Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IRQL_Less_or_more

Dobrý den.Mám problém s PC,už od zakoupenískáče modrá smrt,už několikrát jsem kvůli tomu reinstaloval Win a stahoval nejnovější Ovladače... a stále nic stále vyskakuje modrá obrazovka "IRQL_less_or_more"...nejvíce to vyskakuje při hraní hry(warcraft 3,tu už jsem také kvůli tomu několikrát reinstalovaů), ale několikrát už vyskočila, když jsem brouzdal po netu a poslouchal přez Windows Media Player... neni nějak možné že WMP mi to vyhazuje ?? ... memTest mi nevyhazuje žádný error ... prosím co s tím mám dělat ??:'(

Předmět Autor Datum
a co je v tom počítači ? kdyby to bylo s agp tak byhc zkusil snížit rychlost fsb
MM_tank 03.06.2008 12:36
MM_tank
není to spíše "IRQ less or equal" ?
touchwood 03.06.2008 12:37
touchwood
IRQ less or more :)) S opisovanim hlasok je to cim dalej tym lepsie :)) Pise ti to IRQL_NOT_LESS_OR_…
MM.. 03.06.2008 13:14
MM..
ano je to equal ... stahnul jsem si nejnovější ovladače a nyní se to pro změ zasekce zvuk se sekne ,…
PaTTa 03.06.2008 13:54
PaTTa
máš vůbec nainstalovaný ovladač chipsetu?
lední brtník 03.06.2008 14:09
lední brtník
Stiahni si program "everest home", ten ti napise aku mas zakl.dosku a graficku kartu, zistis si ake…
MM.. 03.06.2008 14:30
MM..
Doporucuju sisoft sandra. Ta je vyvijena a free. Everest uz neni ve free verzi a posledni volna je u…
JR_Ewing 03.06.2008 14:37
JR_Ewing
To je pekne ale sandra mi minuly rok na viacerych MB pod WinXP SP2 pri spustani tak zamrzla ze to sn…
MM.. 03.06.2008 14:41
MM..
Nu taq everest mam :-) podle nej jsem ty ovladace hledal ... základní deska : Intel Lemont dp965lt a…
PaTTa 03.06.2008 18:08
PaTTa
ovladač na grafiku je : 175.16_geforce_winxp_32bit_international_whql ...
PaTTa 03.06.2008 18:10
PaTTa
"Este neco?" - uz som ti pisal dalsie veci uplne na zaciatku. Tak este to :-) Napr. otestuj RAM to b…
MM.. 03.06.2008 19:03
MM..
Souhlas MM.. Drtivá většina modrých smrtí (tedy na těch PC co mi prošly rukama) byla zapříčiněna vad… poslední
mia 03.06.2008 22:04
mia

IRQ less or more :)) S opisovanim hlasok je to cim dalej tym lepsie :))
Pise ti to IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, ano? Tak si to daj do vyhladavania.
Problem su bud ovladace (nainstalit najnovsie z webu vyrobcu dosky a z webu vyrobcu grafiky, poodpajat nepotrebne USB zariadenia (modemy apod)) alebo pravdepodobny je aj problem s RAM (je to pretaktovane alebo vadny RAM modul alebo BIOS nastavil automaticky prilis nizke napatie, otestovat pomocou bootCD z www.goldmemory.cz, skontrolovat presny typ RAM (napr. pomocou everest home) a na webe vyrobcu pozret ake ma mat napatie a skontrolovat v BIOSe ake je nastavene)

P.S. a dobre je napisat aj kde ta chyba nastala, na modrej obrazovke to zvykne napisat (po tych cislach, napr. tam vypise nejaky .sys alebo .dll apod)
... moze to byt aj iny HW problem ale to co som pisal vyssie je najpravdepodobnejsie.

ano je to equal ... stahnul jsem si nejnovější ovladače a nyní se to pro změ zasekce zvuk se sekne , obrazovka se zasekne a nahore se udelali jakesi barevne ctverecky bo co to je ... a musim PC resetovat ... a po tech cislickach na te modre obrazovce nic nebylo jen že byl zahájen výpis fyzické pameti Ram ... jinak moc děkuji

Stiahni si program "everest home", ten ti napise aku mas zakl.dosku a graficku kartu, zistis si ake presne mas Windows (je to napisane v ovl.panely - system) a podla toho si treba stiahnut ovladace a nainstalovat. (ak nevies odkial tak napises sem potrebne info o HW)
A ked si nieco instaloval tak napises co si instaloval, napr. "instaloval som force ware verziu 324.50 z www.nvidia.com /tam_a_tam a potom mi to robi to a to. Predtym som instaloval to a to z instalacneho CD toho a toho" To je tak tazke ?

P.S. skontroluj ze grafika ma zapojeny dodatocny napajaci konektor... Skontrolovat aj BIOS ci to nie je pretaktovane, atd, uz som to pisal...

Doporucuju sisoft sandra. Ta je vyvijena a free. Everest uz neni ve free verzi a posledni volna je uz dost stara, aby se dal everest prohlasit za neverohodny.

To je pekne ale sandra mi minuly rok na viacerych MB pod WinXP SP2 pri spustani tak zamrzla ze to snad neslo ani poriadne vypnut tak odvtedy sandra u mna skoncila. Doporucovat ju urcite nikomu nebudem.
Na zistenie zakl.dosky Everest staci, dolezite pre dosku su DMI informacie a tie sa daju vycitat aj v MS DOSe a budu rovnake ako to co vypise najnovsia sandra :-) Jediny problem bude ak sa everest home nespusti, tak potom napise a mozme riesit inac (ale sandru nedoporucim ani keby neviem co bolo :)) IMHO je to uz smejd).

Nu taq everest mam :-) podle nej jsem ty ovladace hledal ... základní deska : Intel Lemont dp965lt a ovladače: nejdříve jsem instaloval ty z CD, co jsem dostal k PC ae to vyhazovalo modrou smrt a nyní : http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?ag r=N&ProductID=2374&DwnldID=10884&strOSs=44&OSFullNa me=Windows*%20XP%20Professional&lang=eng... OS : XP profesion SP2...a graficka karta : Ge Force 7600 GT a na tu jsem si stahnul ovladač z nvidia.com kde mi ovladač vyhodili sami stránky po skenování ... eště něco ???

"Este neco?" - uz som ti pisal dalsie veci uplne na zaciatku. Tak este to :-) Napr. otestuj RAM to bude asi HW problem. Na tych bluescreenoch ti nepise ze v com (.dll, .sys) chyba nastala? Je to stale rovnake alebo zakazdym ine? Ak zakazdym ine tak to bude najskor problem s RAM alebo je to pretaktovane apod.
Je to skladane alebo nejaky komplet PC napr. od Dell ? Mas tam dostatocne silny zdroj? V BIOSe si skusal laod defaults, save&exit? Napatie RAM je ake? Ake presne mas RAM moduly?

Souhlas MM.. Drtivá většina modrých smrtí (tedy na těch PC co mi prošly rukama) byla zapříčiněna vadným RAM modulem nebo jeho špatnou detekcí (a následně špatným nastavením hodnot) v BIOSu. Takže ANO - paměť otestovat jako první...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru