Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Spustenie hry pod uzivatelskym uctom

Prijemny vecer zelam,

uz som presiel niekolko stranok google, aj tu v poradni, nic mi vsak nepomohlo s tak jednoduchou hrou ako je Sims (este prve vydanie). Instaloval som to ako admin (ako user sa neda). Pod adminom bezi v pohode, pod userom vypise, ze nie je dostatok miesta na disku, alebo nedostatok pamate, co je totalny blud, kedze na C ma este 19 GB volneho a operacna pamat 2GB je vytazena asi tak na 15-20% (a ako pisem, pod adminom s tym nema problem). Ak ju nainstalujem mimo C:\program files (povedzme na D), tak ju ako user po par chybovych hlaskach spustim, ale len v nejakom demo mode, alebo co, pretoze nedokaze ulozit stav.
Kedze je instalovane kvoli detom, nechcem to stale spustat cez run as. OS mam WinXP prof. Este dodam, ze to, co som tu cital o zmene nastaveni na karte zabezpecenie, som akosi nemohol realizovat, kedze sa mi taka neobjavuje (len zdielanie), takze neviem ako udelit opravnenie dotycnej zlozke.
Dakujem vopred za odpoved a za to, ze ma hned neukamenujete;-)

Předmět Autor Datum
zkus povolit zápis do jejího adresáře v program files pro skupinu "Users" kdyby nestačilo, tak nejsp…
lední brtník 31.03.2008 20:59
lední brtník
Problem je v tom, ze nemam to kde povolit. Ak kliknem na adresar, vlastnosti, nezobrazi sa mi zabezp…
duros 01.04.2008 07:39
duros
zruš zjednodušené sdílení souborů. Pokud máš XP home, musíš do nouzového režimu (anebo doinstalovat…
touchwood 01.04.2008 09:13
touchwood
Ve vlastnostech zástupce zaškrtnout "Spustit s použitím jiných pověření" nestačí?
karel 31.03.2008 21:02
karel
Nie. To vyvolava run as a to nechcem, aby sa decka prihlasovali pod adminom. Pod user uctom sa spust…
duros 01.04.2008 07:42
duros
Zkus to nainstalovat do jiné složky než do Program files, tam mají uživatelské profily omezený příst…
Prasak 31.03.2008 21:06
Prasak
To nepomohlo tiez. Pre zmenu hra isla spustit, ale nedala sa ulozit v ziadnom momente a nereagovala…
duros 01.04.2008 07:43
duros
Musíš prostě zajistit, aby měl účet pod kterým to spouštíš schopnost zapsat kamkoliv, kam hra zapisu…
Vladimir 01.04.2008 13:44
Vladimir
Jooo stejne se chova i warcraft .. (kdyz se pripojuje na Bnet a chce si overit aktualnost verze) ---…
MKc f praci 01.04.2008 15:21
MKc f praci
Takze, vyskusal som uplne vsetko, okrem zasahov do registrov. Nove zistenie: na user ucte sa po inst…
duros 01.04.2008 18:35
duros
Prosimta ked mas XP pro, ako pises v otazke, tak si zrus zjednodusene zdielanie suborov (tento pocit…
MM.. 01.04.2008 20:42
MM..
To som urobil, ako som pisal vyssie. Jedine co som nemenil, su registry. V tom sa prilis nevyznam. P…
duros 02.04.2008 06:31
duros
Treba najprv skusit nastavit plne prava pre toho usera pre zlozku s hrou, a v registroch pre vetvu s…
MM.. 02.04.2008 13:40
MM..
Takze vyriesene je to nasledovne: instal na D, predtym este na D skopirovane subory z CD /to medium… poslední
duros 02.04.2008 20:28
duros

zkus povolit zápis do jejího adresáře v program files pro skupinu "Users"
kdyby nestačilo, tak nejspíš ještě v registrech, větev hlm\software\výrobce_sims ... registry taky umí práva ke klíčům

oni si ti programátoři 10 let nevšimli, že windows mají být víceuživatelský systém

Nie. To vyvolava run as a to nechcem, aby sa decka prihlasovali pod adminom. Pod user uctom sa spustit neda. Zistil som vsak cosi ine: ked sa objavi ta hlaska, ze nema dostatok priestoru alebo pamate a kliknem na opticku mechaniku, kde je vlozene CD s hrou, s hrozou zistujem, ze nic neukazuje - 0 b a disk sa neda otvorit. Ani ziadny iny disk! Uz som zufaly...

Takze, vyskusal som uplne vsetko, okrem zasahov do registrov. Nove zistenie: na user ucte sa po instalacii tvari opticka mechanika, ze v nej nie je ziadne medium (potrebne ku hre) a potom nedokaze az do restartu nacitat ziadne ine medium. Preto som /v domneni zavady mechaniky/ nainstaloval Alcohol 120%, vypalil ISO, nacital, odinstaloval povodnu hru a chcel instalovat z virtualnej - ukazalo...a vyhodilo mi, ze nic nie je vo virtualnej mechanike a nasledovala hlaska, ku ktorej som si hned vyvolal napovedu, ale som z toho celeho jelen...:-/
Screenshot je tu:
[http://img166.imageshack.us/img166/9247/hlaskaxd0.j pg]

Prosimta ked mas XP pro, ako pises v otazke, tak si zrus zjednodusene zdielanie suborov (tento pocitac - v menu kde su moznosti zlozky) a potom mozes nastavit zlozkam a snad aj vetvam registry prava komu chces a ake chces. Uz to bolo napisane vyssie, nechapem ze co este riesis.

MS alebo deBilla Gatesa alebo koho to napadlo by mal niekto poriadne nakopat do prdele alebo niekam inam, za ten "super" napad so "zjednodusenym zdielanim". Najlepsie by bolo keby tych debilov v MS co take veci vymyslaju rovno odstrelili.

Treba najprv skusit nastavit plne prava pre toho usera pre zlozku s hrou, a v registroch pre vetvu s hrou (v HKLM-software-autor hry-hra). Ak to nepomoze tak sa treba zaoberat ze co padne na hubu, je mozne ze pod userom padne na hubu nejaka ochrana CD, ak to je original CD s nejakou ochranou, ono to je tiez kvoli nejakym obmedzeniam usera, problem je len zistit kvoli ktorym :) Nedavno (pred tyzdnom?) tu bol thread ze "som pirat z donutenia" alebo nieco take, kde islo tiez o to ze nejaka ochrana hry vo Vistach padne na hubu, mozno je to ten isty pripad. Jednoduchsie je v takom pripade asi pouzit prepalene CD bez ochrany a crack, licenciu mas takze to nebude nelegalne pouzivanie SW :)

P.S. no a skus ist ako ti to pise v tom okne do ovl.panely - system - upresnit - vykon - nastavenie, karta zabranenie spustania dat, a skus to deaktivovat. Ak padne ta ochtrana hry na hubu kvoli tomu, tak deaktivacia pomoze.
Pisal si ale predtym ze hra ide (ak ju nainstalujes do inej zlozky), ale len ze nevies ulozit pozicie hry apod - to je ale potom len problem opravneni zlozky na disku, zlozky do ktorej chce hra ulozit tie pozicie (nepytaj sa ma kde to chce ulozit, odsleduj si to napr. pod adminom ze kam hra uklada pozicie).

P.S.2. a je mozne ze tam uz mas nejake viry alebo rootkity alebo nekorektny SW a sa to vsetko mlati - mozno preto ti vypisuje ze prieskumnik padol na hubu. To by som ale neriesil, ser na prieskumnika, prieskumnik nikdy poriadne nefungoval a ani fungovat nikdy nebude dokial ho bude robit MS. Ak hra ide ale nejde len ulozit pozicia tak zisti kam uklada pozicie a nastav opravnenia. Nic ine neries.

Takze vyriesene je to nasledovne: instal na D, predtym este na D skopirovane subory z CD /to medium totiz po instalacii blblo a niekedy sa nevedelo nacitat...ci to je sposobene tym, ze po instalacii sa v adresari instalovanej hry objavil subor Clokspl.exe neviem/. Instalacia isla zo skopirovanych suborov. Po instalacii som na D priradil userovi prava na tuto zlozku, pretoze program si data z hry ukladal do zlozky, kde bol instalovany. Po tomto ukone fachci uplne vsetko bez problemov;-)

Vsetkym vam velmi dakujem, ze ste mali so mnou zlate nervy, ale ja som rad, ze som sa zase nieco naucil;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru