Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vir na mobilu

Zdar, asi jsem chytil na mobil nějakej vir. Dneska jsem stahoval z neznámých zdrojů. Asi znáte ty reklamy, co vám někdy vyskočí že máte napaden mobil a musíte si stáhnout aplikaci. Jenže mě teď na mobilu vyskočí to okno jednou za 10 min., a to ani nemusím být na internetu. Zkoušel jsem už vymazat všechno stažené přes nouzový režim, nic nezabralo. Také jsem vymazal historii z Googlu, také nic. Toto mi vždy vyskočí:

Stranka inbox-msg-6e000.gdn uvadi UPOZORNENI!! Tento Lenovo Vibe P1 m je napadem virem a byla poskozena baterie! Systém nalezl (4) Vasi baterie, a musi byt odstraneny a baterie okamZité opravena Pokradujte podle pokyny pri oprave telefonu. Nezavinejte okno **Odchod na Vase vlastni riziko**

Text je normálně bez chyb, akorát jsem tu fotku hodil do překladače a zkopíroval z toho ten text abych si ušetřil práci, proto se tam vyskytují chyby. Byl bych moc rád kdyby mi někdo kdo tomu rozumí pomohl. Kdyžtak můžete zanechat mail a já vám napíšu. Díky.

Edit: Nastal mi další problém. Teď mě to nepřipojuje na internet aby mi to ukázalo že mám vír, ale už dokonce mi najednou vyskočí google play a přesměruje na jednu aplikaci bez mého vědomí. Vypadá to že mám nějaký malware.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jsou dve moznosti, bud to dela nejaka aplikace, potom staci aplikaci odinstalovat a je vyreseno. Ne…
RedMaX 21.05.2017 12:21
RedMaX
Potvrzuji. Měl jsem podobný problém a pořád mi vyskakovaly reklamy. Stačilo nechat si zobrazit akti… poslední
yorg 23.05.2017 13:30
yorg

Jsou dve moznosti, bud to dela nejaka aplikace, potom staci aplikaci odinstalovat a je vyreseno.

Nebo diky nejake chybe v telefonu nebo tvym vlastnim pricinenim (pokus o root) se vir dostal do systemu a potom nepomuze nic jineho nez mobil preflashovat novou ROMkou, nepomuze ani tovarni nastaveni, protoze je vir v systemu.

Potvrzuji.

Měl jsem podobný problém a pořád mi vyskakovaly reklamy. Stačilo nechat si zobrazit aktivní aplikace, tu hříšnou odinstalovat a byl pokoj. Zakopaný alík je v tom, že jsem tu aplikaci sám neinstaloval, ale nainstalovala se jako další při instalaci nějaké aplikace z Google Play. Odjinud žádné aplikace neinstaluji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru