Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem miranda a smajlici

caute.ako sa prosim na mirande daju davat smajlici?take ako v icq.a potom ked ich poslem niekomu kto ma icq tak sa mu zobrazia?ja viem ze treba nejake pluginy alebo take neco..s mirandou nemam ziadne skusenosti ale setci hovorite ze je dobra.a este jeden OT:preco maju niektori uzivatelia ako napriklad host a jan fiala ICQ cislo neuplne.nie zeby som vas chcel otravovat ale len tak:-D

[mod]zmena kategorie (mif)[/mod]

Předmět Autor Datum
Zkus se podívat na následující odkaz: plugsett_smileyadd.html Ale není to asi přesně to, co požaduje…
host 31.01.2006 19:30
host
Pluginy pro Mirandu IM si stáhni z jejich přehledu, je jich tam přes 500 : http://addons.miranda-im…
Fuente 31.01.2006 19:43
Fuente
Nevím, zda jsem správně pochopila tazatele, takže sorry, pokud bude odpověď mimo. 1) Do Mirandy se s…
Eva_M 31.01.2006 22:08
Eva_M
ano mas pravdu tak nejak to funguje....8-)
madzio 01.02.2006 11:42
madzio
:-)jj..to viem ze to tak funguje..len som nevedel ze ci sa to zobrazi.aj ma napadlo ze kazdy IM prog… poslední
curaheee 01.02.2006 18:02
curaheee

Nevím, zda jsem správně pochopila tazatele, takže sorry, pokud bude odpověď mimo.
1) Do Mirandy se samozřejmě dá stáhnout a přidat kupa různých smajlíků podle momentálního vkusu uživatele.
2) Když někomu posíláš smajlík, tak pozor. Ty vidíš smajlík, který je nadefinovaný ve Tvém PC, ale Tvému kolegovi se zobrazí příslušný smajlík, který je nadefinovaný v JEHO počítači. Neboli - přes tyhle kecálky (icq, miradna a spol.) se neposílají smajlíky jako obrázky, ale jako určitou posloupnost znaků. Např. klasický :-) se posílá jako dvojtečka-pomlčka-závorka a každý počítač si tuto posloupnost znaků zobrazí JINAK - podle toho, jak to má nadefinováno. Je to něco jiného než když pošleš obrázky mailem. V mailu to co posíláš uvidí i adresát. Kecálků pro protokol ICQ je celá řada a se zobrazováním smajlíků to není tak jednoduché, protože prográmků je hodně a sad smajlíků taky. Takže se často stává, že použiješ nějakou posloupnost znaků, která se méně používá - Tobě se zobrazí jako smajlík (růže, pivo, čert,...), ale druhé straně se zobrazí jen jako znaky, z nichž nemusí vyčíst, cože to mělo znamenat.
Těmto problémům se smajlíky se vyhneš jedině, když budeš buď psát jen ty nejobvyklejší nebo když budeš vědět, že protistrana používá ten samý prográmek jako Ty a tu samou sadu smajlíků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru