Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký je nejlepší antivirový program?

Ahoj, poradíte mi prosím, jaký je podle vás nejlepší antivirový program pro běžné domácí použití do notebooku??? Pokud by to bylo možné tak nejlepší neplacený, ale chtěl bych vědět i váš názor na placené. Děkuji

Předmět Autor Datum
Microsoft Security Essentials - zdarma, minimálně zatěžuje PC, (ne)účinný jako všechny ostatní antiv…
shark.jd 17.11.2012 12:09
shark.jd
Jak uz bylo receno Microsoft Security Essentials staci, ono uprimne nemusi byt zadny, ale clovek si…
RedMaX 17.11.2012 12:18
RedMaX
Neprivilegovaný účet.
mif 17.11.2012 12:18
mif
Když jste se zmínili o Kasperkym, tak je už lepší asi nejznámější antivir ESET. Já teď jenom nevim,…
stepouch 20.11.2012 19:23
stepouch
ESET neznam, nikdy jsem s nim nepracoval, aktualizace databaze antiviru maji samozrejme i antiviry z…
RedMaX 20.11.2012 20:51
RedMaX
Eset ma svoje ERAS (Eset remote administration server) a musim povedat, ze by som si bez neho nevede…
fleg 21.11.2012 13:50
fleg
automatickou aktualizaci databáze mají všechny normální free av, jinak by to ani nebyl antivir. použ…
lední brtník 21.11.2012 13:39
lední brtník
Az budes chtit zase mluvit do neceho, o cem nic nevis, tak priste aspon pouzij internet a vyhledej s…
Radek 21.11.2012 19:27
Radek
radku definuj filozoficky slovo lepší. podle mého ti prdel může zachránit jen zdravý úsudek. ne klie…
kmochna 21.11.2012 19:48
kmochna
já vůbec nejsem proti použití nějakého av, klidně. jen to není všespásné řešení.
kmochna 21.11.2012 19:50
kmochna
Radku vacsinou kritizujes ludi, co tu nejak ujdu, ale teraz si usiel ty a dost vyznamne. Nie si zdal… poslední
fleg 21.11.2012 20:05
fleg

Jak uz bylo receno Microsoft Security Essentials staci, ono uprimne nemusi byt zadny, ale clovek si rika co kdyby a neco si radeji nainstaluje. Jinak Avira Free taky dobra, akorat obcas vyskoci okno z nabidkou na zakoupeni "profi" verze. Tech antiviru, ktere jsou pro domaci ucely pouzitelne je vic, dalsi treba Avast, ... - hlavne je zbytecne za to platit. Dobry profi antivir je Kaspersky, je placeny, ale treba virovy skener (viry to hleda, ale neodstranuje) maji zadarmo, takze kdyz mam podezreni na zavirovane PC, tak to projizdim tim.

Když jste se zmínili o Kasperkym, tak je už lepší asi nejznámější antivir ESET. Já teď jenom nevim, jestli si ho mám koupit, nebo "lítat" přez ty trial verze. Placené antiviry mají podle mě jednu, celkem důležitou výhodu, aktualizace databáze virů a ostatních potvůrek. Třeba teď mě eset aktualizuje automaticky aktualizaci. Navíc je levnější než kaspersky a teď mají licenci na 3 roky.

ESET neznam, nikdy jsem s nim nepracoval, aktualizace databaze antiviru maji samozrejme i antiviry zadarmo, nektere neaktualizuji automaticky, nektere ano, ale nevidel bych problem ani v tech rucnich aktualizacich.
Kaspersky je zajimavy pro firemni ucely z toho duvodu, ze ma vychytavky jako jsou servrove verze (treba na kontrolu posty), admin/user sprava atd., ale predpokladam, ze ESET to bude mit taky.

Eset ma svoje ERAS (Eset remote administration server) a musim povedat, ze by som si bez neho nevedel predstavit managment vacsich sieti. Spravovat siete o desiatkach kusov pc sa inak ako centralne ani neda
Odporucam vyskusat, je zdarma k BE licenciam, ktore sa predavaju pri 4ks pc a viac.

Az budes chtit zase mluvit do neceho, o cem nic nevis, tak priste aspon pouzij internet a vyhledej si ceny, protoze lzes.
Za prvni Kaspersky je levnejsi, nez NOD(ESET) a to jak obycejny AV, tak i cely balik. Mimochodem balik Esetu se neda s balikem od Kasperskyho vubec srovnavat. Kaspersky ma mnohem vic funkci a taky moznosti nastaveni. Druha tvoje lez je to, ze i AV zdarma, se pravidelne aktualizuji a treti lez je to, ze ESET je lepsi, nez Kaspersky. To uz davno neni pravda a na dnesni hrozby je mnohem lepsi Kaspersky, jak ti potvrdi kazdy, kdo se timto jen trochu zabyva. Nodovi ujel vlak a zije ze slavy, ktera mu patrila pred nekolika rokama.

Dole mas ceny hned z prniho webu, kterej me napadl. www.sw.cz

radku definuj filozoficky slovo lepší. podle mého ti prdel může zachránit jen zdravý úsudek. ne klientská aplikace (z pohledu systému), která využívá standardní vstupy, přesně jako vir, který standardní vstupy nemusí použít.

Radku vacsinou kritizujes ludi, co tu nejak ujdu, ale teraz si usiel ty a dost vyznamne.
Nie si zdaleka taky odbornik, aby si mohol tvrdit to co tvrdis a navyse kusok trepes uz v samom principe.
Kaspersky ma omnoh viacej nastaveni? Akych? Co konkretne ma Kaspersky co nema NOD a naopak? A ake vlastne nastavenia potrebujes, aby si prehlasil, ze antivir je lepsi?
AV zdarma sa naozaj pravidelne aktualizuju, klasicke priapdy su home verize AVG, Awastu alebo Avira s jej reklamnymi banermi. Antivir co sa pravidelne neaktualizuje je neucinny, takze si to nikto z vyrobcov nedovoli.
To, ze je na dnesne horzby lepsi Kaspersky je tiez cisty zvast, pamatam si tusim 2 testy, kde v celkovom hodnoteni predbehol Kaspersky NOD, ale oba skoncili vzdy ako nadpriemerne antiviry.
NOD bol a ciastocne je silny v 2 veciach. prva vec je heuristika, kde porazal superov o hlavu a druha su falosne poplachy, na ktorych casto pohoreli v minulosti AVG a Awast. Tretia vec bola zataz na PC, ale ta je uz dnes passe, masiny su uz dostaone silne aj na nechvalne znamy NIS. Mimochodm jedna z fam, ze NOD je zly vznikla prave preto, ze ludia sirili blud, ze si po NODe instalovali dalsi antivir a ten nasiel v PC virusy. Ze slo o falosne poplachy uz ich akosik nezaujimalo.
Takze suma sumarum je NOD stale jeden z najlepsich anitivirov na trhu, co sa tyka vacsich sieti u mna jasna jednotka vdaka manazmentu.
Jedine s cim s tebou suhlasim je, ze NOD uz zdaleka tak nevytrcva z davu ako kedysi a ze ich security balik je jemne povedane nie moc vydareny prvok (zakaznikom predavam vyhradne antivir, nie komplexny balik).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru