Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chyba na kazetě Mini DV

S kamerou jsem si pořídil záznam domácího videa a když jsem nahrávku přenášel do PC tak jsem zjistil že na některých místech se na nahrávce objevují takové vodorovné pruhy, kazeta je Mini DV pamětová a chtěl bych se prosím zeptat jestli chyba je v poškozené pásce i když je cca asi jen 3x přehrávaná (Panasonic) nebo může být chyba v softwaru,používam na převod Pinnacle studio v.9.4 U jiných nahrávek jsem zatím tento jev doposud nezaznamenal,jen jsem Pinnacle studio upgradoval z verze 9.0 na verzi 9.4 a udělalo to poprvé.Děkuji předem za názor.

Předmět Autor Datum
Udelej jednoduchou zkousku - inkriminovana mista zkus nagrabovat znova - pokud se chyby objevi, je p…
Charlie 10.02.2006 10:14
Charlie
Otázka je, jakého jsou ty pruhy charakteru. Těžko si představit, že by se u digitálního záznamu poru…
anarchist 10.02.2006 13:37
anarchist
Tak si dovolím taky se svojí troškou do mlýna... Vodorovné pruhy na miniDV kazetě mohou být (kromě j… poslední
Ji 11.02.2006 02:47
Ji

Udelej jednoduchou zkousku - inkriminovana mista zkus nagrabovat znova - pokud se chyby objevi, je problem v kazete. Pripadne zkus na grabovani pouzivat WinDV (www.mourek.cz), pouzivaji ho i profici. Pinnacle opravdu neni vubec dobry SW, ale tohle bych mu asi na triko nehazel. Podivej se taky na forum.grafika.cz , tam se stejny problem resil, ale uz je to nejakou dobu tak budes muset mit trpelivost pri hledani.

Otázka je, jakého jsou ty pruhy charakteru. Těžko si představit, že by se u digitálního záznamu porušená páska projevila vodorovným pruhem v obraze. Zkrátka chtělo by to vidět screen toho inkriminovaného místa. Mimochodem, při přehrání na kameře či připojené TV to tam je taky?

Tak si dovolím taky se svojí troškou do mlýna...
Vodorovné pruhy na miniDV kazetě mohou být (kromě jiného)prvním příznakem ušpiněné hlavy v kameře. Nejdříve jsou vodorovné pruhy, později se objeví na displeji hláška, že je zapotřebí vyčistit hlavy pomocí čistící kazety. Ale pozor, domácké použití čistící kazety nedoporučuji, stačí trochu a zničí se hlava. Není problém nechat odborně vyčistit v servisu.
Na SW nedostatečnost to nevidím. Páskou by to být mohlo, nutno vyzkoušet jak popsáno v jiných příspěvcích.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru