Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tenký klient

terminál cez W 2003 server; ja klient; mam len čo mi pustí správca,
dene narábam asi s 10 tab v Exceli, 5 wordu, pošta, + k tomu obch. systém.

Čo chcem: aby mi umožnil paralelné plochy vo Win. Je to možné?

Bolo my povedané. že ak to bude legálne, tak áno, ale musím sám povedať čo a prehodnotia to. Poradte prosím, prosím aj nejaký commander, len musí všicko byť aj na použitie v komerčnej firme, ale keď nie na kom. využitie

Předmět Autor Datum
Pokud tomu dobře rozumím: klient je opravdu tenký, tj. jen OS a připojení k serveru. Připokukeš se v…
Pavel 17.07.2006 23:25
Pavel
Vidíš to uplne správne!!! ide o to, že správca mi povedal, že si možem "plochu" - terminál( neviem…
Qet 17.07.2006 23:38
Qet
Pokud pod "plochou" rozumíme oba to samý, tak plocha je určitě součást profilu, v tom snad není prob…
Pavel 18.07.2006 00:02
Pavel
Tam všechno beží na serveru, klienti se ale prihlasuji na server pod heslem,jde to, abych ja se prih…
Qet 18.07.2006 00:16
Qet
Já ti rozumím, ale WinXP (a Win2k3) neobsahují funkci "virtuální plochy" - to by musel zajistit něja…
Pavel 18.07.2006 00:37
Pavel
Ne, správce mi nedovolí MNE neco spoušteť a navíc to "musí" být jako: ja se prihlásím a mam svojí pl…
Qet 18.07.2006 00:55
Qet
No to sa mi podarilo zase preklepov... :-D
Qet 17.07.2006 23:49
Qet
co se týká více ploch, tak ti doporučím jediné - používej více TS session naráz. Tj. v jednom přihlá…
touchwood 18.07.2006 06:35
touchwood
Mam to jak rika Touchwood - lokalne spustim jen freeware VirtuaWin (malickej program pro virtualni p…
Ynd0r 18.07.2006 06:49
Ynd0r
To máš asi pravdu, USB mám tiež zakázané takže nič z flaschky nehrozí. Viac ploch hladám preto, lebo…
Qet 19.07.2006 23:05
Qet
Tak pokud máš zakázané všechno, tak si alespoň zapni seskupování na liště, to může pomoci (myslím že…
Vladimir 19.07.2006 23:25
Vladimir
vďaka za tip, idem to skuknúť...
Qet 19.07.2006 23:39
Qet
Ted jsem se koukal, ze ten VituaWin muze vlastne klidne bezet jen ve tvym profilu na serveru - pak b…
Ynd0r 19.07.2006 23:39
Ynd0r
Osobně se s virtuálními desktopy příliš nekamarádím - nejsem na to zvyklý. I při práci v unixovém GU…
Vladimir 18.07.2006 07:18
Vladimir
Pánové, začíná to být poněkud diskriminační. O tenkém klientovi se tu hovoří pořád dokola, ale o tlu…
anarchist 19.07.2006 23:59
anarchist
Protoze obezita neni v mode :-P
Jan Fiala 20.07.2006 07:37
Jan Fiala
No to je fakt, přitom taky jsou. Zrovna nedávno Mařka vod vedle co šlape chodník měla tak tlustýho k… poslední
Pavel 20.07.2006 11:35
Pavel

Pokud tomu dobře rozumím: klient je opravdu tenký, tj. jen OS a připojení k serveru. Připokukeš se vzdáleně jako uživatel na W2k3, tj. máš takový možnosti práce jako bys měl lokálně (pokud ti to správce neočesal víc). Můžeš teda jen tam a spouštět to co ti správce dovolí. Pokud jde o ty virtuální plochy, nic takovýho tuším TS nemají. Musel by to doinstalovat admin toho serveru, což střízlivej určitě neudělá. Takže bych to viděl tak, že máš prostš smůlu.

Pavel

Vidíš to uplne správne!!!

ide o to, že správca mi povedal, že si možem "plochu" - terminál( neviem terminológiu) prizsposobiť, ak to on schváli a može a bude kontrolovať...
ja mu len potrebujem navrhnúť ako... Chcem tam niečo ako TC,
A všetky tie veci, kt musia byť ale prepínať to ako v Linuxe na plochách... na jednej budem mať Excel, na druhej maily, atď...

Správca je ochotný, ale musí to byť prd Win a leálne...

Pokud pod "plochou" rozumíme oba to samý, tak plocha je určitě součást profilu, v tom snad není problém. Otázka je to rozšíření na virtuální plochy - ta aplikace poběží na serveru, tak musí být stabilní, sám o ničem konkrétním nevím, leda bys použil shell bbLean...

Pavel

Tam všechno beží na serveru, klienti se ale prihlasuji na server pod heslem,jde to, abych ja se prihlasil do systemu, mohl používat nekere "vymoženosti": plochy vo Win- prepínani, prodramy typu Totalcomander, ale vše pod Kontrolou správce. Jde mi pouze o uživatelske prostredí, a moji pohodlnou práci.Nechci správce o ....t
Promin cestinu....

Já ti rozumím, ale WinXP (a Win2k3) neobsahují funkci "virtuální plochy" - to by musel zajistit nějakej program. Možná by stálo za to podívat se na bbLean - je to shell, kterej by sis snad mohl po startu spustit místo explorer.exe, ten podporuje virtuální plochy.

Pavel

Ne, správce mi nedovolí MNE neco spoušteť a navíc to "musí" být jako: ja se prihlásím a mam svojí plochu a plochu2 a plochu3, kterou si prepínam podle potreb....
Prihlásí se kolega a bude mít je plocha1(standart) a plocha2 ...
prihlási se vedoucí a má plocha1(standart)...

Existuje neco na spusob Norton Comandera, ted použitelne i na komerční ukoly? (Toat,Servant...) potrebuju použit v práci?

co se týká více ploch, tak ti doporučím jediné - používej více TS session naráz. Tj. v jednom přihlášení si pusť Excel, ve druhém Word atd. No ten multiplochý soft ;-) si nainstaluj lokálně a každou TS session si umísti na separátní plochu.

Já osobně ale ve více plochách nevidím žádný přínos, pokud člověk nemá adekvátní počet monitorů 8-) Daleko lepší je pořádný monitor s pořádným rozlišením, kam se už něco vejde.

Co se týká správce souborů, tak neznám žádný free SW takové kvality jako je TC (a myslím, že nákup TC na TS se vyplatí), nicméně jsem ti vygooglil tohle: 2xExplorer

Mam to jak rika Touchwood - lokalne spustim jen freeware VirtuaWin (malickej program pro virtualni plochy, co se nemusi instalovat, takze ho muzes spustit treba z flashky...) a pak na kazde virtualni plose spustim novou session TS.

Zkousel jsem i plno "vymakanejsich" virtualnich desktopu, ale vzdycky jsem se vratil k tomuhle.
Je malej, nenarocnej, nic nezasvini, umoznuje nastavit vsechno mozny... Muzes prejizdet a pretahovat okna z jedne virtualni plochy na druhou jednoduse mysi (bud rovnou nebo se "zpozdenim" na okraji kazde plochy - abys nemohl prejet mysi na sousedni plochu omylem), umoznuje naskladat kolik chces ploch "vedle sebe" i "nad sebe", atd.

To máš asi pravdu, USB mám tiež zakázané takže nič z flaschky nehrozí. Viac ploch hladám preto, lebo mám 15" LCD a keď to všecko spustím, tak mán v lište ikony jak blchy a je to neprehľadné... ( no Alt + tab to zatiaľ istí). s TC like som sa už rozlúčil, olo mi povedané, že e to nereálne :)

a aby to bolo lepšie: viacnásobné prihásenie je tiež nereálne...

No som naozaj veeeeeeľni tenký klient

Tak pokud máš zakázané všechno, tak si alespoň zapni seskupování na liště, to může pomoci (myslím že to povolené bude).

Chování seskupování se dá nastavit v uživatelské větvi registru, do té práva máš, pokud bys chtěl třeba seskupování od dvou oken víc (tak to používám já), tak bys musel požádat o asistenci admina (asi by nebyl moc nadšený), nebo pokud ovládáš Visual Basic, můžeš si změnu toho klíče naprogramovat třeba v Excelu a makro spustit.

Postup: q281628

Osobně se s virtuálními desktopy příliš nekamarádím - nejsem na to zvyklý. I při práci v unixovém GUI využívám maximálně 2 plochy. (více textových konzolí, to je přirozeně něco jiného ;-)).

Pro Windows existuje jednoduchý a na všech verzích Windows NT funkční manažer vdesktop.exe, který je v NT Resource kitech. Můžeš to s ním udělat jak píší touchwood a YndOr. Pokud máš skutečný terminál - krabičku s tučňákem - tak ale asi těžko.

Takový software se dá přirozeně nainstalovat i na server, jen mám pochyby o jeho funčnostech a nekonfliktnosti.

Ad "commander" - like software. Zde záleží, v jak moc zabezpečeném se pohybuješ prostředí. Každý commander umožňuje spoustu nezakázatelných věcí, které se v Průzkumníku omezit dají, což je důvod proč se v TS prostředích commandery moc neprovozují. A to nemluvím o commanderech s opravdu hodně funkčnostmi a pluginy - takový Total Commander je díra do systému jako prase (libovolné prohlížení všech lokáních disků, místa v síti, pluginy - editace registrů, služby, Task Manager atd. atd.), v prostředí kde záleží na bezpečnsoti by žádný soudný admin commandery nepovolil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru