Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyrieši formátovanie syst. HD a nová inštalácia OS problémy s pomalosťou staršieho PC?

Pozdravujem vás, prosím o odpoveď na môj problém:
Mám 5 a 1/2 ročný PC s priemernými až slabšími parametrami, ktorý som intenzívne (aj 8 h. denne) využíval a doteraz mi dobre slúžil aj pri takých úlohách, ako napr. editácia HD videí.
Pravdepodobne však aj napriek rôznym čistiacim programom a "total"-odinštalátorom sa v ňom nahromadil kadejaký "odpad", má už na to "nárok" a tak je klasicky spomalený, často a dlho hučí ventilátor, ak mu nedám potrebne veľa času, tak sa zasekne alebo reštartuje...proste robí veci, ktoré predtým nikdy nerobil. Skôr než sa rozhodnem pre kúpu nového PC Vás prosím o odpoveď na otázku, či formátovanie HD a nová inštalácia Win10 pomôže k "znovunarodeniu" a "omladeniu" PC.

Vopred Vám ďakujem za Vašu ochotu poradiť mi a prajem Vám veľa vďačných korešpondentov.

Předmět Autor Datum
Pravdepodobne ano, preinstalace Windows muze vyresit problemy v registru systemu, pokud jsi pouzival…
RedMaX 21.05.2017 07:07
RedMaX
Srdecna vdaka za odpoved, vyskusam tvoju radu za a) a ak bude potrebne, tak aj za b)
bope 21.05.2017 09:42
bope
Největší bordel vyrábějí právě ty čističe a totální odinstalátory. Takže rada - přeinstalovat a nikd…
Zdenál 21.05.2017 10:34
Zdenál
A důchodci - ti se neserou do věcí, kterým nerozumí :-p...
mif 21.05.2017 10:37
mif
Trochu života, rychlosti a omlazení by přidal ssd disk. SSD pro systém a 500Gb Hdd co tam máš na ost…
Stefran 21.05.2017 10:54
Stefran
Chapem, uvidim...srdecna vdaka!!
bope 21.05.2017 15:40
bope
V PC sa nehromadi ziaden odpad a ziaden "odpad" nemoze nic spomalovat. Spomalovat moze bud HW zavada… poslední
MM.. 21.05.2017 15:48
MM..

Pravdepodobne ano, preinstalace Windows muze vyresit problemy v registru systemu, pokud jsi pouzival cistici programy, tak jich tam nejspis budes mit hodne, a tedy se pocitac muze zrychlit.

Naschval se podivej do nastroju pro spravu a prohlizece udalosti, na karty system a aplikace, kolik tam mas chyb, asi jich tam bude hodne a mel bys je vyresit, ale je mozne, ze to pujde jen preinstalaci Windows.

V PC sa nehromadi ziaden odpad a ziaden "odpad" nemoze nic spomalovat. Spomalovat moze bud HW zavada alebo nieco co bezi (je niecim aktivne spustene) na pozadi napr. viry alebo ine schvalne uzivatelom nainstalene perly ako dementne antiviry a cistice a podobne.
HW problem reinstalaciou windows nevyriesis, to druhe sa reinstalaciou vyriesi. Nemusis vyvarat ziadne nove oddiely a v principe ani formatovat, ale je lepsie v instalatore oddiel sformatovat alebo uplne zrusit vsetky oddiely a odklepnut len prazdne miesto bez oddielov na zaciatku instalacie.
A idealne je pouzit legalne windows na ktore mas instalacne cislo a ovladace pre vsetok HW. Ak tam chces mat silou mocou samorozdbavacie W10, tak ich instaluj priamo z instalacky W10, instalacka sa da stiahnut na MS webe.
(a windows ked sa do toho nedrbe tak funguje stejne rychlo aj 100rokov. PC neni zachodove potrubie ktore treba cistit, ani to nie su kolecka ktore treba olejovat, PC je deterministicky fungujuci elektronicky stroj ktory funguje presne stejnou rychlostou jak pri kupe tak o 100rokov).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru