Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Restart počítače při načítání win XP

Dobrý den, ahoj všem. Nedávno jsem o kamaráda koupil PC (už je použitý) ale byl bez funkčních windowsů tak jsem se pokusil nainstalovat nové win XP Professional. Bohužel při instalaci nastala nějaká chyba a byla ukončena. Tak jsem vyndal HDD a v jiném počítači nainstaloval windowsy, a opět ho vrátil. Při načítání opreačníhoo systému se ale PC vždy restartoval tak jsem vzal jiný HDD na kterém byli nainstalovány 100% funkční windovsy a opět stejný chyba. U zdroje jsem si na 95% jistý že je v pořádku takže jediné v čem by podle mě mohla být chyba je základní deska. Myslíte že by její výměna pomohla ? Popřípadě máte s tímto problémem nějaké zkušenosti ? Všem díky za jakoukoli odpověď.

Předmět Autor Datum
Nelze přesouvat disk s nainstalovaným systémem z jednoho PC do druhého.
miroslav 17.01.2013 17:27
miroslav
Moje chyba. O tom jsem neslyšel, ale pokud se nepletu už jsem to párkrát dělal a všechno bylo OK.
Novaceg1 17.01.2013 17:31
Novaceg1
To jsi měl tedy štestí, že počítače asi měly podobný hardware.
JoPe 17.01.2013 17:33
JoPe
Vyjímky potvrzují pravidlo,Win si doinstalují generické ovladače a může to nějak fungovat.
miroslav 17.01.2013 18:02
miroslav
Jde,ale obě desky musí mít obdobný chipset
reifik 17.01.2013 18:36
reifik
Je možné že se to projevuje restartováním počítače při načítání win (i v nouzovém režimu).
Novaceg1 17.01.2013 18:35
Novaceg1
Ahoj. Nedávno jsem si pořídil PC (už použitý), bez win. Tak jsem začal instalovat win XP professiona… poslední
RedMaX 18.01.2013 16:34
RedMaX

Ahoj. Nedávno jsem si pořídil PC (už použitý), bez win. Tak jsem začal instalovat win XP professional ale oběvila se nějaká chyba a instalace byla ukončena tak jsem to zkusil znovu a asi na 10 pokus se mi OS povedlo nainstalovat. Buhužel však se počítač v 80% při načítání win restaruje, nebo se oběví obrazovka "vítejte" a dál nic (tuším že někdy se PC restertoval i v BIOSu). A když už se dostanu do windowsů tak jsou na ploše nějaké barevné tečky které by tam vůbec neměly patřit. Zkoušel jsem vyměnit CPU, RAMky, grafickou katru i jiný HDD nic nepomohlo zdroj je téměř nový takže předpokládám že je na vině základní deska. Myslíte že její výměna pomůže ? Předem díky za odpověď.
P.S. restart při chybě jsem zkoušel zakázat ale oběvla se modrá obrazovka kde bylo něco o tom že win byl ukončen aby nedošlo k poškození HW.

takze jsi teda uz zanechal experimentu se snahou nacist OS nainstalovany v jinem PC?

to ze je novy zdroj nic neznamena, kdyz si ostatni menil, tak je to proste deska nebo zdroj, ozkousej oboji, zdroj si od kamarada pujcis snazeji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru