Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Bootmgr chybí

Ahoj, měl bych dotaz. Mám (teda měl jsem) OS Win Vista Home Premium. Při pokusu o nainstalování partition magic 8.0 proběhla instalace v pořádku. Program pod Win Vista nefungoval, tak jsem zkusil kompatiilitu. Nefungoval opět. Prohlídl jsem správu disků a nastavil oddíl D:\ jako aktivní, jelikož jsem nevěděl, proč se mi jako disk nezobrazuje. Nezobrazoval se dál, tak jsem restartoval PC a při bootování se objevila hláška jakože boot manažer chybí.... Jakožto neznalec Visty si s tím nevím rady, ani zálohování systému jsem nemohl najít, jinak už bych ho dávno zálohoval. Teď to bude asi všechno v prdeli a já si tam budu muset hodit své nelegální xpéčka. Neví někdo, jak správně nakonfigurovat disk a jaým programem???

Předmět Autor Datum
Jaký smysl má rvát PM na Vistu, když výrobce ten OS ani neuvádí v System Requirements? http://www.sy…
karel 11.06.2008 00:46
karel
No já nevím, na netu jsem četl,že to pravděpodobně nepojede, ale stačí nakopírovat jeden soubor (kni…
Peca 11.06.2008 00:54
Peca
Hlásí: bootmgr chbí. Stsknutím tl. CTRL+ALT+DEL restartujete systém
Peca 11.06.2008 01:05
Peca
Tak si to zkus opravit podle toho návodu. Proč chceš ty disky slučovat?
karel 11.06.2008 01:08
karel
Žádný návod nemám a celkem se vyznám v problémech a řešení Win 98 a XP, ale vistu mám poprve. No pro…
Peca 11.06.2008 01:11
Peca
Tady je karlovo návod, ale v češtině - pořád máš udělat to samý: http://www.mojevista.cz/oprava-posk…
kmochna 11.06.2008 05:28
kmochna
Diky, ten odkaz mi byl hodne k uzitku. Sehnal jsem win visty a opravil bootovani a slape. jen jsem p…
Peca 26.06.2008 01:05
Peca
diki moc za návod poslední
vlatan 31.01.2010 19:58
vlatan
prosím tě, už do toho nevrtej, zavolej někoho, kdo ví jak to opravit a příště se PM vyhni velkým obl…
touchwood 11.06.2008 07:08
touchwood
pqm8 pochází z doby, kdy o nějakém bootmanageru vista ještě nebyla řeč. podobně může být problém se…
lední brtník 11.06.2008 05:17
lední brtník
ale nezapomeň, že BFU má PM8, a tedy je "systému pán" :-D
touchwood 11.06.2008 07:09
touchwood

No já nevím, na netu jsem četl,že to pravděpodobně nepojede, ale stačí nakopírovat jeden soubor (knihovnu), která byla ke stažení. Nefungovalo, tak jsem zkusil kompatibilitu a to samé. Nástroj na správu disků. Prvým na počítač, poté spravovat a tam je. Mám disk 500GB s oddílem 50GB na C:\ a 450 na D:\. Takhle to bylo dodáno z výroby, já jsem chtl sloučit oddíly do jednoho

pqm8 pochází z doby, kdy o nějakém bootmanageru vista ještě nebyla řeč. podobně může být problém se souborovým systémem ntfs, jeho verze se v každých dalších win mírně liší*, proto je možná štěstím, že jak píšeš - tento starý program pod vistou nefungoval. ale spíš si pqm8 pod novou verzí os nedokázal vynutit výhradní přístup k disku.
(* samozřejmě je možné windows nainstalovat na souborový systém naformátovaný starším programem, kompatibilita existuje, ale to není tento případ)
aktivní oddíl je ten na kterém je bootloader (zavaděč) systému. nemusí nutně být stejný na kterém je adresář \windows (v případě že člověk používá dualboot s více systémy). ale ani náhodou to není datový oddíl.
disky 50+450 jsi měl rozdělené myslím nejlepším rozumným způsobem - je ideální mít systém + program files + settings na společném systémovém disku, buď kvůli zálohám do image, nebo kvůli lidem jako ty, kteří o svá windows přijdou, smažou systém, nainstalují nový, a nedotčená data na d: jim důstávají dál. o systémovém disku c: by bfu neměla raději příliš vědět a zbytečně na něj lozit.

ty totiž nejsi neznalec visty, ale vůbec nechápeš jak fungují jakákoli windows, a evidentně používáš nástroje které ti nepatří do rukou.

o obnově bootmgr si můžeš přečíst buď vpravo ve vyhledávání, nebo v helpu ms (protože jsi přišel o systém, tak na webu ms), nebo nabootuješ z instalačního média visty a zvolíš opravu zavaděče.

Zpět do poradny Nahoru