Předmět Autor Datum
Zdravím, s tonerem alza jsem udělal právě velmi špatnou zkušenost. Poté, co před několika dny dorazi…
Suczker 27.12.2011 18:57
Suczker
Dobrý den, mám stejnou zkušenost, černý alternativní toner do HP od Alza, asi 2 týdny tisknul bez p…
mončičák77 17.12.2012 09:59
mončičák77
V pripade tonerov od alzy mam spatne skusenosti ale v pripade reklamace na alze len dobre skusenosti…
Mlocik97 02.03.2016 22:05
Mlocik97
ta cena je na recyklát nějak proklatě vysoká! Za sebe můžu doporučit alternativní spotřebák od Xero…
touchwood 27.12.2011 19:18
touchwood
Recyklované tonery Xerox zatím vždy bez problémů.
Suczker 06.01.2012 23:06
Suczker
Jendoznačně palec dolů
Los Hoblos 26.01.2012 10:32
Los Hoblos
Ak uz chce niekto repas tak sa snazim vyhnut lacnym znackam a dodavam XEROXy. Inak som silny zastana…
fleg 17.12.2012 11:43
fleg
Během 3 posledních let jsem koupil ALZA náhradu třikrát. Poprvé jsem byl spokojen. Podruhé byl tisk…
jirkaptr 21.03.2015 17:42
jirkaptr
Toner ALZA v žádném případě nebrat ! Kdysi jsem si ho koupil do Brotheru a asi po dvou týdnech tiskn…
antibalda 21.03.2015 18:13
antibalda
tonery neber z alzy radeji nejaky obchod co se primo zabyva tonery. :)
Tom22 28.02.2016 22:41
Tom22
Další kretén! A datum ti nic neříká?? 2011!!
jezekhifi 28.02.2016 22:44
jezekhifi
Negativní reklamy není nikdy dost! :-D A k původnímu tématu: kdysi jsem také o tonerech z ALZY uvaž…
jege 28.02.2016 22:53
jege
Bezvadní rádcové. Když se někdo ptá, tak "hledej pitomče ve starých odpovědích" a jestliže někdo naj…
Rce 28.02.2016 22:55
Rce
Tady jde spíše o tom, že odpovídat na rok staré dotazy je dost nelogické a málo smysluplné, protože…
jege 28.02.2016 23:14
jege
To samozřejmě souhlasím, avšak nadat hned uživateli do kreténa není zrovna profesionální. A takových…
Rce 28.02.2016 23:40
Rce
S tonery z ALZY nemám zkušenosti, ale mám zkušenosti s tonery ABEL. Ve firmě (u nás) se používá asi…
Deadfrey 03.03.2016 10:18
Deadfrey
Jednou jsem je vyzkoušel a nijak mě neohromily. Bylo poznat že vytištěné nevypadají moc dobře a delš…
Matějfff 24.10.2016 20:50
Matějfff
Fungují celkem v pohodě, ale většina tonerů je předražená. Tonery nakupujeme u www.naplnka.cz a jsme…
FilipZ 25.10.2016 09:34
FilipZ
koukám Filipe, že z tvé IP adresy se opakovaně radí téměř výlučně web naplnka.cz ;-)
touchwood 25.10.2016 11:53
touchwood
Aspoň víte, kam poslat fakturu za poskytovanou reklamu...
Moas 25.10.2016 13:35
Moas
XD
Mlocik97 25.10.2016 13:42
Mlocik97
Kde kupujete kvalitní tonery? za co nejlepší ceny?
Kuba2263 15.03.2017 16:36
Kuba2263
Pokud hledáš levné a kvalitní tonery, tak se mrkni sem www.swisstoner.cz, já tam beru toneru na celo…
Tomisiano 19.03.2017 09:48
Tomisiano
Nejsou nějaké tragické, ale nic extra a cena je dost vysoká. Taky jsem se dal jednou nebo dvakrát zl…
jege 19.03.2017 11:02
jege
Tak dík objednal jsem od swisstoneru :-) poslední
Kuba2263 21.03.2017 17:14
Kuba2263

Zdravím, s tonerem alza jsem udělal právě velmi špatnou zkušenost. Poté, co před několika dny dorazil poštou, jsem ho strčil do tiskárny a zjistil, že prostě tiskne s černými pruhy a fleky. Zřejmě opotřebovaný optický válec. Myslel jsem, že prodejce toner vymění. Chyba lávky, hned jsem považován za gaunera, co je chce ošidit a normálně 30-denní lhůta na vyřízení reklamace. Že v tom mám peníze a potřebuju tisknout, je nezajmalo.

Opravdu kvalitní přístup k zákazníkovi. Tonery alza po této zkušenosti rozhodně nedoporučuji.

Dobrý den,

mám stejnou zkušenost, černý alternativní toner do HP od Alza, asi 2 týdny tisknul bez problémů, pak začal vynechávat barvu a tiskl světle šesě, nepomohlo čištění tiskárny, nic a přitom tiskárna hlásila že zbývá přes 50%! Půjdu ho reklamovat a jsem zvědavá.. Jinak používám také zmiňovaný alternativní XEROX do HP a jsem spokojená.

Monika

Ak uz chce niekto repas tak sa snazim vyhnut lacnym znackam a dodavam XEROXy. Inak som silny zastanaca originalov, zrovna vcera som riesil stav, ze MFP tlaci najprv 5-6 stran cele cierne az postupne sa zacne vycistovat a snad 10 strana je uz bez flakov. Vysledok niekolkkomesacneho pouzivania repasovaneho toneru.

Během 3 posledních let jsem koupil ALZA náhradu třikrát. Poprvé jsem byl spokojen.
Podruhé byl tisk poněkud slabý a mazal se. Horký výtisk smrděl dehtem. Říkal jsem si "inu je to náhražka a není každý den posvícení". Toner vydržel o 5-10% méně, než byla uváděná kapacita, což při snížené hustotě tisku také není úplně v pořádku.
Třetí toner měl hned po vybalení z neporušené krabice a hermeticky zavařeného obalu zlomenou packu na boku, která to vše drží pohromadě. Tedy toner byl od prvopočátku nepoužitelný kus, tak jsem běžel do ALZy. Tam se mi vysmáli - "Jó pane, kdoví co jste s tím dělal. Tak my to tedy pošleme dodavateli k posouzení...". Máme na to 30 dní. V papíru o reklamaci jsem se ale dočetl, že "posuzující" dodavatel žádný časový limit nemá stanoven. Zajímavé tu je, že dodavatelem je sama ALZA - podle názvu toneru i podle pidižvíka na krabici. To vše za cenu, která je až o 100% vyšší, než je cena jiných srovnatelných náhrad.

Takže jsem skončil s Alzáckými tonery a možná i s Alzou.

Toner ALZA v žádném případě nebrat !
Kdysi jsem si ho koupil do Brotheru a asi po dvou týdnech tisknutí tímto tonerem jsem byl tak nasraný, že jsem ho vyrval z tiskárny a z druhého patra vyhodil ven na ulici, samozřejmně se rozsekal, smetl jsem to na hromádku, vyfotil a poslal do ALZY se slovy : "Děkuji za velmi kvalitní alternativní toner."

Ještě k tomu, čím mě toner nasral - jak už někdo psal nahoře, toner po vybalení z krabice tak jako divně smrděl, což už mi od začátku docela vadilo, protože tiskárnu mám v pokoji, kde spím. Po nainstalování toneru do tiskárny, tiskárna dlouho zkoumala vložený toner, ale pak ho vzala. Když jsem s tonerem začal tisknout, tak to dělalo fleky a čáry náhodně na papíře navíc toner se z papíru sypal, prostě tam nedržel. Tak jsem to zahodil, koupil nějakou náhražku z Číny asi za 200Kč a už na to tisknu cca 5 měsícem a úplně v pohodě.

Takže - tonery z ALZY NEBRAT. Pokud mohu doporučit, tak ALZE se celkově vyhýbat, jednak kvůli vysoké ceně, ale hlavě kvůli tomu zelenýmu kreténovi !!!

Negativní reklamy není nikdy dost! :-D

A k původnímu tématu: kdysi jsem také o tonerech z ALZY uvažoval, ale našel jsem na Internetu tolik špatných ohlasů, že jsem nakonec do toho nešel. Velice dobré zkušenosti mám s alternativními tonery od Xeroxu, které třeba má HP pokládá za originální. Jen jednou jsem koupil toner od Swiss toneru, tiskárna jej dlouze zkoumala a pak zahlásila, že je to neoriginální materiál a požadovala výslovné potvrzení, že jej má použít.

Bezvadní rádcové. Když se někdo ptá, tak "hledej pitomče ve starých odpovědích" a jestliže někdo najde starou odpověď, tak je kretén. Halt tady se stává z rad jen předvádění, jak rádci pionýrských skupin dovedou bezvadně ve štědrých dávkách nadávat uživatelům. Skvělá práce.
IMHO vše jde říci slušně. Lidem nadává jen blbec. Občan by se domníval, že certifikovaní "rádcové" mají jít příkladem chování.

Tady jde spíše o tom, že odpovídat na rok staré dotazy je dost nelogické a málo smysluplné, protože tázající již dávno problém vyřešil. Něco jiného je přidání podobného dotazu do staršího vlákna, tam to má často větší smysl než zakládat vlákno nové.

Ohledně zbytku příspěvku týkajícího se nadávání naprosto souhlasím!

To samozřejmě souhlasím, avšak nadat hned uživateli do kreténa není zrovna profesionální. A takových rádců-specialistů na nadávání bych mohl určit i více. Jmenovat je nebudu, kdo to tu trochu sleduje, je mu jasné, kdo nejvíce v nadávání vyniká.

S tonery z ALZY nemám zkušenosti, ale mám zkušenosti s tonery ABEL. Ve firmě (u nás) se používá asi 90% tonerů od ABELu, používáme to pro tiskárny Dell a HP.
Jejich toner je kvalitní, ale občas se stane že dojde nějaký zmetek (opravdu málokdy), avšak jsou ochotní ho reklamovat/vyměnit.

Jednou jsem je vyzkoušel a nijak mě neohromily. Bylo poznat že vytištěné nevypadají moc dobře a delším používáním bych se možná bál i o svoji tiskárnu.. Pokud hledáš levnou alternativu, tak zkus třeba tyhle ty používám já a jsem s nima spokojený. V porovnání z Alza kvalitou je to někde úplně jinde.

Nejsou nějaké tragické, ale nic extra a cena je dost vysoká. Taky jsem se dal jednou nebo dvakrát zlákat a dost nepříjemně mě překvapilo, že HP multifunkce dost dlouho "přežvykovala" a pak zahlásila neoriginální kazetu a chtěla výslovně potvrdit, že ji má použít. To se mi u alternativních Xeroxů nikdy nestalo. Zbytek byl klasický alternativní - nový toner tiskl v pořádku, po cca 2/3 začal špinit papír a po cca 3/4 jsem ji musel vyměnit, jelikož slušná kvalita tisku byla již dále neudržitelná.

Nyní beru na www.kvalitni-tonery.cz, stejný neoriginální toner se klasickou kvalitou jako u jiných, ale na moji tiskárnu podstatně levnější než Xerox nebo Swisstoner. Prodejní balení nic moc, Xerox i Swisstoner byl zabalen podstatně lépe, ale na funkčnost to žádný vliv nemělo. Zajímavé je, černý toner od kvalitni-tonery.cz mi i nadále hlásí NonOriginal, ale barevný toner od stejné firmy se hlásí jako Original. Jestli je to tím, že černá barva se trvale přepnula na NonOriginal při použití Swisstoneru a u barevného jsem používal jenom HP, Xerox a nyní kvatlitni-tonery.cz, netuším.

Zpět do poradny Nahoru