Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CSM nastavení biosu

Dobrý den, mám windows 10, poškozený, protože mi házel modrou smrt(critical proc. err, kernel data inpage err, storage apod.). Počítač jsem několikrát přeinstaloval a dělal nastavení dle netu, nic nešlo. Každopádně dnes mi spadl z ničeho nic. (Mlelp to něco ohledně kernel prostě typická modrá smrt). Jako vždy se resetoval a hodil mi aktualizaci či co. Byl jsem uprostřed referátu, který se smazal. Měl jsem auto zálohu každých 5 minut, ale smazal se celý program. :-) Tak jsem pc vypl, všiml jsem si prachu, tak jsem ho trošku vyčistil. (Foukl jsem na něj pusou asi 4x, otevřel bok a ventilátor jsem vzal pumpickou na míč a prach vyfoukal ven opět pusou, protože pumpicka byla na 2 věci. Poté jsem zapl pc a nastal problém. Že nějaký bios a v advanced mode, boot mam jít do cms nastavení které tam nebylo(pouze cms supp) mám jít a mít allowed cms, které v tom jejich supp bylo povolené. Po vhození do defaultu se nic nezměnilo. Ani po disable cms atd.. po cemkoli se nic nedělo a měl jsem furt to stejné. Neví někdo co s timtím? Kdyžtak bohuslavbruna@seznam.cz děkuji :-)

Změna předmětu, původně: CSM
Hloupý nicneříkající nadpis, pleteš si CMS s CSM a dotaz vypadá jako by ho psalo pětileté děcko. (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pomůže mi s tím někdo? Nebo to nemá cenu tu čekat na odpovědi
HloupejBoban 15.12.2017 06:33
HloupejBoban
Vzhledem ke zmatenému popisu (typická ukázka: "...mám jít a mít allowed cms, které v tom jejich supp… nový
Machr55 15.12.2017 09:09
Machr55
Zmatený popis, dobře. V bootu po mě tabulka vyžadovala csm, které chtělo abych povolil. Cestu kterou… nový
HloupejBoban 20.12.2017 12:48
HloupejBoban
nastavení csm se používá pro řešení potíží s možnými nekompatibilitami při bootu (výrobci chipsetů,… poslední
ledníbrtník 20.12.2017 21:15
ledníbrtník

Vzhledem ke zmatenému popisu (typická ukázka: "...mám jít a mít allowed cms, které v tom jejich supp bylo povolené..." - absolutně nechápu, co nám tím chceš sdělit) to raději odnes někomu, kdo tomu rozumí. Třeba je to prkotina, ale to chce opravdu o toho sedět a vidět reakci na změny.

Zmatený popis, dobře.
V bootu po mě tabulka vyžadovala csm, které chtělo abych povolil. Cestu kterou mi jejich tabulka vypsala jsem nenašel, neboť neexistovala. V Advanced mode byl jen support pro csm modul, který byl povolený, takže nikde nebyl problém. Každopádně je to celé chyba hdd. Který jsem přepojil a už mi to od té doby funguje. CSM jako takový je problém hdd a blue death screen také. Takže nejlepší řešení je pořídit si nový.

nastavení csm se používá pro řešení potíží s možnými nekompatibilitami při bootu (výrobci chipsetů, základních desek ani disků nejsou dokonalí). to ostatně píše i tvoje fotka.
s vadným diskem nic nezmůžou.
nepíšeš kam jsi disk přepojil, v jakém jede režimu, ani přehled těch blue screen.
tak ať tušíš co pro příště.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru