Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LNB konvertor na satelitu, nastavení stanic

Ahoj
Rád bych si na mém satelitu topfield tf 6000CR přidal nějaké zahraniční stanice. Na skylink.cz stojí, že:
Pořídíte-li si satelitní anténu se dvěma konvertory LNB, budete moci přijímat ze satelitu Astra 19,2° E bezplatně stovky dalších zahraničních televizních programů a rozhlasových stanic v mnoha jazycích.
Koukal jsem se na naši bedničku, máme jenom jeden ten LNB vstup, takže by to asi nemělo jít. Ale z toho seznamu programů který by měl fungovat jen se dvěma konvertory už nastavené nějaké stanice mám a ty normálně fungují.
Když si zkouším přidat nový např: TVP Polonina, Astra 1KR,10862 frekvence a 22000 přenosová rychlost a dělám to přes nabídku přidat satelit, tak v nabídce satelitů Astra 1KR nenajdu, a i kdybych našel tak v nabídce frekvencí 10862 nemám.
Nemáte někdo zkušenosti?
Dík
pepina

Předmět Autor Datum
Počet LNB vstupov je obecne 1. Prepínanie viacerých konvertorov rieši prepínač, prípadne máš tkz. po…
Joseph 16.08.2011 15:04
Joseph
Vidím že tomu Joseph rozumíš, ale já rozumím míň tobě. Co znamená, že v nabídce satelitů a frekvencí…
hura 16.08.2011 15:10
hura
Skylink dodává většinou programy z družice na 23,5 st východně, takže bys musel pro programy z druži…
nononot 16.08.2011 17:49
nononot
Na příjem ze dvou satelitů je nejjednodušší řešení LNB monobolock (http://www.eltasat.cz/satelitni-p… poslední
Matt Dylon 16.08.2011 18:47
Matt Dylon

Počet LNB vstupov je obecne 1. Prepínanie viacerých konvertorov rieši prepínač, prípadne máš tkz. polárny záves a motorovú jednotku na polohovanie paraboly. O riadenie prepínača alebo motorovej jednotky sa stará satelitný prímač prostredníctvom DiSEq

Ak parabola príma signál z vedlašej polohy, múže sa stať, značí, je zle nasmerovaná, prípadne značne nekvalitná, je málo smerová. Vyskytuje sa to u mini parabol /cca 40-45cm/ a u zostáv za pár korún.

Ak je signál transpondéru silný na kvalite príjmu to nepocítiš. Pocítiš to v situácii keď je silná vrstva oblačnosti. Vtedy máš pravdepodobne časté výpadky signálu.

Skylink dodává většinou programy z družice na 23,5 st východně, takže bys musel pro programy z družice na 19,2 st Astra 1KR mít na tuto družici směrovaný konvertor- buď otočením antény, nebo mít druhý konvertor- prodávají se i hotové bloky. Některé programy jsou na více družicích, takže je možné, že ten, co ho vidíš na 23,5 vysílá i na 19,2 stupních. 16.html
monoblok-pro-2-druzice

Na příjem ze dvou satelitů je nejjednodušší řešení LNB monobolock (http://www.eltasat.cz/satelitni-prijem/golden-inte rstar-gi-207-monoblock-single), tudíž si vystačíš s jedním LNB vstupem. Tady je třeba u nastavení LNB dát v nastavení DiSEqC 1.0 mini A a mini B.
Když chceš přidat novou frekvenci do tvého přístroje, tak pokud si pamatuji zajdi do menu Instalace, tam pak SAT/TP Editace a tam přidej další frekvenci. Přístroj jsem měl, ale už si nepamatuji přesný postup. Pro upřesnění se podívej do návodu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru