Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna formátu videa nahrávaného z fotoaparátu

Dobrý den,
natáčela jsem videa z fotoaparátu, potom jsem je vložila do počítače, ale když s nimi chci pracovat např. v Windows Movie Maker, tak když kliknu na složku, kde to je a chci to exportovat WMM, tak mi to tam nic nenajde. Myslím že to je formátem videa, ale nevím. Tak se ptám, jak změnit formát? Nynější je snad .mov
Děkuju za všechny odpovědi.

Přeji krásný večer

Předmět Autor Datum
Že by se na to ještě nikdo před tebou neptal? http://pc.poradna.net/q/view/318526-mov-do-avi-kon ve…
host 02.01.2009 19:25
host
Chtěl bych věřit, že to bude fungovat (ale asi ne, napište, jak to dopadlo). On totiž W Mowie Maker…
leo 02.01.2009 21:39
leo
Zatím mě nikdy nezklamal MP4Cam2AVI. mp4cam2avi.sourceforge.net poslední
miroslav 02.01.2009 22:44
miroslav

Chtěl bych věřit, že to bude fungovat (ale asi ne, napište, jak to dopadlo). On totiž W Mowie Maker a další jsou schopné nahrát video pouze v PAL, a digifoťák má jiný počet snímků (menší). VMM kromě toho nepodporuje potřebný formát (avi je pouze kontejner, nic to neříká o kodeku atd).Proto pouhá konverze z MOV do AVI nic nevyřeší, WMM to stejně není schopný načíst a zpracovat.
Doporučil bych spíš zpracování přímo v AVIDEMUXu, který umožňuje i jednoduchý střih, navíc umí i ve filtrech nastavit např. otočení obrázku, pokud se např. snímá nastojato otočeným foťákem.Jestli původní video neobsahuje zvuk, bude problém s výstupem na VCD,DVD, ale lze to řešit např. zvolením výstupu YV12(raw), což je jen čistý videostream. Popř. to ještě dát do MJPEG. Stejně to ale nebude přehratelné např. WMP, ale zvládne to třeba VLC Player a již zmíněný Avidemux.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru