Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Vzpomínka: prvnímu československému hard disku pomohl i Gustáv Husák

Nádhernej článek vyšel na root.cz

Vzpomínkový článek Miroslava Malovce jsme dali pod stromeček vám a trochu i sobě. Dává krásně nahlédnout do doby, kterou si řada z nás už ani nepamatuje. Přesto to byla doba, ve které se děly zajímavé věci, i když ve špatných pracovních a technických podmínkách. Ať se vám žije jednodušeji, ale stejně zajímavě. Veselé a hlavně klidné Vánoce.

V naší místnosti se sešli konstruktéři a společně začali ten ukořistěný exemplář demontovat. Vzpomínám si, jak vytáhli kolečko, ve kterém něco chrastilo. Dali kolovat, každý si s tím zachrastil u ucha, pak kolečko chtěli vrátit a zjistili, že visí ve vzduchu, odpuzované magnetickým polštářem. Hvízdli si, že to bude oříšek, ale nevzdali to.

Nejde se nepodělit :-)

Předmět Autor Datum
Později pravdoláskaři rádi představovali G. Husáka jako nemohoucího blbce, ale on byl rozhodně formá…
ms 24.12.2014 23:03
ms
VP02U..? Ten valec tam byl, ale jestli zrovna od IBM..?
Abox 25.12.2014 09:37
Abox
Však píše, že obdoba.
Niko Bellic 25.12.2014 10:55
Niko Bellic
Špatně jsem to napsal, okopírované od IBM. poslední
ms 25.12.2014 13:51
ms

Později pravdoláskaři rádi představovali G. Husáka jako nemohoucího blbce, ale on byl rozhodně formát. Když se podívám na dnešní politiky, tak je mi i sympatičtější naprotiv režimu, co představoval.
Mimochodem, prvá obdoba disku, či spíše paměťového válce od IBM, byla v jednom sovětském vojenském systému.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru