Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s tiskárnou STAR

Dobrý podvečer, prosím o radu ohledně tiskárny STAR. Začala mi tisknout pouze vrchní dvě třetiny písmen. Vyměnila jsem pásku, ale problém je stále. Mám Windows ME a tisknu ze systému DOS. Děkuji moc za pomoc.
Hezký den J.

Předmět Autor Datum
Dobrý den. Přesný typ tiskárny by nebyl? Jsou v zásadě 2 možnosti, kde může být chyba. Ta horší - js…
Kurt 18.07.2006 18:14
Kurt
Jehlicky mohou byt "zatuhnute". Da se pouzit nejaka cistici kapalina (nenamacet celou hlavu!)
Jan Fiala 18.07.2006 19:04
Jan Fiala
Díky všem, zítra na to v práci kouknu. Dobrou noc
Jana 18.07.2006 21:04
Jana
Jehličkovou hlavičku čistit pouze petrolejem! Líh nebo jiná odmašťovadla jí spolehlivě zadřou a zlám… poslední
Rce 18.07.2006 22:59
Rce

Dobrý den. Přesný typ tiskárny by nebyl?
Jsou v zásadě 2 možnosti, kde může být chyba. Ta horší - jsou vadné jehličky. To lze vyřešit jen výměnou hlavy (což se většinou nevyplatí).
Ta druhá možnost je, že došlo k vyskočení "planžety" - to je tenký plíšek, který se nachází v místech, kde se páska dotýká tiskové hlavy. Samotná planžeta má za úkol držet pásku v dostatečné vzdálenosti od papíru, neboť pokud je páska v kontaktu s papírem, dochází ke vzniku vodorovných proužků na výtisku. Řešením je planžetu zatlačit mírně dolů.
To, jestli jde a závadu č. 1 nebo č. 2 bysme mohli snáze dešifrovat, pokud bysme věděli, zda tiskárna již tiskla slabě před časem, nebo tento problém vznikl náhle. - k vyskočení planžety dojde náhle, k opotřebení jehel postupně.
Pokud došlo k manipulaci s tisk. hlavou, mohl by být problém ještě jinde, ale to není z dotazu patrné.

bysme => bychom (host) (Kurt)

Jehličkovou hlavičku čistit pouze petrolejem! Líh nebo jiná odmašťovadla jí spolehlivě zadřou a zlámou se jehličky - jakož i nevhodná nebo amatérsky máčená páska (do razítkové barvy - páska jehličky "maže").
U STAR tiskáren bývá někdy problém, že kazeta nedosedne až dolů - zkontrolovat, jestli páska překrývá celou hlavičku. Není-li kazeta dosedlá, otáčet čudlíky pro posun pásky, až si sende. Též bývá prdlá pružinka na takovém caplíku, který drží kazety ve správné poloze. Jestli nic z toho nepomůže, jsou spálené spínací tranzistory.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru