Předmět Autor Datum
Díky za zajímavou videorecenzi. Od TP-Linku mám doma routery, switche, chytrou zásuvku a powerline a…
host 19.03.2024 08:31
host
Ja ti nevim Karle, ale asi radsej pockaj. Dizajn a kvalita spracovania je oproti konkurencii nizsia.…
fleg 19.03.2024 09:01
fleg
Jo, počkám... :-) Design a kvalitu zpracování bych ještě dokázal tolerovat, pro mě je prvořadá funk…
host 19.03.2024 09:24
host
O TP-Linku jsem uvažoval, ale nakonec mi to úplně nevychází, protože to je zase další ekosystém a za… poslední
stylar 02.04.2024 02:22
stylar

Ja ti nevim Karle, ale asi radsej pockaj.
Dizajn a kvalita spracovania je oproti konkurencii nizsia.
Dementna predajna politika spocivajuca v tom, ze zastupenie TP-Linku sa osivalo tolko mi dat produktovu zlavu az som si to vsetko musel kupit za normalne dealerske ceny. Za Tapo asi nemaju ziadne premie, pretoze pri Omade sa snazili ako divi, a velmi ustretovi boli aj pri ich Vigi rade kamier, ale tie som odmietol kupit a zapozicku zase dat nechceli. Ta naviazanost setov na huby a nemoznost kupit si kamery, ci zvoncek samostatne je na urovni debility, nedava to ziadnu logiku a sabotuju sami seba. Ten zvoncek by som fakt chcel otestovat, ale moja hlava odmieta kupovat zbytocne dalsi hub.
AI na kamerach je na tom podobne ako Eufy (takze zdaleka nie to, co slubuju vo videach), vydrz baterii dokonca asi este horsie, nahravanie spravene debilne (v tom je Eufy lepsie na tom)...atd.
Spravim porovnanie setov asi, ale priznam sa, ze som cakal viac v kutiku duse.

Nadej na chytru domacnost je Matter standard, ale na to, ze sa uz par rokov vyvija je jeho podpora zatial celkom biedna.
Dnes si idem pre Alexu, tak som zvedavy ako bude TP-Link spolupracovat s nou.

Jo, počkám... :-)

Design a kvalitu zpracování bych ještě dokázal tolerovat, pro mě je prvořadá funkčnost. Kdyby něco nefungovalo jak má, to by mě deprimovalo. V reklamách a na letácích to všechno vypadá úžasně, ale v praxi to už tak růžové není.

O TP-Linku jsem uvažoval, ale nakonec mi to úplně nevychází, protože to je zase další ekosystém a zavázání se na jednoho výrobce + nemají všechno, ale jestli to už umí Matter, mohlo by to být zajímavější.

Jinak doma nějaké "chytré" zařízení mám:
-Hue Philips žárovky a vypínače (jen kde to potřebuji, poněvadž je to dost drahé a vyměnit v celým baráku žárovky by vyšlo na desítky tisíc)
-TP-Link Tapo mám dvě zásuvky a kameru, jinak jak si zmiňoval, že zásuvka se připojuje zvlášť na Wi-Fi bude tím, že není potřeba HUB a tady se to zamotává, že mají věci jak pro HUB tak bez nutnosti HUBu, kameru co mám je přes Wi-Fi
-pak tu mám další věci jako pračku, světla v akváriu, nebo detektor plynu či teploměr/vlhkoměr co se připojují na Wi-Fi.

Aplikaci má snad všechno jinou, ale zobrazuje se mi vše na jednom místě v Google Home, ale v CZ jazyce s tím moc nejde dělat (přinutit aby ty zařízení mezi sebou spolupracovala).

Zásuvky TP-Link P100 a P110 s měřením spotřeby, ale Matter nepodporují ani nebudou a je potřeba koupit nové P100M/P110M, to nešlo nějak vylepšit aktualizací firmware? Třeba HUE bridge byl aktualizován o protokol Matter, ale asi to bude tím, že ten ekosystém je cenově dost jinde, takže si nechávají zaplatit podporu, každopádně Tapo mi nepřijde taky úplně nejlevnější a možná bude lepší kupovat tyhle drobné věci zásuvky, senzory, vypínače z AliExpressu, které používají aplikaci Tuya (SmartLife), mají i HUBy s podporou Matter.

Zpět na články Přidat komentář k článku Nahoru