Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Časované bomby v produktech

Článek trochu ve stylu bulvárku, nicméně nějaký podklad tam je. Dovolím si to sem postnout v souvislosti i se zde řešenými problémy - tiskárny, kondenzátory.... Téma je trochu obnošená vesta, ale proč ho nepřipomenout.
Věrohodnost si budete muset posoudit sami..

Původní článek
http://www.ceskapozice.cz/byznys/podnikani-trhy/sa botaz-casovane-bomby-v-produktech-ktere-kupujeme
Celá studie (němčina nutná)
http://www.schwaebische.de/cms_media/module_mm/144 /72063_1_Gutachten_BT_GRUENE.pdf
"Národ sobě" německých spotřebitelů
murksmelden

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chybi tam ale zminka o zakaznicich, kteri toto umele zastaravani podporuji a chteji ho. Napriklad zn…
RedMaX 02.04.2013 16:16
RedMaX
Docela by mě zajímalo, nakolik to s těmi ověřenými značkami bude v současnosti pravdivé. Mimo elektr…
Zarniwúp 02.04.2013 16:53
Zarniwúp
Tak tak, dělají to všichni.
touchwood 02.04.2013 21:40
touchwood
Kdysi jsem někde něco četl, nějakej chlápek popisoval, že dělal v Německu v automobilce (tuším, že t…
Prasak 03.04.2013 01:28
Prasak
trochu tady popíráte klausovo náboženství poslední
neviditelná ruka trh 07.04.2013 22:58
neviditelná ruka trh

Chybi tam ale zminka o zakaznicich, kteri toto umele zastaravani podporuji a chteji ho. Napriklad znam nekolik lidi, kteri by za mobilni telefon nedali vic jak 1.500,- Ze jim to do dvou let odejde, ze s tim budou behat po reklamacich nechteji slyset, "no a co, tak si koupim novy". Proste hlavne aby to bylo jednorazove co nejlevnejsi a ze to nakonec v nejakem delsim casovem useku bude drazsi, jim proste nevadi.
Ale abych nemluvil o jinych, investoval jsem do profesionalniho monitoru Fujitsu-Siemens 14.000,-, pravda zvazoval jsem koupi Eiza, jenze bylo jeste o 3.000,- drazsi a rikal jsem si proc neusetrit. No jak to asi mohlo dopadnout, nekolik dni po skonceni zaruky mi zacala odchazet zarickova trubice a jakmile je monitor pusteny delsi dobu, zacne mi prava strana obrazovky tmavnout. Kdybych byval nesetril a koupil Eizo, verim,ze by se mi to nestalo. Pouceni pro priste, radeji kupovat overenou znacku, ktera neprodukuje zmetky!

Docela by mě zajímalo, nakolik to s těmi ověřenými značkami bude v současnosti pravdivé. Mimo elektroniku - například Pirelli už druhým rokem provádí v F1 naprosto nefalšovaný průzkum řízené životnosti. Data z toho musí být úžasná a jde už jen o to, jak se využijí.. a to bych řekl, že Pirelli je ověřená značka.

Kdysi jsem někde něco četl, nějakej chlápek popisoval, že dělal v Německu v automobilce (tuším, že to byl Opel) a dělal v oddělení, jehož úkolem bylo dělat plánovaný opotřebení, takže hledali místa, kde co odrbat, ztenčit, aby se to časem ulomilo, pokazilo. Ne důležitý díly, ale třeba panty, držáčky, aby se prostě auto časem opotřebovalo a vypadalo zničeně, čímž by zákazníka donutili pořídit si nový díly, nebo rovnou novej vůz.
A docela tomu věřím, protože se s tím setkávám i ve svý Oktávce. Loketní opěrka, s odklápěcím vrškem, uvnitř je úložnej prostor. Vyklápěcí vršek přes plastový packy, na kterých to drží. Nesmyslně jsou ty packy odlehčený a ztenčený, snadno se ulomí. Samozřejmě, že už jsou ulomený. Ale dávat víc jak litr za nový víko opěrky se mi nechce. Nějak to tam drží, takže to nechávám být. Na netu jsem našel návody na amatérský opravy, ale za tu drbačku to nestojí.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru