Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak připojit DV kameru k NTB - Děkuji

Zdravím všechny - píšu pod stejným názvem, abych vykryl několikadenní odmlku a má odpověď nezapadla.
Opravdu děkuji všem za reakce - MM, czcharlie, yYy, fleg, Jufo, L-core, abych na někoho nezapomněl -vzal jsem si z každého něco a podstatné je : že to funguje.
Čili vzal jsem si od syna jeho NTB - Acer Aspire 7720Z, má 1394, má tam W10, je to repasované, ale je výborný, 17palc.
Stáhl jsem si MiniDv od Mourek. ( Ale až na další pokusy, ze Slunečnice). Kabel mám, připojil ke kameře: Sony DCR TRV 22E. Stará asi 15 let, tehdy špičková, ještě dnes výborná. Řada výstupů. Trochu s tím Mourkem zápasím, ale už mám pár kazet stažených. Přes 1394.
No, malý problém je: kazeta se mi stáhne po jednotlivých souborech,trvání pár vteřin, max. možná 2 minuty. Tím když si je chci v NTB přehrát, musím zvlášt každý. Až je budu někdy nějak zpracovávat, program zatím si nejsem jistý, kterým, tak snad najdu něco místo přechodů, tak spojit. Ať jsem na okno MiniDv klikal jak chtěl, stejně to jde jen po těch sólo souborech.
Takže ještě jednou, všem moc díky. JP.

Předmět Autor Datum
Výborná, ale dnes už ani to - byla převálcována dnes i levnějšími stroji Full HD nebo 4K.Vlastností…
Georgiuss 13.06.2017 19:56
Georgiuss
Dík, myslím, že to s nějakým uvedeným nebo jiným programem ( taky třeba ProShowProd)zvládnu, něco sp…
josef pátý 13.06.2017 20:22
josef pátý
Ty kousky mají všechny stejnou déku? Zkoušel jste to stáhnout pomocí nějakého jiného programu?Třeba…
Georgiuss 13.06.2017 20:33
Georgiuss
Délky hodně různé, jiné programy určitě vyzkouším, dík
josef pátý 13.06.2017 22:29
josef pátý
Na kartě Capturing pod volbou Config, opět karta Caturing je položka Max AVI size, je to ve framech…
ahx 13.06.2017 21:32
ahx
Tak koukám na tu kartu a podkartu: jednak je tam volba type 1 Avi, a Type 2Avi. Kterou mám zaškrtnou…
josef pátý 13.06.2017 22:28
josef pátý
Vy máte na mysli tento program? windv.mourek.cz
Georgiuss 15.06.2017 18:29
Georgiuss
Něco o tom píšou tady https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/6705-W inDV
Georgiuss 15.06.2017 19:03
Georgiuss
Dííík, ( jo je to ten WinDV), tak v tom prvním řádku dát 0, to mě nenapadlo, ve druhém řádku dám těc…
josef pátý 16.06.2017 20:05
josef pátý
Vážený Georgiussi...(omlouvám se,za asi nepřesné skloňování).....ALE JSTE JEDNIČKA !!! HURÁAAA, fung… poslední
josef pátý 16.06.2017 23:59
josef pátý

Výborná, ale dnes už ani to - byla převálcována dnes i levnějšími stroji Full HD nebo 4K.Vlastností převodu kabelem FireWire 1394 /Sony tomu říká i-Link/ je, že zachovává body, kde jste při natáčení zmáčkl spoušť kamery. Program "Mourek" neznám, ale v klasickém střihovém programu /Pinnacle Studio, Power Director, Sony Vegas, Premiere Elements.../ to jde nejen stáhnout, ale i spojit, sestříhat, kontinuálně přehrát. Mám ještě taky podobnou kameru a dělal jsem to tak, teď to ale stahuju na DVD recorder Panasonic a archivuju na disky DVD RAM.

Dík, myslím, že to s nějakým uvedeným nebo jiným programem ( taky třeba ProShowProd)zvládnu, něco spojit, něco využít na přechody. Ale těch souborů je víc než by bylo z mačkání spouště. Evidentně vidím, nebo si i pamatuju, že někde jsem držel spoušť několik minut a přesto po stažení jsou z toho kousíčky po pár vteřinách. Z jedné kazety třeba skoro 200 souborů. To stahování přes DVD rec jsem taky zkoušel, taky dobrý, ale stejně, když z toho chci něco udělat, tak stejně disk dám do PC. Ten MiniDV Mourek je vysloveně jen na stahování.

Ty kousky mají všechny stejnou déku? Zkoušel jste to stáhnout pomocí nějakého jiného programu?Třeba dobrý je Cyberlink PowerDirector /stačí zkušební verze/ nebo alespoň Win Movie Maker. Každopádně jsou tam značky, kdykoliv jste zmáčkl start/stop při natáčení.

Tak koukám na tu kartu a podkartu: jednak je tam volba type 1 Avi, a Type 2Avi. Kterou mám zaškrtnout, prosím ? A teď ty další volby? Tři rámečky: - discontinuity (sec), - Max Avi size (frame), - Every N-th (frame). Co napsat do nich ? ( no, důchodce, no)

Dííík, ( jo je to ten WinDV), tak v tom prvním řádku dát 0, to mě nenapadlo, ve druhém řádku dám těch 1 a asi 6 nul, měl jsem 5 nul, uvidíme, co to udělá, a v posledním Every n.th frame - tam vyzkouším, asi zůstane 1.
A jak zkusím, tak dám vědět. vypadá to dobře...:-)

Vážený Georgiussi...(omlouvám se,za asi nepřesné skloňování).....ALE JSTE JEDNIČKA !!!
HURÁAAA, funguje to !!!!
Takže teď jsem stáhl jednu miniDV kazetu , sice na dvakrát, jeden soubor asi 25 minut, druhý soubor přes 30 minut, a to jen, protože jsem tam měl větší mezeru a už jsem moc nesledoval stahování. Čili kliďo,píďo by se se to stáhlo najednou. A tak už budu pokračovat se všema kazetama.
Bezva. A jak už to jednou bude v PC, tak už jsem v klidu. Buď to časem projedu, v něčem trochu sestříhám, nebo z toho udělám nějakou prezentaci, nebo to jen tak pustím pro rodinu v televizi a když se tam uvidí třeba dnes 23-letý vnuk, na záběrech když mu bylo třeba 10, tak to bude fakt sranda. A zážitky z dovolených atd. Ono to sice šlo ještě pořád přehrávat v telce přes DVD rekorder ( a škoda, že už se nevyrábí), ale uloženo v PC je už zase něco jiného.
Ještě jednou MOC DÍK. A pro ostatní v podobné situaci - snad si z tohoto něco vezmou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru