor poslal z nějakého jejich monitorovacího systému to ukazuje, že v nějakou chvíli nebo kdo ví jak dlouho mám/měl aktivních přes 30 downloadů celkem té rychlosti dohromady... Což je naprostá blbost, protože takovou rychlost tu nemám, proč bych stahoval bambilion věcí najednou a protože vím, že tohle nedělám. Bohužel v době, kdy jsem si nechával zřídit internet tu jiný provider nebyl a protože jsem deb*l, tak jsem neodešel dřív a teď se s touto partou musím táhnout ještě 11 měsíců.
Chci se tedy zeptat chytrých hlav, vás, jestli máte nebo jestli je nějaké jiné vysvětlení, které by to mohlo objasnit. Skutečnost, že jim to měří takový odběr dat, když já nic nestahuji...
Samozřejmě to řeším i s nimi, ale je to "vesnický internet", kde mě jejich veškerý helpdesk a technici těžce ignorují...
Díky za jakékoli postřehy a názory.

Ps. předpokládám, že je možné a je zcela na mě, kdybych si nechal zřídit připojení ještě od někoho jiného a platit po 11 měsíců dvoje připojení?

Předmět Autor Datum
Případně bych se ještě zeptal, zda je možné vypovědět smlouvu, když mám s nimi podepsaný dodatek ješ…
Filiman 15.05.2017 21:08
Filiman
Máš smlouvu, tak si ji přečti. Můžeš si nechat zřídit připojení od všech dostupných poskytovatelů.
karel 15.05.2017 21:20
karel
Aku presne to mas antenu? Je skutocne len antena, alebo je to antena s wifi prijimacom spolu v jedno…
Kilo.Viktor 15.05.2017 22:43
Kilo.Viktor
a platit po 11 měsíců dvoje připojení? tady platila rok úprava, že šlo smlouvu předčasně ukončit a… poslední
lední brtník 15.05.2017 23:42
lední brtník

a platit po 11 měsíců dvoje připojení?

tady platila rok úprava, že šlo smlouvu předčasně ukončit a doplatit operátorovi 20% zbylých plateb.
ale tato papalášská mafie (ano + čssd) prosadila m.j., že smlouvu můžeš dřív ukončit (za rozumný peníz), jen když operátor prohlásí, že změnil stav k horšímu.

skutečnost, že se ode mě tak moc stahuje

podívej se v tcpview na svá připojení, jestli jsou úměrná.
používáš skype a děláš všem hostitele? běží ti trvale stream z netu? bydlíš v dvojdomku a sosá přes tebe sousedova rodina?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru